Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Три метри над небото (A tres metros sobre el cielo) [2010]

Дискусија во 'Филмови' започната од SunFlower94, 29 јуни 2011.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.568
    Допаѓања:
    252.005
    Леле јас ја претерав... 4 пати го гледам филмот во последниви 24 часа :D , Забегав скроз, одлепив ко некоја тинејџерка :lol: . Ах глумецот, што му мислам :) .
    Мене ретко ми се случува еден филм да го гледам повеќепати, без разлика дали ми се допаднал или не, освен ако немам друга работа или го начекам на тв, ама овој филм ми влезе под кожа.
    Емоциите дефинитивно ме трогнаа, посебно неговата љубов кон неа. Овој филм ми го скрши рекордот во плачање на филм :lol: . Единствено на Титаник се имам утепано од плачање кога и да го гледам, ама ете се појави конкуренција :lol: .

На BoaVista и barbiche им се допаѓа ова.
  2. anabela931

anabela931 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    41
    Ги гледав и 2те верзии, прво италијанската а потоа шпанската поточно сега го гледав и уште си плачам.Дефинитивно предобар филм, можеби дека сум и во тие години многу ми се допадна.

А за споредба нема некоја којзнае колку разлика во 2те верзии но во шпанската подобри е прикажано се, во италијанската има скокани делови така што имаше негде некои моменти кои не ги разбрав.И на шпанската повеке плачев ако ми е 2 пат кога го гледам.

Инаку глумицата е подобра во шпанската верзија затоа што покажува емоции, а таа во италијанската ми е многу скисната.Ама италијанската глумица е поубава дефинитивно, не дека другата не е но поубава е. А шпанецот ауу ми се кине срцето кога го гледам. Го обожавам филмот. :inlove: :inlove:

;( ;(
    неможам да преболам зошто така заврши толку голема љубов и на крај ;( ;( а за Пиле многу жалам колку добри другари беа само, и мислам дека реакцијата на Баби кога се случи несреката не беше на место, наместо да му даде подршка да биде покрај него таа го остави и го обвини многу лошо :( Но филмот ако имаше срекен крај немаше да биде ништо посебно, мислам дека на сите не трогна крајот

3. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    јас го имам изгледано над 20 пати и никако не ми е досаден пак си плачам на крај :)

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.549
    Допаѓања:
    115.335
    како бе ви се гледа по 20 пати филмов не ми е јасно :lol: :lol: Јас го изгледав и шпанската и италијанската верзија ( двата дела ) ама не можам бе пак да го гледам. И само јас ли не заплакав на филмов?? Мене вториот дел ми е па поубав, ама италијанскиот.

5. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Не плачев ниту јас, можеби дека немаме веќе 13-16-17 години ;) Не е типичен американски тинејџерски, има поубава содржина ама сепак е тинејџерски филм. Инаку и јас плачам на филмови и таму каде што не се плаче, пример имам плачено на Марли и јас..., ама еве овде немаше солзи и кај мене.

6. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Ќе може да го порстираш торентот од вториот дел? :$

7. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    http://btjunkie.org/torrent/DivX-IT.../4432f72e3bb4fe77a7b5a124cbea8cc89506aa36086c
    Повели

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.549
    Допаѓања:
    115.335
    марли и јас имам леено солзи како морон :D Претпоставувам за која сцена ми збориш. А за Филмов имаш право. Не сме веќе деца па да не потресуваат вакви работи.

9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.568
    Допаѓања:
    252.005
    Ја гледав и италијанската верзија и да сум ја гледала прво неа филмот ни најмалку немаше да ми се допадне. Нафрлени сцени, се се случува набрзина, а за емоции да не зборуваме. Во шпанската верзија мене ме трогнаа емоциите, кои беа вистински доловени, љубовта и хемијата меѓу Баби и Аџе, додека во италијанската не се ни осеќаше. Дефинитивно шпанската верзија е далеку подобра. Се мислам дали да го гледам вториот дел или да чекам шпанците да го снимат. Знае некој отприлика кога излегува филмот?

И јас на Марли и јас плачев, синоќа плачев и на Хачи, а плачев и овде, баш како некоја тинејџерка :lol:.
    На фб само тинејџерки лудуваат по филомот и актерот меѓу кои сум и јас :D . А не сум таков тип, ама ајде де, си имам некои бубачки, ме фаќаат понекогаш ;) .

