1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трилече

Дискусија во 'Рецепти' започната од irena.1, 14 ноември 2012.

  1. Iva a

    Iva a Активен член

    Се зачлени на:
    7 октомври 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    Пол:
    Женски
    8 jajca se matat so 300 gr seker pa se dodava 300 gr brasno 2 vanili i se pece pola cas na 200stepeni. 650 ml mleko ,500 ml hopla i 350 gr kondenzirano mleko se preliva ispeceniot kolac i se ostava 2-3 casa i na kraj se premackuva so karamel.recept od majkami isproban mnogu pati i preubav ni dase maces da obrakas i slicno.
     
  2. Vojdana

    Vojdana Истакнат член

    Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.879
    Пол:
    Женски
    Женски, сакам трилече да направам...Ги читам рецептиве и секаде скоро пандишпанот се прелива со околу 2 кг течност од млеко и хопла...Нели е тоа многу течност за еден пандишпан со толку малку брашно?
     
  3. Компир Манџа

    Компир Манџа Популарен член

    Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.965
    Допаѓања:
    7.464
    Пол:
    Машки
    Ќе си впие.
     
  4. ТедИ11

    ТедИ11 Популарен член

    Се зачлени на:
    14 ноември 2020
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    4.293
    Најуспешен рецепт за трилече
    Ни го превртува ни ништо секогаш е секаде накиснато


     
  5. irena.1

    irena.1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Пол:
    Женски
    Не се отвара видеото.
     
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ТедИ11

    ТедИ11 Популарен член

    Се зачлени на:
    14 ноември 2020
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    4.293


    Беше направено да не се отвара за деца затоа можеби
     
    На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ТедИ11

    ТедИ11 Популарен член

    Се зачлени на:
    14 ноември 2020
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    4.293
     
  8. Scorpion91

    Scorpion91 Истакнат член

    Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    308
    Пол:
    Женски
    Дали сте пробале да направите со пандишпанот специјален за трилече што е од кам? Случајно вчера видов дека имаат...
     
  9. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.415
    Допаѓања:
    74.215
    Пол:
    Женски
    Да, супер е. Има и по други маркети.
     
    На Scorpion91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Antebellum

    Antebellum Популарен член

    Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    9.456
    Пол:
    Женски
    Од нигде негде решив да правам трилече... Кондензирано млеко немам ама не ми е проблем да си направам сама (300 грама шеќер се вари со 300 милилитри млеко додека да згусне, ова сум експерт да го направам), туку проблемов ми е во следново: некои посебно матат белки, па додаваат жолчки, некои ги матат јајцата цели, како е правилно? Кога веќе ќе трошам време, барем да е вкусно.
     
  11. shz

    shz Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.316
    Допаѓања:
    51.123
    Пол:
    Женски
    Прво измати ги белките со шеќерот па додади ги жолчките.
     
    На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Antebellum

    Antebellum Популарен член

    Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    9.456
    Пол:
    Женски
    Најважниот дел:
    за овој рецепт ви е потребна длабока тепсија од шпорет, ова расте и само со искрена и упорна молитва кон Бога не пререкува во рерна.

    Рецептов е одличен, само погодетеја тепсијата.

    https://moirecepti.mk/post/трилече-колач
     
  13. Аneta1973

    Аneta1973 Нов член

    Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Пол:
    Женски
    Леле блазе си ти.Мене никако да ми остане пандишпанот висок се ми спласнува.Нз каде грешам
     
    На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Antebellum

    Antebellum Популарен член

    Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.146
    Допаѓања:
    9.456
    Пол:
    Женски
    Леле фала што ме потсети на стресот. Па тоа кога нарасна, па тоа кога го подзамина врвот на тепсијата си реков толку 3 месеци ќе рибам рерна. :D
    Рецептот стварно е екстра. Нема утка.

    Грешиш во матење на јајцата. Јајцата треба долго да се изматат и да се направи голем снег од белките и жолчките многу да ги изматиш. После кога ќе треба да го додаваш брашното не матиш со миксер туку полека со лажица го ставаш брашното и убаво мешаш се со мешалка.