Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Три метри над небото (A tres metros sobre el cielo) [2010]

Дискусија во 'Филмови' започната од SunFlower94, 29 јуни 2011.

1. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    Го гледав денес филмот, па и јас да споделам импресии. :)
    Баби ми играше по нерви цел филм, се филмаше многу, за секоја ситница му се лутеше и му раскинуваше на Аче, па баш ми беше мило кога и го влепи шамарот. Се надевав дека после шамарот Аче ќе си оди, ама џабе, почна да и се извинува. Сама си е крива, нека плаче кога ќе ја допира тој по тетоважата. |( Плус, ја остави Катина, а и Аче, кога им беше најпотребна, кога изгубија важна личност. Испадна голема идиотка.
    Ги гледав и двата италијански, но повеќе ми се допадна шпанскиот. А вториот дел некако глуп ми беше.
    Баби скоро и да не се појави во филмот, а и многу глупо заврши. Таа шлакната, опседната со него и тој и направи слика со цел памет. Не беше многу креативно, и на Баби и направи голема слика, ама ајде. А Баби нека плаче во венчаницата, кога таа нејќеше да го види. |(
    Се на се, многу убав филм, мене барем ми остави впечаток и се изнаплакав за Пиле и сцената на дождот пред куќата на Баби. :(

Io e te tre metri sopra il cielo.
    Tu y yo, 3MSC.

2. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    може некој да ми даде превод за филмот?? :worried: значи го спуштив ама превод неможам да најдам... :(

3. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    http://titlovi.com/titlovi/tres-metros- ... ky-124492/

Македонски не можев да најдам, сепак мислам дека овој е добар. (се надевам не ти пречи оти е на Српски) :)

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Го изгледав и јас, па да пишам, да не останам покуса :D .
    Ми се допадна, прекрасен е.Не е типичен тинејџерски каде што се е како подмачкано.
    Овој е реален, доста реален.
    Глумецот, немам зборови :inlove:
    Очи не одлепив од него. :wasntme:
    И глумицата незнам зошто ја критикувате, совршена е за оваа улога :!: .
    Ама ме изнервира улогата, и те како :devil: :
    Цело време оваа му раскинуваше и Аче трчаше по неа, се степа со тој за прстенот, и ја купи куќа и оваа на крај го остави него и Катина, баш кога им беше најтешко, офца низаедна :fubar: .И се нафрли на комшијата и после плачеше кога ја фати за тетоважата, па нека плаче, ако и е :!:
    И да си кажам, солза не пуштив на филмот, мислам дека сум единствена под 15 години што не пуштила :D.
    Само ептен ми падна жал кога:
    Умре Пиле и Аче отиде кај него и почна да плаче :( , и после кога Баби трчаше со комшијава и Катина ги виде и судејствие нели кога Аче вежбаше на тие и се пушти.
    И завршниот цитат ми се допадна. :)

5. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    2.269
    OMG каква плачка ти сум била јас.. Пред едно 15-тина минути го догледав филмот и уште не можам да се приберам. Цело време се убедував самата себеси дека солза нема да пуштам, кога направив цело Охридско. :wasntme:
    Навистина ништо не очекував од филмов, мислев дека е типичен тинејџерски во кој како што се вели ружи цветаат и се е розево. Кога денес другарка ми конечно ме убеди дека вреди да се гледа. Само идам дома и ајде ќе се гледа tres metros sobre el cielo :)
    Според мене филмот е реален. За актерката ќе се согласам со Мона, навистина не знам што сите и се фрлија, мене баш ми е спиматична и совршена за оваа улога. А Марио :x а бре чиста 10тка :lol:
    Ептен ми падна жал
    а богами и тогаш почнаат и солзите да паѓаат
    кога Пиле умре, а оваа му ги мана клоците и на Аче и на Катина :fubar:
    Никогаш нема да сватам
    иако ова е само филм
    како можеш на некој што се би направил за тебе, да го оставиш кога му е најтешко. Али то е, шта чеш?!

А за завршниот цитат навистина немам зборови.
    ..nikad više nećeš imati osećaj kao da si TRI METRA IZNAD NEBA :l:

6. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Еве го завршниот цитат цел, прееска не можев да го најдам, ама ми текна да погледам во преводот :D :

Kada pokušavaš da se setiš kad je sve zapravo počelo... Otkrivaš da je sve počelo pre nego što si mislio.
    Mnogo ranije.I tada, u tom trenutku, shvatiš da se sve dešava jednom u životu.
    Koliko god pokušavao, nikad nečeš imati isti osečaj...kao da si tri metra iznad neba

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Глумецот ми е :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: .....преубав

штета што на крајот не останаа заедно,јас се изнарикав ко ненормална кога тој почна да плаче на дождот :(

8. PetiteCherry

PetiteCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    35
    Луѓе, не можам да се смирам, уште плачам.. Пред пола саат го изгледав филмот и уште се леам. Ми се поврзаа приказни и со дечко ми, ако ми се случи со него ваква разделба, ќе си умрам млада и невина. И онака сум си емотивна, филмов ме докрајчи, тастатурава ми плива во солзи. Утре ќе го гледам пак.

