Спојлер Знам дека во категоријата филмови има тема за филмот, АМА ОВА Е ЗА КНИГАТА! Ако мислите дека е непотребна-канта Јас книгава ја прочитав три пати и бев буквално ваква Многу ми е зал за Палина, Поло и Степ, а за Баби-ЈОК! Баби е ѓуб*е од човек, многу ме нервира иста е како мајка и!! А какво мислење имате вио во врска со книгава?
Прекрасна е! Сега ја дочитав и премногу се воодушевив од книгава. Крајот не ми беше онака како што си го замислував т.е да се венчаат Баби и Степ. За Палина ми беше многу грев,ептен патеше по Поло,исто и Степ.Е тоа ти се вика пријателство. А Баби на крајот почнав да ја мразам Ме остави без здив книгава. Сакам да прашам да не има продолженија случајно
Ја имам прочитено книгата и многу ми се допадна. Многу е поубаво објаснето во книгата отколку во филмот.
Јас ја купив од Матица ...мислам дека беше околу 350 ден ..... иначе книгата е навистина прекрасна и вреди да се прочита зашто малку кој не го гледал филмот па интересно е подобро да се запознаат ликовите преку книгата .....
Се согласувам дека книгата е поубава од филмот и дека поубаво е објаснето. Преубава книга која ми остави силен впечаток, а и филмот е многу убав.
Ја прочитав и навистина е прекрасна! Го имам гледано и филмот, се разбира шпанскиот со Марио Касас, ама повеќе ми се допадна книгата зошто некако на подолго е опишано и има некои случки мали, што ги нема фо филмот. Во филмот има и некој други филмувани работи кои во книгата се малку поразлични.
Прекрасна е книгата, ја прочитав во еден здив За вториот дел: Спојлер Се разочарав од вториот дел на книгата.. Иако Џин(крајно антипатична) беше позитивен лик, ја мразев исто како што ја мразев мајка му во првиот дел.. Мислам дека Степ во Џин гледаше само копија од Баби.. Па книгава беше направена за Баби и Степ како што се сеќавам барем можел да ги спои на крајот, во последната глава.. мислам дека никој немаше да жали за Џин. Барем јас не ја жалев
Ги прочитав двете книги и можам да кажам дека првиот дел многу ми се допаѓа, ама дека вториот воопшто НЕ! И филмовите ги гледав и ништо посебни не ми беа. Инаку Џин многу ме нервираше. Одвратна...
Јас ја прочитав книгата пред неколку недели , и отанав без текст . Многу ми се допадна , но малку ме и разочара . Вториот дел не сум го прочитала , всушност не ни знаев дека има втор дел , но наскоро ќе го прочитам .