На тезга чиче некое да си прашала па таков одговор од рака нема да ти даде. Срамота за "докторов". Без цтг, без измерен цервикс, без вагинален преглед како може да знае дека ќе се породиш пред време?! А плус што влезена си во деветти ништо не е пред време. Да не ти кажа и килажа на детето, така од око?
Pravat ctg sekade bezrazlika dali tamu vodis bremenost, mozes vo sistina najdobro i regled ke ti napravat i ctg.
Да да напишав и погоре ми рече Дека мозе уште оваа недела првата да се породам но јас се надевам Дека нема да е така..До сега девет месеци ми нема никогаш речено колку е тешко а сега ми рече Дека прилично тоа што гледал тешко било околу 2кг а точно никогаш не ми рекол
Mesinja da ve izvestam deka rezultatite za ureoplazma bea negativni ! Konecno posle 4ti bris! Zacudena sum ne ocekuvav iskreno se otkazav imavme odnosi bez zastita i op se izraduvav duri pomisliv deka imaat zgreseno a i mnogu sum nervozna mislam site gi mrazam samo se karam so nekoj
Pa ne mi rekoa deka e tolku strasno za da se odi so carski rekoa samo da kazam koga ke odam na poragjaj deka ja imam
Oстaјте вие шкoлски јaс стигнaв дo тукa и не се сметaм вo ризик зa предвременo сo 36+ сме веќе вo 37мa. Инaку сo кaндидa не се иде нa прирoднo пa не сo уреaплaзмa, се пренесувa нa бебетo кoе мoже дa дoбие вoспaление нa белите дрoбoви.
Тоа точно ... веруј јас од коа влегов негде 34 баш се опуштив и според килажава на бабебо немав гајле ... во поглед на предвремено породување мислам иначе уште страв си иам од самиот чин
Za da ne se prefrlelo na bebeto se stavalo nesto vo infuzijata jas milion pati gi prasav sto da pravam kako da pravam oni toa go povtorija zboruvam konkretno za cair neznam sto bi piela na svoja raka de me faka panika de ne ipak oni se doktori
Eritromicin piev na prvite brisevi sumamed sega na poslednive otkako gi ispiv otidov pak na kontrola i pak stoi samo do sega nikoj ne mi spomna za belite drobovi aufff daj boze da e se ok
Немој воопшто да се секираш. Јас керками ја родив во 36та недела, 2850гр и се беше најнормално, а 36та недела не се рачуна како предвреме родено. Ако белото прање е без боја и мирис тогаш воопшто не се секирај.... Позз и со лесно кога и да е
7 дo 8 леукoцити вo пoле, реткo бaктерии и дoстa епителни клетки. Нaпрaви прoмивкa пред дa дaдеш уринa? Акo не си oд тoa мoже дa е, aкo си нaпрaви уринoкултурa.
Osekjam od vcera pritisok dolu i od vreme na vreme malo krvarenje... uf se nadevam deka ova so krvarenjeto ne e strasno oti e bas ona epten malku... utre sum na ctg pa ke vidime edvaj cekame da si go guskameeeee