Трошоци за бебиња до 1год.

Discussion in 'Бебе' started by captivating, Oct 17, 2013.

1. Mnik

Mnik Популарен член

Затоа што сте како баби на чешма со муабет во стил "ееее ја 3 деца на кравјо од кравана во плевнана изгледав, па еве ги здрави прави", затоа 2 дена ја зборите.
    Никој не ве напаѓа вас што деца пораснавте на Бекутан, и мајка ми сакала со Косили 50 ден да ме порасне, ама во тоа време ако не грешам со Чико морала, памтам имам слика со розево пластично мече купка Чико пишува, пресува кожа и ден денес имам и ништо од Бекутан не ѓи одговара, од влажни очи ме печат, од кремот од невен и цинк кожата ме пече и црвени рани ми прави и Белодерм мачкам со денови да ми поминат.
    Ако дете има проблем некаков и нешто мора и тоа е, крај.
    Ко свекрва ми сте "намерно му дава адаптирано, ја мрзи да дои", е на неа ме потсетувате.
    Туѓ џеб гледате.

@Cosmi иначе ја од раѓање само тие му ги купувам. Порано 10 ден. на рецепт беа, се навикна и сега ич не му сметаат, 4 години има.

Eli23, fashion-addict, Cosmi and 3 others like this.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Како воопшто си дозволувате да судите за туѓи пари и џеб?Па превртување очи зашо некој купил греач за шишиња.Примитивно

Мои пари,мое дете,мој живот…апсолутно на што сакам и колку сакам ќе трошам.Фала богу затоа постојат производи со различен ценовен ранг,па кој како си милува така нека си прави.

3. Mnik

Mnik Популарен член

Иначе Беколино може да пробаш,да видиш. Итоа ефтино е, 100 и нешто денари, а на син ми многу му одговара, не му ја суши кожата. Последниве 6 месеци само со тоа го бањам и не планирам да сменам, пред тоа со Еуцерина го бањав, атопична кожа има

4. forumce

forumce Форумски идол

Од бекутан производите очи печат. Овде го прочитав тоа. Моите имаа еден куп шампони, не сум ги бањала со нив. Јас еднаш користев шампон и ми влезе во око, ептен ме печеше. Не знам што ставаат во нив, сепак се за бебиња.

Eli23 and Mnik like this.
  5. Серотин

Серотин Истакнат член

Не коментирав за членката и за нејзините 500ев за основен трошок.Јас може за алишта трошам по 500ев и што ? Да почнам да се исмејавам како моево синче си носи адидас ,а некои од пазар од 1000ка ?
    Да се смеам оти адаптирано му давам а скоро 2години е ,на тие што после една година даваат кравјо ? Сите знаат што е најдобро,не сте преумни.
    Не замарајте,мерете си го : )

6. Mnik

Mnik Популарен член

Јас не видов некоја да се исмева. Секоја си кажа за своето дете. Не видов да пиша некоја "хахаааааа со Бекутан го бањаш детето", НИЕДНА. Затоа не вади од контекст.

7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Па во малку млекце може да се стават.
    Горчливоста се губи така.
    Маслените се апсорбираат подобро ама водениот е полесен за стомачето на бебињата од маслениот.
    А и подобро да се навикнат на горчливост какви сирупи антибиотици има,не се баш слатки.
    Зинат на пр.:puke:
    :|

cresa-jagoda, JuLleE and Mnik like this.
  8. Серотин

Серотин Истакнат член

@Mnik

Оти е она е госпоЖа ,се чуди како на некои мајки муабетот за бекутанот им е сериозен .

9. Mnik

Mnik Популарен член

Пак вадиш од контекст. Сака да ти каже дека наметнувате муабет дека мајкиве што не користат Бекутан ги правите дека се умислени мајки што може да користат Бекутан ама им е дојдено до луксузирање со поскапа козметика

Hatula and Alexandrite like this.
  10. Hatula

Hatula Истакнат член

ГоспоЖава се чуди на муабетот “што им фалеше пораснало” а не за бекутан стриктно. Ако си писмена ќе прочиташе и ќе сфатеше, немој да ми ги изветоперуваш зборовите.
    Нели не остави “да си ги мериме” што цитираш и коментираш и понатаму?

Mnik and Alexandrite like this.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Бејби тол или како и да се пишуваат, имаше афера за нив. Ама некој зима дебел процент. Д3, па Омега. Каде се користат сите овие плус витамини освен во Мк и тоа се прилично скапи.
    Друго, Бекутанот е доста агресивен за мало бебе. Има и други козметки со подобар состав за таа цена. Ама јас Бекутан никогаш не би користела.

Daddy.girl, Eli23, nevermet18 and 2 others like this.
  12. Proletno

Proletno Истакнат член

Јас воопшто не ја сватив лошо, бекутанот не е погоден за секоја бебешка кожа. Неколку членки се пожалија. Патем и ние возрасните за себе сакаме нешто поубаво за нега.

Eli23 and Alexandrite like this.
  13. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Во најосновен трошок кај мене спаѓаат цуцлите. Еве не знаев дека тие на фриџ се тегнат а син ми е страствен цуцач па една цуцла ми трае со сила две недели, од сите други ми се гади и не ги прифаќа.

Никако ама баш никако не може да се пресметаат основни трошоци, секое дете своја приказна.
    Од бекутан подобро да не ви покажам што се случи. Од кога кажав, 5 докторки ми кажаа бекутан на бебе никако.

14. Серотин

Серотин Истакнат член

Ама и тие мајки што даваат бекутан свесни се дека бекутанот штета прави на кожата,ама немаат друг избор.Со тоа што викаат 'пак пораснаа' се тешат,ама па не се за осудувања..

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ќе ти се надоврзам. Од особа која многу добро го знае точниот состав на бекутан ми има кажано јас мое дете со бекутан нема никогаш да третирам.

Bebetoo and Серотин like this.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Хип кремче за лице е 100 денари. Многу подобра опција, а иста цена.
    Се фативте за Бекутанот, а не е тоа поентата.

Eli23, elimkd, GirlRose and 3 others like this.
  17. Proletno

Proletno Истакнат член

Сигурно немаат мака, едноставно им прија и го користат. И тоа е во ред. А сметам дека кога би се јавил проблем, најдобро ништо да не се става. Јас само посакувам дај боже да бидеме неоптеретени со парите и да можеме да си приуштиме и за себе и за бебе.

Eli23 and Mnik like this.
  18. Mnik

Mnik Популарен член

Види, не е само Бекутанот ефтин, еве кажав погоре 120тина денари го купувам Беколино, прочитав и состав и се, пренежен е за децава. Џонсон воопшто не се лоши и тие, а тука се со цена. Ако некоја мајка е свесна за штетата, а не е финансиски моќна, сепак има добар избор. Мене педијатар ми има кажано дури и сапуните на Dove може да се користат за мали деца, хидрираат кожа. А се 40 денари

19. Proletno

Proletno Истакнат член

Било како да се вика..не е важно тоа.

Eli23 likes this.
  20. Серотин

Серотин Истакнат член

Еве за пример ќе го земам еуцеринот.Кремите на оваа фирма се скапи,а составот им е токсичен .
    За дав се изненадив ,нели е канцероген ?

Proletno likes this.