Во сите поголеми маркети, јас од Тинекс го купувам го има во тетрапак пакување од 340мл толку е и дозата по рецептот па цело го ставам милрам се вика вака изгледа
Ако немам кондензирано може ли да заврши работа млеко во прав? Една жена што прави ми кажа дека става трајно млеко, хопла и млеко во прав.. Па мислев на тоа да не се мисли, ама ете имало посебно кондензирано.
Имам видено рецепти каде што пишува млеко во прав, би завршило работа и тоа. Мислам дека со кондензирано би било повкусно, ради мрсночата.
Де хелп женчиња значи не ми е јасноо.. ова млекото, хоплата и млекото во прав се заедно меша и да речам така ,,живо,, не варени (значи апсолутно ништо не му се прај) само се потопува тестото Такааа?
да да..јас го ваѓам колачот од тавата и 1/3 од млекото го турам внатре па го враќам колачот и останатиот дел со кутлача го потуривам врз колачот чекам неколку саати да се впие млекото и премачкувам со карамел
Ja ne vadam testo od tava, ja secham tortata i poleka polivam. inaku da, samo izmati so mikser ili matalka tolku.
jas samo gi isturam edno po dr vo golem sad i samo so lazica promesuvam i tolku ne treba da se mati so mikser i potoa pola se stava vo tavata za pecenje pa testoto odozgora pa se poliva so ostanatiot del od mlekoto i se ostava dva casa vo frizider
jas samo gi isturam edno po dr vo golem sad i samo so lazica promesuvam i tolku ne treba da se mati so mikser i potoa pola se stava vo tavata za pecenje pa testoto odozgora pa se poliva so ostanatiot del od mlekoto i se ostava dva casa vo frizider
Јас незнам што се дешава со моето трилече... Веке по втор пат го фрлам... се убаво матам белки со шекер накнадно додавам жолчки, птоа брашно и пециво и печам...и се убаво ке се накрене и на крај ништо како да некој го сшпелснал и вадам, мине време и ко живо...ништо 3 мили метри кора... појма неам шо се дешава
Колку време го печиш? Мислам подолго дека треба, барем 40 минути. Не сум правела, ама ако е подебела кората треба подолго печење, на пониска температура.