1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трошоци за бебиња до 1год.

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 17 октомври 2013.

1. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Највеќе ми е криво за количката (кинеска, 8000 ден) На секоја дупка пцујам, дете се клати,закочуваат тркала. Посакувам да дадев 500 ев и мирна да ми беше главата,вреди да се инвестира во убава количка.

На Anaroz1, Coco31, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  2. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    1.340
    Може слика да видам од Џејмисон ?

3. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    Во врска со квалитет на облека, за наредно бебе би купила бодиња што се растегнуваат. Дефинитивно повеќето (не сите!) модели на H&M и Тритекс ми траат подолго од сите други дека се елатични. Од H&M 62ки уште му влегуваат, 4 месеци веќе ги носи, од кинеските 68 ги носеше еден месец и мора постојано да купувам. На крај кога ќе пресметам HM поповолни ми излегуваат од некакви ефтини марки 1€/парче што ги има тука низ Германија.

За наредното бебе ќе знам, попрво би му купила боди на старо ама да е убав материјал, отколку ново ама кинеско, материјал ко пластика.

На cresa-jagoda, le.soleil, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Кога почнав да ја читам темава ни на памет не ми падна дека сте се испокарале и за нешто вакво. Премногу генерализирате, ако некоја троши повеќе пари глумела лудило, ако трошела помалку не било возможно… Како прво и најбитно, секое бебе има РАЗЛИЧНИ потреби и тоа што одговара за едно не значи дека ќе одговара за друго.
    Муабетов и моето користеше Бекутан па што му фали, сериозен ви е? Млади, образовани жени сеуште се служите со тоа “што ми фалеше мене”?
    Некој користи Мустела, Биодерма, Еуцерин од што мора, а некој како мене од што така сака и така сум си решила. Јас решив да продолжам да ја користам козметиката што беше користена тие 3 дена во болница за моето бебе и тоа си е лично мој избор.
    И ај бидете реални, дури и да чини 1000 денари Биодерма не ја купувате секој месец туку трае со месеци. Да не го пиете гелот за туширање па го сметате во месечен трошок.
    Крем за газе јас не сум користела на секое менување пелена и на мене ми е бесмислено ако нема црвенило и иритации. Јекодерм ниту сум користела за првото дете ниту имам намера да користам за второто. Јас користев Веледа за пеленска зона, по потреба.

Како да не знаете да прочитате и да прифатите туѓо мислење, одма рипате со напади. Мене ми личи дека се работи за лични комплекси што од едните што од другите.
    И јас не сум користела дополнителни витамини освен Вигантол и Биогаја, меѓутоа фала богу не сум имала потреба додека некој друг морал да купува.
    Така што реалниот трошок за секого е различен и колку и да не ја рачунате облеката, сепак е и те како е потребна.
    Јас си имам моја филозофија, подобро поскапо и поквалитетно отколку цел куп партали. За некои работи може да се заштеди како на пр. скапи играчки, на некои не може или па не мора да се заштеди.

И корпата за памперс и кутијата за затоплување влажни ниту е нешто ново, ниту е научна фантастика не претерувајте.

На Mnik, Coco31, Stressed Out и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392

Да бе, сериозни сме , дека ништо не им фали на тие дечиња што ги бањале со бекутан. Кожата да не им падна на тие дечиња? Да не им ја изгорел кожата бекутанот?

(јас користам хип)

6. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    2.857
    Еурофарм ги увезуваат, ги има во нивните аптеки.
    6925_BabyD_CTN_EN-1024x1024.png

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Ок, браво за вас. Супер размислување :clap:
    Никако да ја сфатите поентата на муабетот па макар и уште 200 пати да се напише тука.
    Па може не ја изгорел ама постојат алергии, не секоја кожа реагира исто. Ако ви е ок на вас купувајте Бекутан, на тој што не му е ок или кејф му е да купи друга нека си купува. Што се убедувате со тоа “што му фали”, на едно ако не му фалело, на друго може многу да му фали и верувај со бебешка кожа па и не ти се експериментира баш.
    Колку сте дрски и нападни со наметнување на мислење, ужас.

На Mnik, fashion-addict, Tiny Love и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392

Алергија може да се појави и од скап производ.
    Оди на тие што живеат со 7000 ден од социјално кажи им , купете си Мустела, фрлете Бекутан. Не знам колку си свесна за тоа каде живееш, и какви се платите на луѓето.

