Спојлер: Дерја Дерја ќе се мажи за Мустафа ќе имат дете Ефе. Сите од семејството ќе и се налутат и нема да и зборуват. Мустафа ќе западне во белја и ќе откраде пари и ќе замине. Дерја ќе остане сама со Ефе. Ќе се залуби во Картел( сеуште не е појавен на Сител) Донуш ќе биде болна од рак. Ќе остане со Сердар.
Спојлер: Картел Ручхан кога била млада некој незнам кој не се дозна ја силувал. Мајка и и брат и ја чувале во некоја соба сама заклучена со намера да ја скријат бременоста. Кога ќе го роди бебето ќе каже дека не го сака и брат и ќе го земе и ќе и каже дека го закопал на маслиникот. Со години ќе знаа дека син и е мртов.
Спојлер: ... Картел ќе биде во брак со Туркан и ќе биде татко на детето што е од Сомер. Подоцна ќе се разведат со Туркан и ќе биде заедно со Дерја. Заплеткано е малко.
Дали Сомер и Мине пак се заедно? Што се случува со нив двајца некој нека ми раскаже случките од последниве 5-6 епизоди бидејќи ги немам гледано
se skaraa so Turkan i uteha najde pak vo Mine,Turkan ke bide isto so drug,ke rodi devojce,pa na kraj pak ke se spojat so Somer i taka.
Krajot stanuva mnogu dosaden i glupav. De so edna sestra, pa so drug brat, vekje videno scenario vo drugi serii