Здраво членови,е вака на мајка ми и кажаа дека има тромбоемболија, е сеа работам и малку сум ограничена со време неможам секогаш да земам слободни денови секогаш а таа си има потреба од редовни прегледи пошто пие шака лекови.Ве молам за искуство каде што како сама сум нема кој друг да и помогне освен јас.Сега треба да и се прави ехо на срце,ктм на мозок ,ртг и кт на бели дробови и комплетна крвна слика која влучува дидимери. Ако ми можеле да ми кажете каде би можела после 16ч. да ја однесам да се добри докторите но и да не е премногу скапо.Ако може искуства каде колку како со цените и услугите.Ви благодарам многу.
За срце и бели дробови на клиника, треба матичен да ти даде упат. За комплетна крвна слика исто упат. За д-димери се чека термин многу, на приватно е 1500 денари. Јас би препорачала да направите и тест за циркулација на крв односно ехо да се види циркулацијата на крвта комплетно тоа на приватно е 1500 исто.
Во врска со анализите, можам само да ти дадам совет да не одиш во Авицена, биотек и сличните приватни лаборатории ... Се случува постојано да имаат лажно високи д- димери- а тоа е анализа која е од важност за натамошниот тек и терапија на болеста. Во систина цената на димерите само ти е околу 2000 знам дека е висока ама подобро да дадеш 500 денари повеќе отколку да платиш 1500 некаде а да не бидат сигурни па да морате да ги проверувате пак
Treba da se napravi kompletna hemostaza ne samo ddimeri, prv termin na institut za transfuIologija e za 12 dena, no bidejki majka ti e so itna dijagnoza specijalist mora da i dade prioriteren upat. Za zal za maticnite e onevozmozeno davanje na prioriterni upati za transzfuziona medicina. Vo odnos na ostanatoto, skoro sekade snimanjata na drzavno se porano, ako imas finansii odi privatno bilo koga.