Експериментирале со бебето? Од мнолгу снобизам не знаете што да кажете.

На cresa-jagoda, emiliana, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Не се дискутира овде за ранлива категорија на семејства..на раб на егзистенција..

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.087
    Допаѓања:
    26.917
    Да. Сите читаме за основни трошоци.

На elimkd и Proletno им се допаѓа ова.
  11. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Мене не ми е јасно како си дозволувате некого да квалификувате со термин ,,сноб" за користење на одредена медицинска козметика.
    Значи сите што користат Мустела и Биодерма се снобови, нема врска што нивната линија е со посебна намена.
    Некое дете нема јакна. Што купуваш јакна тогаш за твоето? Може и двете со јамболија да се покриете и така да се шетате, што ќе ви фали. И јамболијата грее.
    Тоа што некој нема е проблем на државата. Јас давам онолку колку што можам и имам. Но, како е проблем мој, некој што може да си дозволи Бекутан, а не Мустела?
    Значи ти ако користиш Бекутан бидејќи ти се покажало како во ред, јас не смеам да користам ништо друго да не те навредам, макар на штета на кожата на моето бебе:drunk:

На le.soleil, Mari-Li, Angie1432 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392

Ај не се прави со сила да не кажам што.. Што сакаат нека користат, ама нека не исмејаваат категории на граѓани кои немаат за Мустела (пример)Да не цитирам мислења, ме мрзи.

13. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Ама кој кажува да купувате Мустела бре луѓе? Читаш ли ти што напишав или се фаќате за еден збор како слеп за стап. Напишав ЈАС одлучив да користам тоа што користњв зошто ЈАС така решив.
    Конкрерно за Бекутан напишав заради коментарите “што им фалеше” не напишав дека не е добар и да купувате скап производ. Мешате баби и жаби, темата е теошоци за бебиња, а не плати во Македонија.
    Ставате зборови во уста за нешто што ниту една членка овде не го напиша, извртувате реченици тоа е страшно нешто.
    Секоја што не се согласува со ваше мислење е сноб, членката што ја коментирате 2 дена е сноб јас сум сноб сите сме снобови. Никој никого не исмева во темава не фантазирај.
    Ми дојде ти дома па виде дека сум сноб, искомплексирани.

На le.soleil, Mnik и kikikikirika им се допаѓа ова.
  14. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Цитирај слободно. Не знам кој се исмејува за некој што користи Бекутан. Мене лично воопшто не ме интересира ете што користиш ти. Ти си знаеш најдобро. Јас користам она што ми е препорачано. Да било Бекутан тоа ќе сум го купела.

На Iris-1234 и Mnik им се допаѓа ова.
  15. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    5.450
    Не е можно во секоја тема да се зафаќање!
    Луѓе, мајки, ова е форум, исто како во животот што имаме право на избор и став, т.е идентитет , така и тука.

Без потребно се докажувате.
    Се губи смислата на разговорот и темата.
    Вие си знаете.

На SuperGirl24, Stressed Out, Mnik и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Нека се запраша оти неа 2 дена ја коментираат : :)
    Толку од мене, продолжете да си ги мерите :)

На le.dentiste му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Оти сум си земала породилно и сум трошела за своето бебе. Лелеее срамота. Пу јазк.

На Lavica2602 и Proletno им се допаѓа ова.
  18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    13.199
    Еве јас живеев до "вчера" од социјално, 6 000 ден земав и користев и уште користам Биодерма за бањање зашто од Бекутанот завршивме на кожно и кортико. :) И од Биодермата повеќе од пола година користев едно шишенце (555ден беше сѐ на сѐ маслената купка).

На le.soleil, Anaroz1, Freckles. и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.084
    Допаѓања:
    87.705
    Не можам само да разберам зошто се избегнува Пливит д3:^) на Плива,тоа е толку сигурен и ефтин д3,претпоставувам на рецепт оди.

Инаку овој е бр.1
    https://www.iherb.com/pr/childlife-vitamin-d3-natural-berry-1-fl-oz-30-ml/24742
    И не е скап.
    Не мора од профитериве кај нас да се купува.

На cresa-jagoda, le.soleil, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    5.723
    Горчливи се и често бебињата не ги сакаат. И мислам дека се воден раствор на Д3, маслените подобро се апсорбираат.

На Maca Macka и Cosmi им се допаѓа ова.