Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    :hai: Јас успевам да ѕирнам по темите додека сум на работа, а колку сакам да сум дома, да уживам.
    Ве читам како ви е досадно и најдобро е да си најдете некоја занимација, нешто што ве исполнува, и така сега имате повеќе слободно време.
    Јас едвај чекам да дојде време за одмор, ајде уште дваесеттина дена и ќе правам дупка на некоја плажа. :D
    А сакам да земам и боледување, па да си спојам пред одморот, слушам на трудници давале 15 дена без комисии, знаете нешто за тоа?

Бушавка, еве ти калкулатор, може да пресметаш:

2. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Ооо имаме уште еден мешко тука, добро ни дојде Бушавка со лесно нека ти е бременоста :) :)

3. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Зошто не отидеш на гинеколог и да видиш која недела си? Чим немаш добиено од 25 Мај, тоа ти се фаќа околку 2ипол месеци. Како и да е најсигурно е да отидеш на гинеколог.

4. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Heh. Bev na ginekologi ubavo mi kaza ama od golema vozbuda ne sum bas sigurna Dali zapomniv Dobro. Sramota e znam Ma. Zbuneta brv pa. 2 ipol God go cekam ova:) kako I da e vo pon sum na pregled pa ke si prasam. Pozdravce

5. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Добро тогаш оправдано е. Чим си чекала 2ипол години, сега треба да бидеш најсреќна. Па пиши што си направила на контрола..

6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Би требало да си 9недели и 1ден.
    Со лесно да си ја поминеш бременоста и добре ни дојде :clap:

7. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Да ти одговорам за боледувањето,јас земав две недели боледување без комисии,само од матичниот,значи може т.е дозволено е матичниот да даде 2 недели,но да ти кажам право одвај ми даде,а и имав вистински проблем( хематом и крварење) па морав да лежам,а некако ко да не му се даваше.Демек сега строго било,ги гонела многу инспекција. Сум слушала дека со врски се е можно,па и патолошка,но ете јас не успеав да извадам а сакав, тешка ми е работата.

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Јас сеуште не сум прашала за боледување, матичниот отишол на одмор и сега ќе почекам наредна недела да се врати, па ќе видам што ќе направам. А многу ми треба одмор. :$
    Другарка два пати без проблем си зема, ама изгледа тоа зависи од докторот, ќе видам мојот каков ќе се погоди.

9. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    како сте идни мамички??? ;)
    и јас денес да ве поздравам, бев кај докторката сите резултати е ок, и ви посакувам на сите така да ви бидат :clap:
    инаку и јас се досадувам дома, и искрено многу ме фака нервоза, остај од досадата туку и од ова жесково време :( едвај чекам да одам охрид кај моите на рает да си поседам :D
    само сакав да прашам нешто правев некои испитување за отоци, ама се е во ред ми вика докторката, а јас се осекам цела подуена, ви се има на некоја ова случено ??? инаку пијам по 2 бекомплекс на ден и по 3 колострум за имунитет да не ми еод нив?? :?:

10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Трудничкииии хелоуууууу & фром ми :hai: :* Јас дури сега стигнав да отворам лаптоп, од 7 сабајле сум станата и заминавме Солун со мм , тој работно, а јас успат и на шопинг ама слабо некако не ми се допадна ништооо и се вратив со празни раце :( И ете сега пред малку се вратив па одма фемина да си читнам која ни е нова колешка, па ете воедно да ве поздравам сите и да им посакам добредојде на новите ни труднички и дај Боже само вака да ни се полни трудното кафанче ;)
    Јас денес се изнапешачив, се изнаодив охохооо и чатпат ќе ме заболеше долу кај јајниците ама на моменти и ми престануваше, а сега веќе сум ок, нема ништо. :) Ете така труднички ај одам јас да си направам едно Фрапенце па кој е за друштво повелелеле :coffee:

11. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    наздравје кафето калиас, добре дојде на новото мешенце :*
    Јас бев на лекар, и за прв пат го видов бебето како мрда, цела се разнежнив :$ ке почнев да плачам од возбуда, си седнало душиче и со рачињата мрда, па си го допира главчето, па палецот го цица абе пуфле малечко можев цела ден да си седам и да го гледам, дури и ми го сликаа сеа слика си гледам :lol: ама инат бебе што имам ууууу не сакаше да се помести да го видиме какво е, седнало и само со рацете мрда не сакаше да се заврти пола саат чекавме и небива, дури за еден месец пак кога ке одам на контрола ке видиме каква ке ни биде среќата, ако е вака секој пат, ке дознаам дури кога ке се роди :D инаку се е во ред се развива нормално, мајка му не е здебела ни едно кило иста сум како пред месец време. И денес колку што се испешачив уффф дури почна да ме боли стомакот конечно сега стигнав дома. Убаво е да си пешачите сите :!:
    имајте убав ден :*

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Na zdravje setanje! Bas ubavoza tebe. Jas MN se nerviram sto pogolem del od denote gominuvam vo lezenje ama sto da se pravina zesskovo.navecer so mm praktikuvam ednadooolga prosetka.na momenti se plasam deka ova lezenje I postojanoodmaranje losing ke mi se odrazi

13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    :*

Прикачени фајлови:

На ivanovicka, Unique.chick и meU им се допаѓа ова.
  14. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    и моето си го цицаше палчето и се фаќаше за главчето а и многу бегаше немирно бебенцее бе :)
    утре ке ставам слика од сликите што ми ги дадоа од кај Димчев..

Добра ви ноќ мешиња.. :) :) :)

15. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Немам нерви веќе,теско ми е жешко,мачно,викенд а јас неможам да мрднам ,станата сум од 5 и чекам ,ми се плаче ,како да останам нормална до понеделник јас незнам.

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Lele jas pa vikam ke procitam puknal vodenjakot :)) ajde mila se blizi krajot, ne se izmacuvaj prifati go toa,polesno ke ti bide. I jas nemozam da spijam, pa eve go cuvam maz mi :/

17. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    Dobro utro I od mene!
    Ne grizi se leontina pomisli koku si izdrzala do Sega, Sega ne e vreme za grizi I plus nie sme ovde cell vikend ke se druzime neli

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Добро утро мешенца и од мене, како сте ми денес? Тука денес е баш свежичко, сонце кога има кога нема и ветерче си дува ли дува, ептен е супер, после синоќешниот дожд малку се освежи временцево, само да видиме до кога :^) Јас го започнувам денот со кроасан и чаша портокалада :)

19. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054

А зошто неможеш да мрднеш??? Па отиди некаде , прошетај, на воздух, покрај вода (ако имаш можност , незнам од кај си). Или пак отиди на козметичар, посвети си ги на себе овие неколку часа кои ти останаа.
    НЕ седи дома, само да си ја полниш главата со мисли. Ајде помалку од 48ч ти остануваат, и без грижа, ако се одлучиш за дома, ние сме тука , убаво ти кажа бушавка :*

20. busavka88

busavka88 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    7
    И јас само што доручав, сабајлево чаша јогурт и лепче со паштета, јадете ли вие паштета? некаде прочитав да се избегнува во бременоста.

Сега заминувам кај новата ми куќичка, не знам дали ви кажав си правиме нова куќичка со мм, па од наредна недела пак почнуваат да ни работат мајстори, и сега мора малку да се потсреди таму :)
    Се читаме по неколку часа