Проодувалки најчесто ги викаат. Не се скроз исти ама истата функција ја вршат. Еве што ми даде Google како слики https://www.google.com/search?q=про...4MfhAhWI3eAKHZYeB_MQ_AUIDigB&biw=1440&bih=789
фала негде ги видов како "Буткалки" еве оваа ќе ја земеме во локо кроко ја има за 1600 на попуст од Сhicco.
Nie imame i ete taka stoi. Mnogu neprakticno spored mene. Moze da se vozi po epten ramna i mazna povrsina kako laminat ili plocki,vo dvor nema sansi, zaglavuvaat trkalcata i neodi, edinstveno ako sakate samo po doma da si go vozite dobro e.
Иии на тој момент не ми ни текна. Фала ти, за по улица мислев да го земам, интересно ми изгледаше а и гледам ефтини се, но штом е таква работата тогаш подобро не, за низ дома уште тоа ми фали.
Изгледот Првото мислам дека и поголемо, повисоко дете ќе може да го користи, се крева и спушта седиштето. Второво ми личи за помало дете. Ова е мое гледање, не се разбирам во точаци
Првиот е метална конструкција со подесување на висина на седиште и рачки. За од 2-5г до тежина 25кг. Го имаме сличен само од Локо Кроко. Вториов е или дрвена конструкција или фина пластика ( незнам нагаѓам, најдобро да орашаш таму ) исто се подесува висина на седиште и рачки. Само исто незнам за од која возраст е. Некој се за од 18мес, имаш од 2г и од 3г. Мислам дека овој вториов е доста полесен ( се мислам на самиот баланс бајк тежината негова ). Најубаво таму на лице место да ги видиш и споредиш. Бирај го оној кој е полесен кога ќе го кренеш. За ова имаш подетално на гугле да прочиташ што да се гледа кога купуваш баланс бајк. Лесен да е за синко твој да може да го возика, лесен да му е кога ќе му падне да го крене, да може сам да го сврти итн.
Во живо обратно е Првото е помалечко и полесно ама дете квичеше и не се распрашав што како. @sofi2107 фала
Не е темава баш погодена ама незнам каде да прашам па ај тука. Дајте предлог каде да барам тротинети низ Скопје? Немам идеи, а сакам утре да земам .