1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трошоци за бебиња до 1год.

Дискусија во 'Бебе' започната од captivating, 17 октомври 2013.

1. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Затоа што сте како баби на чешма со муабет во стил "ееее ја 3 деца на кравјо од кравана во плевнана изгледав, па еве ги здрави прави", затоа 2 дена ја зборите.
    Никој не ве напаѓа вас што деца пораснавте на Бекутан, и мајка ми сакала со Косили 50 ден да ме порасне, ама во тоа време ако не грешам со Чико морала, памтам имам слика со розево пластично мече купка Чико пишува, пресува кожа и ден денес имам и ништо од Бекутан не ѓи одговара, од влажни очи ме печат, од кремот од невен и цинк кожата ме пече и црвени рани ми прави и Белодерм мачкам со денови да ми поминат.
    Ако дете има проблем некаков и нешто мора и тоа е, крај.
    Ко свекрва ми сте "намерно му дава адаптирано, ја мрзи да дои", е на неа ме потсетувате.
    Туѓ џеб гледате.

@Cosmi иначе ја од раѓање само тие му ги купувам. Порано 10 ден. на рецепт беа, се навикна и сега ич не му сметаат, 4 години има.

На Eli23, fashion-addict, Cosmi и 3 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
    Како воопшто си дозволувате да судите за туѓи пари и џеб?Па превртување очи зашо некој купил греач за шишиња.Примитивно

Мои пари,мое дете,мој живот…апсолутно на што сакам и колку сакам ќе трошам.Фала богу затоа постојат производи со различен ценовен ранг,па кој како си милува така нека си прави.

На Autumn Love, le.soleil, Coco31 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Иначе Беколино може да пробаш,да видиш. Итоа ефтино е, 100 и нешто денари, а на син ми многу му одговара, не му ја суши кожата. Последниве 6 месеци само со тоа го бањам и не планирам да сменам, пред тоа со Еуцерина го бањав, атопична кожа има

4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.593
    Од бекутан производите очи печат. Овде го прочитав тоа. Моите имаа еден куп шампони, не сум ги бањала со нив. Јас еднаш користев шампон и ми влезе во око, ептен ме печеше. Не знам што ставаат во нив, сепак се за бебиња.

На Eli23 и Mnik им се допаѓа ова.
  5. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Не коментирав за членката и за нејзините 500ев за основен трошок.Јас може за алишта трошам по 500ев и што ? Да почнам да се исмејавам како моево синче си носи адидас ,а некои од пазар од 1000ка ?
    Да се смеам оти адаптирано му давам а скоро 2години е ,на тие што после една година даваат кравјо ? Сите знаат што е најдобро,не сте преумни.
    Не замарајте,мерете си го : )

6. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Јас не видов некоја да се исмева. Секоја си кажа за своето дете. Не видов да пиша некоја "хахаааааа со Бекутан го бањаш детето", НИЕДНА. Затоа не вади од контекст.

На le.soleil, Alexandrite и Калатеа им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.084
    Допаѓања:
    87.703
    Па во малку млекце може да се стават.
    Горчливоста се губи така.
    Маслените се апсорбираат подобро ама водениот е полесен за стомачето на бебињата од маслениот.
    А и подобро да се навикнат на горчливост какви сирупи антибиотици има,не се баш слатки.
    Зинат на пр.:puke:
    :|

На cresa-jagoda, JuLleE и Mnik им се допаѓа ова.
  8. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    @Mnik

Оти е она е госпоЖа ,се чуди како на некои мајки муабетот за бекутанот им е сериозен .

9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Пак вадиш од контекст. Сака да ти каже дека наметнувате муабет дека мајкиве што не користат Бекутан ги правите дека се умислени мајки што може да користат Бекутан ама им е дојдено до луксузирање со поскапа козметика

На Hatula и Alexandrite им се допаѓа ова.
  10. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    ГоспоЖава се чуди на муабетот “што им фалеше пораснало” а не за бекутан стриктно. Ако си писмена ќе прочиташе и ќе сфатеше, немој да ми ги изветоперуваш зборовите.
    Нели не остави “да си ги мериме” што цитираш и коментираш и понатаму?

На Mnik и Alexandrite им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.335
    Допаѓања:
    249.329
    Бејби тол или како и да се пишуваат, имаше афера за нив. Ама некој зима дебел процент. Д3, па Омега. Каде се користат сите овие плус витамини освен во Мк и тоа се прилично скапи.
    Друго, Бекутанот е доста агресивен за мало бебе. Има и други козметки со подобар состав за таа цена. Ама јас Бекутан никогаш не би користела.

На Daddy.girl, Eli23, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Јас воопшто не ја сватив лошо, бекутанот не е погоден за секоја бебешка кожа. Неколку членки се пожалија. Патем и ние возрасните за себе сакаме нешто поубаво за нега.

На Eli23 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  13. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    2.764
    Во најосновен трошок кај мене спаѓаат цуцлите. Еве не знаев дека тие на фриџ се тегнат а син ми е страствен цуцач па една цуцла ми трае со сила две недели, од сите други ми се гади и не ги прифаќа.

Никако ама баш никако не може да се пресметаат основни трошоци, секое дете своја приказна.
    Од бекутан подобро да не ви покажам што се случи. Од кога кажав, 5 докторки ми кажаа бекутан на бебе никако.

14. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392

Ама и тие мајки што даваат бекутан свесни се дека бекутанот штета прави на кожата,ама немаат друг избор.Со тоа што викаат 'пак пораснаа' се тешат,ама па не се за осудувања..

15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.402
    Допаѓања:
    16.703
    Ќе ти се надоврзам. Од особа која многу добро го знае точниот состав на бекутан ми има кажано јас мое дете со бекутан нема никогаш да третирам.

На Bebetoo и Серотин им се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    38.335
    Хип кремче за лице е 100 денари. Многу подобра опција, а иста цена.
    Се фативте за Бекутанот, а не е тоа поентата.

На Eli23, elimkd, GirlRose и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Сигурно немаат мака, едноставно им прија и го користат. И тоа е во ред. А сметам дека кога би се јавил проблем, најдобро ништо да не се става. Јас само посакувам дај боже да бидеме неоптеретени со парите и да можеме да си приуштиме и за себе и за бебе.

На Eli23 и Mnik им се допаѓа ова.
  18. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Види, не е само Бекутанот ефтин, еве кажав погоре 120тина денари го купувам Беколино, прочитав и состав и се, пренежен е за децава. Џонсон воопшто не се лоши и тие, а тука се со цена. Ако некоја мајка е свесна за штетата, а не е финансиски моќна, сепак има добар избор. Мене педијатар ми има кажано дури и сапуните на Dove може да се користат за мали деца, хидрираат кожа. А се 40 денари

На cresa-jagoda, Eli23, Proletno и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Proletno

Proletno Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    571
    Било како да се вика..не е важно тоа.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Еве за пример ќе го земам еуцеринот.Кремите на оваа фирма се скапи,а составот им е токсичен .
    За дав се изненадив ,нели е канцероген ?

На Proletno му/ѝ се допаѓа ова.