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Алал нека ви е бе, како ви се бендисува, јас цел филм бев во фазон - Ма немојјјјјјј. :^)

Малку надреален, тинејџерски и одвај издржав да го догледам до крај. Како шпанска серија ми беше. :x Леле, сега ќе ме истепате ама стварно не ми се допадна воопшто. Па тоа целата приказна, гуд грл гоун бед, абре одма се преобрати. :D

Ај не ве замарам, уживајте си на раат во филмот. Сепак за вкусови се работи. :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    214
    Филмот е прекрасен! :inlove:
    Колку убава хемија имаше помеѓу двајцата главни ликови! А и приказната е многу реална, што многу ми се допаѓа! Се согласувам со повеќето дека доколку имаше happy end ќе беше само уште еден тинејџерски филм во низата! Сите другарки се луди по Марио Касас, а богами и јас не сум нешто поарна :lol:
    Да не знае некој каде можам да ја најдам книгата на српски јазик? :)

12. dekce

dekce Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    дали филмот има 1 дел , или 2 ??? и како се вика книгатааааа , ве молам пишетеее :D :*

13. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    214
    Да, има и втор дел кој што моментално се снима! Треба да излезе при крајот на оваа година, или на почеток на 2012!
    Книгите според кои што е правени филмовите се викаат "Tre metri sopra il cielo"(прв дел) и "Ho voglia di te"(втор дел) од италијанскиот писател Federico Moccia! Колку што знам не се преведени на македонски, но ги има на српски јазик, само што не знам каде можат да се најдат во Македонија :/

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.549
    Допаѓања:
    115.335
    Вториот дел од книгата го има во Топер ама на српски. 199 денари е :)

15. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    Филмов е невероватен милион пати се наежив уфффф :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.381
    Фолмот е ПРЕУБАВ навистина :inlove:
    Вчера го гледав и се изплакав како дожд :lol:
    А и глумецот е многу убав :P

17. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    може некој да ми даде линк да го гледам филмот онлине...со македонски превод?? :*

18. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Го изгледав конечно. Не ја отварав многу темава зашто познавајќи се сите спојлери ќе ги прочитав :D ама еве дојдов да си коментирам после завршувањето.
    Поплакав што поплакав ама мене лично филмов страшно ме изнервира.
    Т.е главната актерка ме изнервира.
    Си ја остави најдобрата другарка во најтешкото, и си го остави дечкото во најтешкото. Си отиде и си почна нов живот. Бап шлап. Ми идеше преку монитор да и влезам да ја згазам. Глупача. Ме нервираат такви луѓе. На крај со оноа телено заврши. Свашта ... И таа па мајка и лелеее ... дебилно створење ... Се изнервирав и Пиле што умре, и се изнервирав со цел филм кога ќе видиш ... Само татко и на Баби си е ѕвер, ми идеше да го бацам од што е срцка. А Аџи на дождот кога плачеше лелеееее, река, река од солзи течеше низ собава заедно со другарка ми :tmi: Греотичка, сакав да го гушнам еднаш ...
    И така. Инаку мене и машкото и женското ми беа убави. И другарот и другарката ...
    Убава замисла, добра глума, емоции еден куп ... цело време не знаеш како ќе заврши...
    Се на се океј филмче, би го гледала пак ...
    Има моменти од филмот онака те дрмнуваат скроз ...

И тогаш во тој момент сфаќаш, дека во животот се се случува само еднаш ...

На MissAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.568
    Допаѓања:
    252.005
    Ќе се согласам со Теди и мене ужасно ме изнервира Баби
    Замина и ги остави сами Катина и Аче кога им беше најтешко, тогаш таа си замина и си продолжи со животот. Јас само неможам да сфатам со што ја повреди Аче? Со тоа што ја сакаше премногу и ја штитеше? Бараше да се смени од него, но не му даде време за тоа. Никој не се менува преку ноќ, а баш повеќето од момците во таа возраст се бунтовни, се тепаат итн, но подоцна кога ќе пораснат тие се момчиња кој секој сака да ги има. Филмот е доста реален, тинејџерски е, го опфаќа баш тој период, не е лигав и патетично романтичен, туку опишува дел од секојдневието на еден тинејџер. Аџе е исфрустриран од неверството на мајка му, па затоа е толку агресивен и насилен. Го чекам вториот дел за да видам дали ќе го реши проблемот со мајка му кој е причината за тоа што е таков. И сега пак ќе ми текне, Баби го знаеше тоа и знаеше кој е неговиот проблем, па згора на се загина и неговиот друга,р а таа замина со комшијата. Си го удри меракот па ќе плаче потоа. Кога ќе размислам убаво што не се заедно.

Покрај некои моменти од филмот кои трогнуваат и песните се добро вколопени во филмот, посебно Forever Young-
    http://www.youtube.com/watch?v=UhqS2AT3 ... ture=share
    Песната оди во моментот кога
    умира Пиле :(

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Сите зборат за овој филм, значи ситееееее под итно го симнувам сега и утре ќе го изгледам и ќе пишам импресии, иако не сум обожаватл на романтики па ќе видиме :)