Подобро точак со педали и помошни тркала. Балансот до 3 години се вози зависно колку е високо детето, мојот е 3 и пол години и мал му е точакот. Трициклот повеќе се користи од кога би можело дете да седи самостојно до 3 години. Можеш и само со тротинет да го оставиш ништо нема да му биде освен ако ептен не појави интерес за поголем точак со помошни за другото е џабе фрлени пари зошто ќе виде краток период.
Па балансот до кај 4 4 ипол год мислам дека максимум ќе го вози после ќе треба пак точак да земеш со педали. Само што 3 години ми е некако мал за да врти со педалите. Некако измеѓу сте. Ако врти педали јас би зела точак што ќе може и догодина да го вози, а после би пробала и без помошните да се учи. Балансот и сега може да не ти го сака, ќе треба да се учи и на тоа. Мојата од година ипол го има само го буткаше, околу 2 почна поактивно да го вози и за месец дена веќе трчаме по нејзе.
Ако веќе вози тротинет земи му точак. Балансот е некако за до кај 3 години. Има мали точачиња со помошни. Брзо ќе сфати како се вртат педаљи. Ние имавме прво трицикл (ама пластичен и лесен за возење не тој што родители го користат место количка) и сфати како се вртат педаљи на 2 години. Твоето на 3 би требало да сфати вртење педаљи.
Здраво мајки На син ми му го купив точачево ама не го сака. За жива глава не сака да се качи да го возам.На точачево се спушта седиштето за спиење и после кога ќе порасне се трга се и се прави точак за возење.Доколку сака некоја мајка да го купи слободно нека ми пише. Барем некое дете ќе си го вози и ќе ужива
Дали има некој земено Киндеркрафт трицикл (Easy twist или Spinstep) да сподели искуство? Или препорака за трицикл од кој сте задоволни
Го има ли некој овој модел на баланс точаче да сподели искуство дали се добри? Ми се допаѓа дека е 2во1 и ќе може да се користи и како баланс и како обично точаче. Малата ќе полни сега 3години и се двоумам дали да земам баланс или стандарт обичен.
Погоре дискутиравме дека баланс на 3 години ќе го користат кратко. А ова без помошни дека ќе врти со педаливе се сомневам. Подобро класичен со помошни па да ги извадиш догодина и да си има обичен точак. Што знам, мене чудно ми делува моделчево.
Видов. Не ми е јасна третава употреба. Замислата е да се вози и како обичен точак со педали без помошни, сте го пробале така? Педалите се на предно тркало, неудобна позиција ми се гледа. Башка како ќе врти, не знам не ми е јасно. Јас на мојот точак не би можела да држам баланс ако педалите ми се напред на тркало. Затоа намената ја гледам или како баланс или со помошни, без третата опција. Па од таму заклучок дека на 3 години е подобро класично точаче со помошни, наместо баланс.
Дали има некој земено Киндеркрафт трицикл (Easy twist или Spinstep) да сподели искуство? Или препорака за трицикл од кој сте задоволни
Majki HEeellp Sto mislite za kinder kraft spinstep, easy twist 2 in1 Chipolino futuro i Q-play rito plus i nova? Bilo koj tricikl da mi go ponudite i sto da gledam koga kje odam da kupuvam? I od loko kroko triciklite?
Jas imam rito q play toj sto se turka, se sklopuva za vo kola, go kupiv za prvoto since i maksimalno go iskoristiv, sega i vtoroto go vozam, ai golemoto uste znae da se kaci vo nego, ima poveke opcii, rackite moze da gi namestis da gi vrti da misli deka vozi a ti da go upravuvas, isto i za pedalite, moze da vezbq vrtenje vo prazno dodeka go turkas a posle moze i sam da vrti koga ke nauci, mene mi e epten pogodwn i decata mn go sakaat go iskoristiv poveke od kolicka.
Не е од Мк. Се склопува само делот како точаче што е, другото се вади дел по дел. Досега не му притребал за во кола па не ми е проблем мене тоа. Ако ти треба некој за почесто склопување подобро барај друг модел