Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трудниците зад воланот

Дискусија во 'Бременост' започната од Snow-Queen, 3 септември 2012.

1. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.375
    Добро сега недај боже , ама при мала сообраќајка при мало чукнување со некој ако немаш каиш нема ништо да биде,ама ако имаш каиш каишот се закочува/затега и може поголема беља да стане.

2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    13.382
    При потчукнување нема ни каишот да затегне. Ако си убедена дека подобро ти е без него, терај. Ама имам две сообраќајки преживеано, двете не повеќе од 70км/ч, па од едната рака скршив и колата беше пратена во отпад. Другата беше со 600е штета. А со 70 редовно низ град возат. Да не сум била врзана или да сум била трудна, којзнае што ќе беше.
    Правилно врзан каиш секогаш и во секоја ситуација е подобро од било која алтернатива.

На Ladyme, Трагедијаупмм, Izzy_0504 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.375
    Да да , закочува каичот и на лошо кочење. Секој за себе си гледа што е подобро, а каиш на стомак не се става и никако не е подобра варијанта. Како членката што пиша погоре само горниот дел од каишот да е над рамо да, ама долниот дел да ми стои на стомак не би ставила, попрво нема да возам него ли така со каишот да возам.​

4. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.200
    Допаѓања:
    7.382
    Без каиш е најопасно, без разлика што си трудна...
    Погоре во коментар имам напишано каков појас купив за трудници, го користам секој ден. Денес влегувам во 40та недела, уште возам секој ден и со тој појас сум. Без појас не би возела, ни на крај памет...

На Ladyme, Hygge-girl, Калатеа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    4.305
    Има на интернет како треба да се става каишот, под стомакот.
    Во секој случај е подобра варијанта од неносење каиш, има сообраќајќи и со 30-40 да те потчукне под лош агол е доволно за да се направи белја.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    6.965
    Не можам да замислам да седнам во кола без појас, ни напред ни позади.
    Активно возам и ќе возам до крај, јас повлекувам малку наназад седиште и го спуштам седиштето, да не е натегнато до волан, така не ме стега воопшто.

На Ladyme, Трагедијаупмм, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.641
    Ne e bitno dali vozis 5 metri ili 50 metri, dali si truden ili ne si.Isto kako od doma sto nemozea bos da izlezes taka i vo kola bez kais ne se sednuva.

На Ladyme, Трагедијаупмм и Ava.84 им се допаѓа ова.
  8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    8.300
    Купив екстендер ама сеуште немам потреба да го користам, немам ни некој стомак реално 26та сум, лесно го местам каишот под стомак. Може и дека повисока кола помага подобро да се наместиш.
    Немам седнато без каиш ни кога не бев трудна, а уште помалце сега. Се надевам ќе успеам вака активно да возам до пораѓај.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.