А за глумците.. Ми се допадна сите како ги имаат доловено улогите. До негде ја разбирам Баби, иако не очекував таква одлука од нејзина страна, после се што направи Аче. А Аче, ахххх :inlove: очите ми се наполнија со убавини, па ги испразнив со солзи.. Омилен лик апсолутно ми е татко и на Баби, сакам и мене да ми е татко!! <3

П.с има некој да ми позајми палома? ;( ;( ;(

9. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Луѓе а од каде го симнавте филмот ??? На btjunkie го нема а многу сакам да го гледам,да видам што филм е кога се крена толкава фама за него.

10. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Среќа па го видов линкот за гледање на филмот онлајн :) .
    Конечно да го изгледам и јас и едноставно сум воодушевена од филмот,од приказната.Одамна немав гледано вака добар филм а и се во филмот е доста реално.Не сум некоја голема плачка но на крајот плачев толку силно што ќе се задушев во солзите ;( многу жален крај.А за Марио Касас немам зборови :inlove: толку е убав што не го тргав погледо од него.
    Најмногу ми беше жал за Аче а Баби ми стана одвратна на крајот со тоа што го направи.Мислам типот ја сакаше а таа го остави и тоа баш кога му умре најдобриот пријател.Аче беше агресивен поради неговото минато и Баби немаше право да му се лути.Ако го сакала требаше да биде со него покрај се.
    Убав ми беше моментот кога прикажаа дека се запознале уште како деца,едноставно се наежив па и фразата која што ја кажа на крајот абе уште ми солзат очите се соживеав ептен со филмот :).

На eutixismena, PetiteCherry и barbiche им се допаѓа ова.
  11. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Не знам како се рашири филмов, сите одеднаш почнаа да зборуваат за него по фејсбук, и прво што си помислив е дека е некоја нова шпанска серија. Прогуглав малку и сфатив дека е всушност игран филм. Па си го симнав од замунда, си стаив англиски превод и го изгледав.
    Многу ми се допадна целиот концепт на филмот, ама актерката ми беше крш. Можеле да најдат некоја барем посимпатична и шармантна. Мене оваа баш ми беше feya. |(

12. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    Вчера го гледав филмот и морам да кажам дека е прекрасенн..!!!! Шо е најважно се изнаплачив...посебно на сцената кога умира пиле.... ;(
    Незнам зошто сите ја критикувате глумицатаа....мене баш ми беше симпатична...имаше некои убави црти....а и глумецот беше преубав..!! :inlove:

13. dele

dele Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Zdravo..slushnav deka filmot bil nesto izvonredno pa me zainteresira,ai gledam deka nekoi od vas veke go imaat simnato na kompjuter,pa bi vi bila mnogu blagodarna dokolku bi mi go ispratile vi go ostavam mojot mail sanja.pavlova@hotmail.com...Ve molam pratete mi go,ili pak nekako na fb da se dogovorime,koj go ima i saka da mi ja napravi ovaa usluga neka pise,fala odnapred :)
    [mod-kirilica:ku7fayea][/mod-kirilica:ku7fayea]

14. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    и јас така некое време на фб гледав нешто како групи и слично и си викам ајдее што се случило :D
    али случајно сум го пуштила и сум се отрула со цигари дур го гледав !
    некако совршен ми е филмот,баш тинејџерски и многу поучен алал да им е !
    а за женчето во филмот не коментирам убава или не филмот е совршенство !
    и да пак ќе го гледам :)

15. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Го гледав вчера, зашто неможев да се одлучам кој друг да го гледам. :lol:

Прво несакав зашто сите се напнаа, али ајде да видам што е толку убаво.
    Мене многу ми се допадна, интересен е убаво е разработена идејата, и ќе го гледам и вториот дел кога ќе искочи.
    Али каква фама се дигна, мислиш Титаник гледаат. :rofl: Можеби стварно ќе биде Титаник други дио. :D

Само крајот не ми се допадна, би сакала да се реши во вториот дел, Аче што се не направи за неа а она скокна во кревет со комшијата. И мајка и колку е само злобна.

И да, како сум го изгледала, 2 часа не го одделив погледот од филмот, а обично кога гледам вакви филмчиња ги стопирам зашто ми се досадни, па после пола саат одмарање продолжувам. :lol:

16. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Ги изгледав 2 дела на Италијански, и воопшто не ми се допадна. :shake:
    Глумата воопшто не ми се допадна, глумците воопшто не се вовлечени во приказната, многу површно, без врска.

Вториот дел е во ред, ми се допадна. Едвај чекам да излезе и на Шпански.

Инаку ниту јас не заплакав на ниеден дел, на ниеден јазик. :) Иако плачам по филмови (понекогаш), овој не ме трогна толку...

17. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Само што го изгледав. Уфф, тресам се цела. Преубав, романтичен, тинејџерски филм. До пред некое време и мене ме нервираше тоа што сите напињаат со него,ама сега и мене ме фати треската по филмот.
    Ме изнервира тоа што Баби се испонаша кретенски спрема другарка и’, и го заборавив името, кога и загина дечкото. Инаку крајот беше различен од повеќето тинејџерски филмови и тое е тоа што ми се допадна, реален беше.
    Кога ќе се смирам, повторно ќе коментирам,ептен ме потресе.

18. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    ај некој нека ми даде страна да го гледам онлине 2 ден :D

19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Нели си личат? :?:

Прикачени фајлови:

На vlubena и eutixismena им се допаѓа ова.
  20. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    1.962
    Кога првпат го погледнав филмот, а и глумецот, го помислив истото. Си личат и тоа многу, според мене.
    А и исто име имаат.