Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Три метри над небото (A tres metros sobre el cielo) [2010]

Дискусија во 'Филмови' започната од SunFlower94, 29 јуни 2011.

1. tiph24

tiph24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2014
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    177
    Филмов го гледав по препорака од другарка.
    Првиот дел беше преубав,на крај се изнаплакав.
    Вториот дел не ми се свиѓаше искрено.
    Сакав среќно да заврши барем вториот дел ама тоа еее хаха
    Катина мене ми е многу поубава од Баби.И сестра и на Баби е многу слатка.
    Кога се изнагушкаа во вториот дел Катина и Аче,помислив ќе бидат заедно.Интересно ќе беше така хахаххахаххаа

2. ivana63

ivana63 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2013
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    229
    Одамна ми е гледан, дури и некои работи ми се подзаборавенки ама можам да кажам дека е препреубав. :wasntme: За глумецот муабет да не праам. :rofl:
    Како шо прочитав погоре на сите поубава ви е Катина. Поубава е, не викам не, ама мислам дека намерно таква глумица зеле за Баби дека нели да не биде сеа у сите филмови главната глумица лепотица. :!:
    Не знам ни дали ме разбравте ама ај. :lol: :)

Исто. И не само шо сакав туку дури и очекував ама испадна дека многу сум очекувала. :D
    Мислам дека воа беше првиот филм на кој плачев. :$ Со оглед на тоа дека секогаш кога даваат тажни филмови ја се кезам ко ненормална, успех е тоа бе луѓее. :$ :D :nod:

3. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Филмот е совршен, на крајот останав без збор и со солзи во очите :|
    Мене Баби ми е убава, во вториот дел е уште поувава. Денеска го изгледав и вотриот дел, искрено се надевав на многу подобар крај ама ете. Ми се чини како недовршен, ахх колку сакам да излезе и трет дел :inlove: , може би тогаш ќе се заедно :rofl: .

4. Minion.M

Minion.M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Не е можно... Само што го завршив вториот дел и си реков да земам да ги ѕирнам коа оп ете ја темата. Он топик: вториот дел е подобар пошо има мн добра порака во него. Ги имам оддамна гледано и двата дела ми се чини лани. Искрено плачењето е неизбежно во двата дела (барем кај мене). Колку и други филмови да има овој ми е #1.

5. DoReMi

DoReMi Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    156
    Филмот е предобар, книгата уште повеќе.
    Глумицава што ја има улогата на Баби воопшто не ми се допаѓа.
    Марио си е прекрасен :$
    Вториот дел од филмот навистина изгледа недовршен, а книгата кажува се. Барем мене улогите во филмот ми се претставени во поинакво светло од книгата, каде Џин е прекрасна девојка, а во филмот ја направија за никаде. |(

6. macka5

macka5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    307
    Значиии и кој филм да го гледам роматичен , љубовен , нема шанси да биде сличен на Три метри над небото. Преубав филм, одлична глума , сценарио , се е вкопено како што треба. Само некако не ми е довршен филмов незнам , некако сакам на крај да сии бидат зедно Баби и Аче.
    Инаку ОМИЛЕН ФИЛМ ЗАСЕКОГАШ :inlove:

7. marija.980

marija.980 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    662
    Обичен филм,не ми се баш допадна :?: |(

8. Anonimnaa4

Anonimnaa4 Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    филмот е прееејак и многу тажен.. немам зборови, навистина.. кој не го гледал вееднаш треба да го пушти ;)

9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.981
    Преубав филм иако несакам да гледам романтики овој е посебен :inlove:

На Anonimnaa4 и macka5 им се допаѓа ова.
  10. TheFallenAngel

TheFallenAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    15
    И двата дела предобри! ^_^

11. s.h.e.wolf

s.h.e.wolf Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    19
    Плачев и на двата филма, и на книгата.. ;(
    И мислам дека се заљубив во Марио Касас, совршен е :inlove: :$

12. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Многу убав фил, особено Марио касас преубав е :inlove: :inlove: :inlove:

На Ana3567 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Филмот ми е врв значи.Го имам гледано безброј пати и кога и да го гледам одново секогаш буди различни емоции во мене.Можам да го гледам одново и одново и нема да ми здосади. Прекрасен филм,едноставно немам зборови за него,треба да го гледате. ;)

14. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    461
    Vo plan mi e da go gledam :)

15. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    461
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    Пред малце го гледавме со другарка ми,не можев да престанам да плачам а,не ми е првпат да го гледам.
    Сега ке го гледаме вториот дел. :inlove:

17. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2014
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    461
    Glej go super e :)

18. Петре Прличко

Петре Прличко Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    387
    Тотално патетичен, досаден, шаблонски, неинвентивен филм, но за женска популација е идеален. Сервирај им приказна за недозволена љубов помеѓу богата девојка и уличар, кој патем секогаш мора да биде некој “леп“ тип на кого таа ќе падне, ама татко и не и ја одобрува врската, па ќе се борат, ќе се гледаат, таа ќе бега, ќе се враќа, тој ќе се смирува, ќе ја бара. Турско-индијска серија во шпанска продукција.

Веќе станаа досадни со тие шаблон приказни за недозволена љубов и креирање лажна слика дека љубовта е пред се. Ниту некоја богата ќе те погледне како уличар единствено ако не и исцепиш дрва пред куќа и да ти плати 300 денари дневница.

На macka5, Bajaderka и De-lovely им се допаѓа ова.
  19. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Не знам дали порано имам одговорено на темава. Кога излезе тогаш го гледав и се согласувам со ова мислење. Типично глуп филм со типична приказна за типична женска популација. Толку.

Не сакам вакви филмови, крајно патетични ми се и ама ич не ме трогнуваат. А и зошто би.

20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    Го изгледав и вториот дел.

Првиот ми беше далеку подобар.Јас сум ја и книгата читала,и тоа првин книгата ја читав па потоа го изгледав филмот и ми се допаѓа што нема многу разлика меѓу нив.
    Баби јас не ја сакав уште од првиот дел.Уште тогаш покажа колку е себична и безобразна.Уште помнам кога умре Поло,и таа му кажа на Аче дека тој е крив што тој умрел,мене тогаш срцето ке ми се скинеше за Аче.Си има и домашни проблеми,неговиот „брат“ умре па уште и таа да му раскине и,ај што му раскина ама како му се изнавика стварно немаше смисла,глупача.Поло кога умре мене срцето ми се скина,омилен лик ми беше,и уф,најубави беа со Катина.
    Јас на овој филм почнав да плачам уште од првпат кога Баби му се налути на Аче и не прекинав да плачам до крај на филмот па и натаму плачев уште 15 минути.
    Исто така да ги спомнам сцените кога Аче се тепаше за прстенот и кога и го врати,а,можам да замислам колку ке беше поинаку да ја имаа таа вечера со Аче...можам да замислам колку убаво ке беше Баби на беше толку голема кучка.

Да,имам проблем,премногу се внесувам во филмови.

Вториот дел,беше исто така убав,мислев дека ке се самоубие дечкото,ако тој умреше,јас во депресија ке паднев,не за друго,ги гледав филмовите еден по друг,премногу емоција за една вечер. :D

Многу ми се допаѓаше карактерот на Џин,можеби не изглед,но,си одговараа со Аче.

Разликата меѓу неа и Баби беше тоа што Баби бараше од Аче да се смени,а,Џин го прифаќаше таков каков што е ,додуша тој беше сменет кога беше со Џин,ама сепак...

Братот на Џин ми беше многу антипатичен,но,мило ми е што со Катина се зближија.

Кога сме кај Катина,ми се кинеше срцето на секоја сцена во која беше таа.

Прв дел: 10/10
    Втор дел: 9/10.