Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Три метри над небото (A tres metros sobre el cielo) [2010]

Дискусија во 'Филмови' започната од SunFlower94, 29 јуни 2011.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    Се сложувам и јас првиот дел беше нешто нај нај,со вториот се запустија :devil: во првиот дел се покажа една вистинска љубов која не завршува среќно и која боли,баш како и во реалниот живот :tmi:

2. luvS2

luvS2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    42
    Прекрасен филм, го имам гледано 5-6 пати

3. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Филмот е супер, но книгата е уште подобра :)
    Трето продолжение сеуште нема, но јас искрено би сакала и се надевам дека ќе има :)

4. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    ахххх преубав е филмоввввввв...а за глумецот да не прајме муабет.. :inlove: :$
    пресекси еее.. :lol:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. VACA

VACA Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    324
  6. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Филмов го гледав едно 5-6 пати можеби и никогаш нема да ми стане досаден. Многу ми се допадна првиот дел, а вториот не ми беше нешто посебно. Глумецот аххх :inlove:

7. cookie19

cookie19 Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Kazete mi kade mozhe da go gledam filmov (po mozhnost link) :)

8. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    643
  9. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
  10. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    http://www.fanfiction.net/s/8963290/1/Por-tu-amor-continuación-de-la-saga-3MSC-TGDT

Во план е еве и 3 дел,бар ова е 3 дел од книгата...тука се убаво детално е објаснето што ќе се случува! Ќе се вика Por tu amor или За твојата љубов...Единствено што ќе откријам е дека дејствието се случува по 20 год.и во приказната се вмешуваат децата кои ќе ги добијат Аче и Баби од своите бракови...кој не сака да дознае што ќе се дешава нека не го отвара линкот погоре! :D Иако на шпански е па не верувам дека секој ќе разбере... дали ќе се направи филм не знам со сигурност ама би требало според мене...чим книга направиле...тоа е!

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Го имам гледано филмов...повеќе ми се допаѓа вториот дел...а глумицава многу ме нервира :tmi: ]:)

12. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    Ги имам гледано и двата дела .. Првиот дел е убав, но многу ме нервираше глумицата..одвратна беше.
    Вториот дел е поинтересен, а и глумицата во вториот дел е 100 пати поубава од оваа во првиот.

13. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    првиот дел е многу поубав :clap: , едино глумицата зафркнуват работа :lol:
    се на се, добри се двата дела :)

14. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Само првиот дел го имам гледно, и многу ми се допадна :)

15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.087
    Првиот дел е незаменлив барем за мене, колку сака делови нека вадат натаму :D

16. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Еве и јас конечно прв пат го гледав филмов пред неколку дена.
    Се сеќавам многу го збореа, другарки ми викаа го имаш гледано? Ја викам - не. Они, лелеее да го гледаш, многу е добар, мора да го гледаш!! И ова беше пред 2 години..
    Незнам зошто го одбегнував толку, мислев дека е некое лигаво тинејџерско лимунатче, башка на шпански, и незнам, не ме привлекуваше некако..
    Сега го видов случајно симнат на пц од којзнае кога..и ај..

Што да кажам, а што не е веќе кажано..
    Најубав филм значи дефинитивно најомилен до сега. Совршен.
    Си заплакав повеќе пати...на крајот не можев да се соземам, па додека заспијам, се разболев од филмов :D :tmi:

Мое мислење.

Некои викате реален бил ова она...мислам дека мешате реален нереален, со лигав и патетичен..
    Филмов според мене, да романтичен е ептен и се тоа, ама и не е реален.. само што тука нема многу лигавења, и дејствијата се поконкретни за разлика од другиве филмчиња од овој калибар. А симнување на ѕвезди и тука има, и еден куп други нереални ствари..

Секогаш може да се застане од страната и на Баби, и од страната на Аче..
    Покрај се, јас сум од негова страна пошто стварно оваа го остави во најтешкиот период кога му загина најдобриот другар, истото важи и за тоа што изгубила секаков контакт и со Катина. На крај краева и да не сакала да продолжи со Аче, можела тоа да го стори покасно, кога ќе помине малку време и кога ќе се смират малку работите, а не коа е најтешкото, во такви лоши работи луѓето треба да се заедно и да се меѓусебна поддршка, не морало овие да бидат на љубовна, можеле и на пријателска база, ама со оваа гускава шта чеш..
    И не ми е јасно, зошто му рече дека он е крив за смртта на другар му?? :o Како е тој крив?
    Stupid bitch.
    И претерале, разбирам малку да стане и она бунтовна покрај него, али до толку па..од најпослушно девојче под контрола, стана најголема бунтовничка, гуд грл ган бед, ма немој |(

