Кај мене на раб.ми кажаа не тече здравствено. Бидејки скроз ме одјавуваат. Баш потенцирав за родилско отсуство ми рече правничката нема здравтвено.
Не знам што да кажам зар е можно правник да не знае Што да и кажам, значи на товар на фондот е? Тоа сама да си го бркам или?
Девојки ке може некоја да сподели како е постапката за поднесување документи , едно барање до работодавецот (тоа знам ) а за во фзо треба нешто ?
Ме интересира дали после неплатено породилно отсуство во иста календарска година може да се земе и обично неплатено отсуство?
Имам цел одмор од 2022 неискористен ништи не ми спомнаа а земав 3м неплатено ако следува законски ќе ми го дадат само реков да не ми го снема после неплатеново
Ти следува. Јас моментално користам боледување после породилно, потоа ќе користам одмор. Лани исто после породилното, користев одмор. Инаку неплатеното породилно од 3 месеци мислам дека можеш да го користиш до 3 год. возраст и најмногу поделено на 3 дела.
Дали може таткото да ги користи овие 3 месеци неплатено одма после моето породилно од 9 месеци или не е регулирано тоа?