Трицикли и точачиња

Дискусија во 'Дете' започната од RainBow, 7 април 2017.

1. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Еве и ние уште се молиме да купиме, некои му се високи дури и на најниското ниво на седиштето, еве овој ме бендиса ама го немам видено да ги видам тркалава...фала ти на мислењето :)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.987
    Допаѓања:
    4.803
    Ние го земавме и ич не памтам како го одбравме (facepalm). Мислам дека немаше мали со гуми на пумпање, мојата немаше ни 18 месеци, овој и беше некако таман, другите и беа големи, зборам за распонот од седиште до волан, а седиштето секако и е поткренато. После 3 год планирам да земам друг па затоа не вложував многу во балансов. Во суштина овој има полни гуми ама не се такви мазни да се лизгаат, внимавај на тие со полни да не се лизгаат. Исто така не планирам офроуд да иде со баланс па да и е неудобно возење, во тој случај само со пумпани гуми.

Едит: сега гледам на линков на енци менци дали сликата е таква или е друг модел не знам, еве вакви се нашите гуми
    Screenshot_20230701_114549.jpg

Последна измена: 1 јули 2023
    На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Овие се убави гуми.
    Ние имаме лошо искуство со тие "мазните" :D
    Screenshot_2023-07-01-15-41-11-579_com.android.chrome.jpg Screenshot_2023-07-01-15-41-25-968_com.android.chrome.jpg Screenshot_2023-07-01-15-42-28-265_com.android.chrome.jpg Screenshot_2023-07-01-15-43-14-950_com.android.chrome.jpg

На dromka, Mucika и MikicaBt им се допаѓа ова.
  4. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    5.242
    Гледам мали дечиња помало од моето, скоро 2 годинки е, возат тротинети. Каков да земам? Многу е ситна, гледам има некои по маркетиве дим, рамстор, до кај 1000 ка, или баланс точаче?

5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Го има ли некој балансеров?
    Треба да одберам некој за роденден да му земат Screenshot_2023-07-03-11-36-05-457_com.android.chrome.jpg

6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.265
    Допаѓања:
    35.154
    Тротинет и баланс точаче се различни. Баланс точачето е да научи да вози точак (после баланс за ден/два возат точак без помошни тркала). Тротинетот си е тротинет. Ние тротинетот го користевме и како превозно средство кога беше уморен за подолги релации. На одење го возеше сам на враќање он качен на тротинет ние го влечеме. Побрзо дома се стига така. Имавме некој најобичен тротинет купен од продавница за играчки за деца и супер издржа. Уште може да се вози иако веќе е надраснат.

7. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    5.242
    Супер. ќе земам и јас. им ги зема тротинетите на другите деца на лулашки. а не да вози туку го турка за да се сопне и падне :D

8. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    5.242
    Имате искуство со ваков тротинет?
    За 2 годишно, ситна е, малечка. Гледам се подесува рачката.
    Дали е стабилен?
    Screenshot_20230706-083907_Samsung Internet.jpg

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    @brm_brm Види убави тротинети има и по спортските продавници.

10. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    5.242
    не сум разгледувала таму, не знам ни што пари се, ама искрено не ми се лупаат многу пари оти знам дека нема ни да го вози барем сега.

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Нешто околу 3000 беше тој што го купив, а мислам дека имаше и поевтини. И по калдрма го вози, маста му ја вади и гајле нема.
    Ѕирни ги ако имаш време.
    А за возење мислам дека ќе го вози. Ако не одма, со тек на време. Обично децата обожаваат тротинет.

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Во Офис види имаше и намалени о во Просветно дело.

13. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    Здраво мајки, каде можам да најдам поповолен баланс велосипед? Ми треба само за месец-два и не ми се даваат 4000 :D Или користени би требало да има на некоја од апликациите?

14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.268
    Допаѓања:
    6.749

Јас сега го зедов овој за подарок

https://www.encimenci.com.mk/tochak-tech-balance-bike-yellow-qplay-bk00115

Немам лично искуство ама се надевам за брзо ќе добијам од роднините кај кои го подаривме.

15. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Овој го земавме ние, тука се со возраст со син ми, го убива од возење, ептен му се погоди дека е поширока основата, постабилен е, се врти со рачките, се подесува рачката.
    QPLAY ТРОТИНЕТ MIKA GREEN QPLAY (encimenci.com.mk)

16. rainbowmama

rainbowmama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    2.196
    Фала ти, барав баш на енци менци ама на македонски и не ми даде резултати лол

17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.268
    Допаѓања:
    6.749
    И јас со дилема, поскапа летна количка или поевтина плус трицикл?

Имав замисла да земеме поскапа летна количка до 22кг што и за патување би ја користеле. Е сега деверите се запнати дека "морало" детето да има и трицикл и многу ќе ни користел посебно следно лето на 1,5 година. Во овој случај и количка не многу скапа до 15кг ќе ни брка работа.

Тоа што очајни се тротоарите каде што живееме е една приказна. Што сме со мала кола бар засега друга приказна.

Предлози за трицикл во случајов - претпоставувам со рачка би ни одговарал и дали воопшто до толку се искорисливи?

Напомена: додека да стасам од една до друга точка имам еден куп симнувања од тротоар на улица, па враќање на тротоар. Па некаде 2-3 скалички. Едно шетање со бебе цел тренинг ми е од кревање и спуштање на количката засега. А и со трицикл би било исто.

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.655
    Ако е стабилен трициклот, нема да ти е проблем качување/симнување на тротоар. Ние имаме коколе спектра, ама јас не сум задоволна, иако скапо го зедовме. На qplay имаше трицикл што се собира без расклопување за в гепек шо е многу практично.
    За летна количка не би знаела да кажам, моето не сакаше количка воопшто, па затоа и го зедовме трициклот (годинава го сака, на 2 и кусур години |(). Ако планираш да го користиш за дремки, да знаеш дека ич не е практичен. Нашиот и се спушта, ама џабе, не е детето фиксирано ко в количка.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Panovic

Panovic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    553
    Јас сум за летна количка поскапа.

Живееме во центар на градот каде се ни е на 5мин и купивме трицикл од qplay од тој што мубсе собира рачката и се прави многу мал и секаде го собира.

Зошто ти викам летна количка, ќе сакаш со бебе да пазариш по маркето,продавници,ташма да носи, облека и сл. И за тоа е многу практична летната, додека трицикалот тоа го нема и се мора да макниш во раце.

Мене ми е супер трицикалот и детето го сака многу ама ќе напоменам се ми е на 5мин од мене и ми брка работа, плус не спие мојот дечко во количка па затоа и го купивме

20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.370
    Допаѓања:
    18.593
    Летна количка од Локо кроко-кика бу либро. Лесна и многу практична. Околу 5000ден.
    Трицикл Q play rito од Енци менци. Се склопува за во кола,се трансформира во точаче. Исто околу 5000ден. До сега двете максимално искористени. Кога престана да се вози во количка,околу 2,2ипол год потоа се возеше во трицикл. Кога веќе порасна и не сакаше да го возиме го собравме во подрум. По некој месец го извадивме и го обожава да го вози како точаче.