Форумџика на годината

Трудна, сама и невработена

Discussion in 'Општи дискусии' started by babymumma, Dec 30, 2017.

1. babymumma

babymumma Нов член

Lugje, jas sum nova tuka ama mi treba itno sovet, 37nedeli bremena, nevrabotena, do pred eden mesec se beshe vo red I celiot svet mi se svrte naopaku, ostanav sama, roditelite nema shansi da me poddrzat, chekaat da si gi soberam koferite I da si zaminam, dotichniot si zamina od drzavava I bukvalno sum sama na sebe, nemam kaj da odam, ni finansiski sum podgotvena a nema shansi da she otkazham od bebeto, me interesira od socijalnive sluzhbi dali nudat nekakva pomosh ili pak da ne znaete nekoj koj bi bil vo nekakva sostojba da pomogne

2. Justicija

Justicija Форумски идол

Ова ако е точно и не е тролање , нека каже некоја членка за некоја служба што би можела да помогне .

ilyan, buba4e89 and babymumma like this.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Пиши на фб One Can група е. Се надевам таму повеќе ќе ти помогнат.

ilyan likes this.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Пробај разговарај со твоите.Ниеден совесен човек не би оставил сама бремена жена, родители ти се не се странци.А дотичниот не е маж туку е говедо.Лесно е да се направи дете па да се батали.
    Пробај некако со социјална служба да стапиш во контакт бидејќи си самохрана мајка ем невработена.

5. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Не верувам дека од Социјална служба ќе добиеш некојаa си помош баш моментално.Немаш ни време многу, сепак 37 недела си. Ситно броиш.
    Така да, седи си дома и тоа е тоа. Родителите нема дате исфрлат на улица,сигурно. Знам дека се ти изглед црно во моментов, но мисли на бебето. Нему му треба мама и дом. Можеш да седиш дома додека не си во состојба да работиш и заработуваш сама.
    За случај како твојот законски ти следува парична помош до полни 3 години од раѓањето на детето. Значи ти околу 4000-5000 денари секој месец ќе имаш на сметка твоја.
    Ти посакувам среќа.

6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Контактирај ги од здружението „Лидија - Срце што чука“. Они се борат против абортуси и имаат доста случаеви каде што мајката се мисли дали да абортира поради немање финансии или подршка за бебето, па ти ги насочуваат кон потребните институции сингл мајките. Така што обрати се кон нив, еве ти нивен фејсбук, прати им порака на фб страницата. Ако не ти одговорат, ќе ги контактирам ја приватно. Позз и нека во новата година ти се реши овој проблем и среќно да си ја прославиш следната!
    https://www.facebook.com/LidijaSrceStoCuka/

7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Откако ќе се роди, пријави се во социјално како самохрана мајка за да земаш надомест. Не е многу, нека е 3000, 4000 денари, но сепак подобро нешто отколку ништо.