Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Три метри над небото (A tres metros sobre el cielo) [2010]

Дискусија во 'Филмови' започната од SunFlower94, 29 јуни 2011.

1. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Сега и јас ке го гледам :)

2. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Ако некој вели дека вториот дел дека не е добар , треба да го види оригиналот (италијанскиот ) Tres metros sobre el cielo ...па тоа набутани настани , глумци без емоции и оп крај ...Убаво рекле од идеја до реализација има многу ..добро се гледа дека е со мал буџет сниман ама барем глумците да ги погоделе.

3. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    509
    Ги гледав и првиот и вториот дел.. првиот го гледав два пати и два пати се изнаплакав.. а вториот вчера го гледав и на него се изнаплакав, посебно на сцената кога Катина го палеше писмото до Пиле ;( а Баби многу ме изнервира на крај :@ и јас на почетокот сакав да се сретнат и да зборуваат, и да им се вратат старите чувства ама после кога видов дека Аче-Хуго стварно ја сака Џин сакав се да си остани како што беше.. и не бев изненадена кога ја силуваа бидејќи пред тоа си прочитав од коментарите под видеото.. убаво си пишеше spoiler alert ама нешто ме тераше да прочитам.. како и да е, мило ми е што на крај завршија заедно, ама сепак не беше тоа тоа, додека Џин ја силуваа, овај си се е*еше со Баби :swear: :@ ..

4. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    На насловов од темава треба да му се додаде и Tengo ganas de ti зошто и за него коментираме како што гледам...

На MaggieTatum и thelittle17 им се допаѓа ова.
  5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    Го изгледав и јас вториот дел, иако читајќи по темиве, знаев отприлика што се случува.

Не знам кој дел повеќе ми се допаѓа. Мислам дека првиот, оти таму беше прикажана љубов а овде, не знам што беше ова, али секако не беше љубов меѓу Аче и Џин.
    Во првиот дел, не го сакав ич Аче, многу ми беше арогантен, да не му кажеш нешто, за се се тепаше, ко некој лудак. Сега ми е ко јунак во филмов. Многу е сталожен, смирен, си ги знае границите, веќе не е тепач прва класа. :D
    Оваа Тоникот, физички може си одговараа со Аче, али карактерно оваа уште полуда од него, тоа не ми се бендисуваше. Ко машкуданка жити се, и некако ептен брзо се сексаа, мислам оти немаше некоја љубов меѓу нив. Немаше емоции ко во првиот дел, оваа Баби ептен го беше маѓепсала, ја освојуваше полека полека, а оваа одма се подаде. А и секако во секој дел овој се сеќаваше на Баби, пред нејзината куќа беше, во диското одма се напна целиот, ја бараше, сеуште мислам дека ја сакаше, а и да не ја сакаше, нејзе мислам оти највеќе ќе ја сака, некако таа му беше најголемата љубов.
    Да не била, за сето тоа време, ќе ја заборавел, ако ништо друго, барем ќе ја избегнуваше и секако немаше да се случи сексот на плажата.
    Што се однесува до секс сцените, јас не мислам дека беа премногу, баш ми беа супер. :D
    Баби, не знам што сакаше да постигне, демек не знаела што осеќа. Глупости, ти да не осеќаш ништо нема воопшто да го бараш, а камоли месец пред свадба да се сексаш со бившиот. Смотана.
    Али иако ми е права идиотка, сакам да останат заедно со Аче.
    И оваа го сака, а и овој мислам дека да.
    Деловите со сестра и на Баби, со нејзините, со мајка му на Аче, татко му ... Не ми беа ко нафрлани делови, туку со нив приказната станува понапната, повеќе трагична. Кога и беше најтешко, Баби прво Аче го побара, го бараше на телефон. Уште го чува тој постерот со нив на моторот. Квачка бре ... само за нејзиниот гз си гледа.
    Катина кутра, никако да го преболи Пиле. Ај, на крај се видоа искри меѓу неа и братот на Џин.

Да не се разпишувам јас многу, Аче ми беше најпозитивен лик од филмов. Колку и да не го сакав во првиот, сеа во вториот ми е супер лик. Само за него ми е жал, веќе еднаш нека види и тој бел ден што се вика. :D
    И сакам во третиот да си бидат заедно со Баби. А таа пак да се свести малце. Кучка.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Има и втор дел??????? Иначе сите го фалеа,па го гледав,и се изнаплакав на крајот и коа ума тој другар му на Аче :(

7. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Да, се вика Tengo ganas de ti.
    Јас го симнав пред еден месец и почнав да го гледам, ама тоа преводот беше никаков и го изгасив.
    Има сега негде добар превод или уште Баби ја преведуваат како Grandmother?

8. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    http://kinoteka.org/mk/musicvideo.php?vid=519ebec8c еве го,го најдов на кинотека :))) фала многу

9. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    го имам гледано неколку пати и немам зборови за филммот нешто најубаво шо имам гледано до сега и уште сто пати да го гледам нема никогаш да ми стане досаден...А го имате ли гледано и 2 дел ? Не е толку многу убав како 1 но вреди да се погледне вториот дек се вика ЖЕЛИМ ТЕ ( tengo ganas de ti )

10. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Го гледав вториот ден една недела откако излезе.
    Го чекав со душа , барав преводи глупости и на крај го гледав на јутуб има со српски превод.
    Снимката катастрофа, приказната уште полоша.
    Јок...
    Не се заедно и нема да бидат на крајот ан вториот дел.
    А толку чекав да бидат заедно, да ги гледам тие романтични сцени, од кои здивот запира.
    Ама не ги дочекав.
    Слабо некако. Не ме воодушеви ништо.
    Ни љубовта која се јавуваше меѓу Аче и Џин.
    Ништо. Слабо некако.
    Ако има трет дел, што мислам дека ќе снимаат, би требало главните да останат заедно.
    Некако логички така би требало...

Туку...
    За главната Баби, немам зборови. Скроз несозреана, се понаша како да има 15 години, а запазете ќе се мажи. Тој е избезумен живее те во минатото, те во иднината. Џин е створена за него, но нема љубов меѓу нив некако.
    А ми беше прашањето.. Дали таа на крајот е силована??? :?:

11. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

Да...таму каде што таа настапуваше ја силуваа

12. OneDirection

OneDirection Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    238
    Многу страни има темава,ме мрзи да барам. Некој нека ми даде линк од првиот дел да гледам онлајн со превод ако може.

13. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555

Се согласувам! И на крајот се утепав од плачење! :$

14. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    Женски зашо неможам да го глеам онлајн на тие линковите што сте ги поставиле? :@

15. Floyd12

Floyd12 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    110
    Супер е филмов ама таа БАБИ ме нервира многуу :D

16. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Mожеш да си симнеш торент од филмот и да си го гледаш.
    Јас најчесто симнувам од http://www.kat.ph
    Првиот дел го немам,но еве ти го торентот од вториот дел .Поздрав

Прикачени фајлови:

17. BooBear

BooBear Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    45
    и јас веке година ипол го имам симнато и се си велам ае утре да го гледам ае утре ке го гледам и дури оваа неделаа начекав на раат да го гледам . многу убав филм , само ми е многу криво што тие на крај не се заедно и си се утепав плачејки ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( . го гледав среде ноќ, и наредното утро веднаш станав да го гледам вториот дел со цел дека тие пак ке се заедно . и ништо разочатана пак ке плачев едно 2 саати . инаку ова што на крајот го вели тој , кога и да го прочитам си плачам ;(

и овие слики

На Cinderella11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Го гледав вчера продужетокот.
    Колку ли е само оваа Баби разубавена :x, Каква клинка беше во првиот дел, овде е лепотица во права смисла на зборот. Од шминка до облека перфектна.
    Чудна работа но пак Аче не ми изгледаше нешто посебно во овој дел, дали некако ми спласна возбудата што ја имав за него во првиот дел :D. Но навистина, како ништо посебно ми беше овде.
    Џин не ми е воопшто убава, ептен грда и антипатична глумица. Ниту пак ликот нешто и го бендисав, премногу големи сличности не идат заедно, па не ми беа посебни со Аче, ни за време на секс сцените :lol:.

Се на се добра приказна направија и од овој дел, секако нормално не е ова филм за со класичен среќен крај. И невозможно е да не липаш на овој филм, нека е тинејџерски и патетичен ама сепак глумците така добро и реално глумат, нема шанси да не те допре.
    Можеби само имав впечаток дека некои клучни сцени беа испуштани.
    И не знам, но зошто толку Баби ви е негативна во овој дел. Мене ми е далеку посимпатична во смисла на нејзиниот лик, па и средбата со Катина. Тоа со Аче, добро си кажаа и двајцата дека не е веќе исто помеѓу нив. Дека и двајцата се измениле, тоа беше и поентата мислам на овој дел. Што е до мене можеше да ги спојат и да направат среќен крај, но секако тогаш нема да има ништо посебно во филмот. Само барем подобра женска од Џин да му најдеа.

На BooBear му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TweetyxP

TweetyxP Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    28
    Ми ја даде мене другарка.. ќе ја прашам па ќе ти кажам :D

20. TweetyxP

TweetyxP Активен член