Нормално, филм ко филм, али ако го земаме во реалност, и ја ако се ставам на нејзино место, да да, секако дека ќе си се понашам така опуштено со таков насилен тип, што руши, крши се пред себе, животот на прво место, оваа во колку ризици само се впушти уште од сам почеток..така никогаш не би реагирала, али нормално, филм си е ова, се знае дека ништо нема да и се деси : )

Во однос на убавина, она ми е преубава, лепотица, дефинитивно една од најубавите познати за мене..Незнам како сте можеле да коментирате за нејзиниот нос и такви работи...влакно во јајце.
    А Аче....не го знаев глумецов до сега :tmi: И не сум таква да лудувам по познативе момци...али овој е нешто најубаво што сум видела во филм. Совршенство. Таква харизма....па каков бед бој е во филмов мх мх..кој не ги сака тие лоши момци ја незнам :lol:
    И незнам како толку успеа да се заљуби во Баби не ми е јасно..

Зошто неможам да најдам снимки на youtube од behind the scenes? односно како се снимало.. :^) За секој филм има..или пак ја незнам да барам..

Иначе филмов малку ме потсети и мене на некои моменти со еден бед бој што бев, со мотор, само што нит ја се заљубив во него ни он во мене :D среќен крај имаше и секој си продолжи по свој пат :D

А патем, двојкава се пар и во приватен живот, јее :)

Се распишав..ама морав..

Вториот го немам гледано се уште, ќе го гледам па ќе пишам...

На ku4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Овој филм нема апсолутно никаква врска со Tres metros, инаку е правен според книгата на Федерико Моча, тој е истиот автор што ги напиша Tres metros и Tengo ganas de ti.
    Ги имам гледано сите три филма, Perdona si te llamo amore.. е сосема различна приказна.. таму е обратно, добро момче се вљубува во бунтовна девојка (тој инаку е многу постар од неа).
    Како и да е.. интресесна е приказната, како и сите останати книги на Федерико Моча.. навистина е извонреден писател... секоја љубовна приказна што ја напишал е премногу реална и допира до секого.
    Што се однесува до Tres metros.. можам да кажам дека ми е еден од омилените. Затоа што и по малце се пронаоѓам :$ не малце.. туку можеби и повеќе :tmi:
    Актерите се преубави, совршено се совпаѓаат со улогите.
    А за вториот дел ќе кажам дека е катастрофа, сосема ја поремети приказната... Ликовите добија сосема нови карактери, немаа никаква поврзаност со оние претходно.
    Аче го направија бездушно копиле кое не знае што сака, исто и Баби.. ја направија ефтина курва.. (се извинувам на изразите ама тоа е реалноста) |(
    И не би го гледала повторно вториот дел, за чудо го гледав само еднаш.. кога излезе и толку а за првиот да не кажувам оти не се бројат. :D

18. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    По многу коментари,фалење на филмот,решив да го гледам.Го гледав синоќе..и останав запрепастена од главниот актер..преубав :)
    И Баби ми е онака симпатична.Инаку ми се допаѓа глумата на Аче,некако знае да се носе со улогата.

19. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Пак го гледав :| пат бр. 2 али сега со другарки. Трпат сите, трпам јас, на крајот не додржав се залив цела пак. Мислам дека милион пати да го гледам никогаш ама никогаш нема да ми се здосади. Дефинитивно ми е најомилен филм.
    Толку емоции во еден филм не сум видела до сега, таква тага, болка, среќа, љубов, солзи...добро има и други филмови со овие карактеристики де..многу нормално...јас се опседнав деновиве со филмов али ај, знам за 2 дена ќе ми мине :D
    Ачи и Баби се совршени еден за друг, стварно големо браво за глумата..
    Али тој Марио Касас леле дај нека го клонираат, совршенство на земјата е тој, совршенство.
    И многу ми се допадна карактерно во филмов, нормално без целото тоа насилство и гнев, али се останато да. Презгоден и убав на лик физички, мачо и фраерче за сите, а нежен, романтичен и грижлив со девојката. Е нема женско што не паѓа на ова :wasntme:

20. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    И денеска го изгледав и Tengo ganas de ti.
    Повеќе ми се допаѓа првиот дел.
    А Mario Casas..шо да се каже за него.Убавини,убавини.

На Name и eliesaab им се допаѓа ова.