Неее Од сабајле не ми е така, само навечер. Ќе ти сликнам баш, многу језиво изгледа. Меко е, ко цревца да се.. не е бебе Некогаш и ме боли многу, а некогаш па не.. Да, што убаво темава Трет пат сум тука, дури не ми се верува сеуште Опа и 200.000 мислење сум пишала ахахахах
Јас секоја вечер во 2 се будам, не знам што чудо ќе беше и си седам до кај 5. Инаку да не ве разочарам ама нема да сте спремни за тоа неспиење што следува со бебе. Тоа е некс левел неспиење, како во паралелен универзум се живее додека да ти се навикне телото.
10г сум направила сега во март Инаку и јас сум од неспијачите. Утепана заспивам, ама се будам 2,3,4 пати и сабајле 6ч сум станата. Оно ради и децава и спремање за во школо имаме таков ред, ама пак и за викенд е исто Станав сабајлево, направив мекици за доручек.. раскренав кујна, дневна, вц, ѓубре собрав дека утре поминуваат да соберат Си викам и јас, бар спремна сум за бебе и за неспиење А секој ден демек ќе одморам.. ама ништо, се нешто си искача и само средувам прередувам Плус и секојдневно и почнавме да шеткаме со децава и навечер сум заклана веќе. Ама незнам зошто пак толку се будам... ме буди мочањето
Женички помагајте ... кје пукнам јас а богами и меше .. ништо не помага запек ме има фатено 2-3 дена ич да неможам во вц да искочам .. 33+ сум веќе од што ми е тешко нервозна сум неможам да се поднесам ..
Три лажици маслиново масло со една лажица мед, ова е рецепт од гинеколог, не сум пробала. Јас се одржавам со овошје на гладно, Баланс јогурт и BioGaia пробиотик (за лижење за возрасни) и не јадам леб воопшто.
Доколку не делува храна пробај чепчиња глицерински или во краен случај клизма за деца/бебиња, ги имам користено и двете, клизма еднаш, чепчиња неколку пати.
Масло од ладно цедено ленено семе две лажички така земи, за оброк две киви неколку суви сливи и за вечера помешај чиа со овесни снегулки и јогурт. Ќе се олесниш одма после оваа комбинација.
Isto moZe i pomesna hrana primer nekoja slaninka neso taka pomrsno. Zavisi so sto imas do sega probuvano. Ili od vecer ova ero ri go pisaa ovesni so jogurt j leneno seme
И на мм му беше страв да ме боцка со мериоферт, а и мене ми беше језиво, одев кај матичната дека блиску ми е, ама со стоп инјекциите дека требаше негде околу полноќ да се боцнам, мораше тој, па кога му кажав ај подобро во стомак, уште толку го фати паника, ама ме боцна, не е страшно, сама ми е језиво во стомак.
Neznam vo koja tema se sboruvase za trudnicka obleka. Sakam da prasam za preporaka za grwdnik za doenje kvaliteyen da ne imate nekade zaprimeteno. Da pocnam po malce da se spremam
Мене не ми е проблем шо ќе си поседам некој саат кај 2 се будам за мочање, па ај ќе каснам нешто и готово се расонив и после од 6 до кај 9 да поспијам ми е таман. Само сега жешково ке почни да ме мачи така осеќам, почнаа да ми вријат стапалата па освен некој вентилатор шо прска вода дури лежам др не веврам дека ќе ми поможи
Јас си купив од градниците на H&M во Ист гејт, само таму и мислам дека во Дајмонд имаат за трудници. 1800 се два, големините се S, M, L. Душа им извадив, сега за второво пак си земав уште два. Преудобни ми се за носење. Ова е секако мое искуство, зависи што бараш. Имаш и маички за доење, и такви земав од Фротир во Порта Влае.
Клексаните биле полесни за боцкање отколку тие за стимулации, барем мене така ми кажаа, конкретно за мериоферт дека тешко сама ќе сум се боцнала или мм, и затоа одев кај матичната, а и тие сами ги боцкаат, мене страв ми беше да не ми истече.