Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Секој различно мила, не се споредувај. Јас во прво тромесечие освен на првиот скрининг и пренаталниот, не помислив на ништо друго, важно ми беше само бебето да е добро. А каква мајка ќе бидам и сега во 34 недела не сум помислила на тоа.
    Нема правила тоа, сите сме си различни.

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.088
    И јас си јадам :D Умерено, нормално. Имам јадено и урми и ананас.

Инаку со второто урмиии тон, ананас, сок од ананас и не се породив ниту брзо, ниту полесно :rofl: Ја надносив 8 дена. Плус движев, активна со 2г дете по дома, ама ете нема правило.

На honey95 и merriel0 им се допаѓа ова.
  3. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.253
    Иста сум и јас, прееска плакав за некоја глупост на тв не се ни сеќавам што беше. Влезе маж ми во собата јас почнав да плакам, од памет се извади човекот (facepalm)
    Не дека не сум среќна, ама после се што поминав јас се плашам да се израдувам и цело време сум под штрек….

4. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Ne ama ova so urmive i ananasov stvarno mi e vrv..

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Кај нас црвенило покрај ушина прво , рекоц нешто нечисто допрел, или од брадата на маж ми знар да се уцрви.. ( не сум слушнала никогап за тој вирус) ама др ден повеќе за вчера веќе да е изразенп, црвени образо, по рачина, меше ... бебе ми е некои си 10на дена ..господ нека ни е на помош оти ќе полудам од грижи..имало во градинката веќе две три нед и нај се нервирам ото незнаат да кажат, обавестат....господ нека помага

На DaftyCrafty и merriel0 им се допаѓа ова.
  6. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Mariz те читав баш некаде дека првото го имаш родено природно а второ царски, зошто беше царски
    Јас првото исто природно а второ мислам царски таков осет имам

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    2.737
    Како може така, две три недели знаеле па не споделиле информација. Сачуј божееееее!

Инаку и јас деновиве приметив таков мрежест осип на дечиња ама не ми беше јасно што е, дури денес прочитав тука.

Со лесно нека ви е, и се надевам дека лесно ќе се помине све :f:

На DaftyCrafty му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.088
    36ч напукнат водењак, 8 дена надносена. Примив провокации после 33ч напукнат водењак и во тие 3ч (од 6ч сабајле до 9ч), се искакала (првата кака - мекониум) во мене. Ми истече катран плодова, буквално црна кога ми пукна скроз водењакот и за брзо тонови почнаа да и паѓаат на бебка. Со трчање, немаше време ни за инвалидска количка. Спремна сала за друг закажан царски, а ме земаа мене... Бев само 2 прста отворена, а немаше шанса да ме чекаат. И така она се наголтала и малку вдишала, ама на кислород одма и дупла доза антибиотик венски среќа за брзо пркна. Доста зезнато е мекониумот... Иако сакав природно, така требало да биде... Сега не би чекала, не би надносувала. Ако до термин не излезе, ќе си барам царски.

9. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Иначе знаат на врата да кажат на маж ми се скара, турна дете, му зеде играчка, чудоооо деца се за што се таму... а вакви работи не споделат... па има бремени, има со бебина дома.. родителите ке си се изолираат и децата тие што се плашат ...еве ја сега како да сун мирна
    ..од ко си дојдовме од болница се плачам и се нервирам

10. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    2.737
    Да јасно ми е знам какви мрчољони се тие воспитувачките, имам доста познаничка што ми споделуваат вакво искуства од градинка што ги замараат за глупости. Ама ова што не споделиле ваква битна работа навистина не е фер. На еден родител барем да му кажеле или па тие родители да пишеле во група... сигурно имате група... Каква несериозност... Јака ти душа :l:

Олабави ти малце, и бебле и дете осеќаат све. На арно нека е

11. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Па ти мила како бремена, не се доближувај многу до дечињата, може и на возрасни да се пренесе. Чувај се.

12. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Оффф, па вие сте се изнамачиле со бебето, и долго те чекале.. фала му на Бога што сте добро
    Стварно секоја бременост е непредвидлива, јас првата во 7от месец почна стомакот и тоа малце да се познава, е сега овој ми е од 5ти голем а некако е надоле имам голем простор од градите, јас мислев дека кој користи еутирокс и има проблем со штитна не раѓаат природно, или тоа нема врска

13. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.191
    За излегување од болница за крај на Јуни/почеток Јули каков сет би одбрале на долги или на кратки? Ова ми е голема дилема и сите тие сетови за бебе се со долги..па незнам што да земам ако веќе земам на кратки и од каде

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    22.939
    И докториве упатени се за форумиве :rofl:

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    22.939
    Уште недела дена ќе влезам во 7 ми месец и не душо, нема да се смират хормони, туку ќе ти збеснат. И нормално е. И нормални се сите тие мисли, особено ако е прво бебе. Јас заплакувам дека бебе ќе има грчеви и дали јас ќе можам да го смирам и да му погодам капки за ублажување на грчевите. А секое бебе има грчеви де. Секоја мајка го поминала тоа и издржала и поминало. Ама мене тоа ми е мисла. Па се потресувам дали ќе го слушнам кога ќе плаче, а јас спијам. Триста мисли ми поминуваат. И не се осеќај виновно. Нормални се сите тие размислувања. Ќе имаш и изливи на неопислива среќа. Променливо е расположението и не си ставај товар.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    522
    Искрено јас на штотуку родено бебе сепск со долги би избралс. Само нешто потенко да биде.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. plava.90

plava.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    555
    Комбинирано јас зедов Screenshot_2024-06-02-16-11-40-445_com.instagram.android.jpg

18. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.173
    Допаѓања:
    10.605
    По долги. Сепак е новороденче. После некое време ќе го расоблекуваш.
    Ќерка ми е 15 август ја вадев горе по долги, доле голи ночиња и чорапчиња.
    Батково следна недела ќе го вадам по долги шпикозни тенки.

На plava.90, BellaBibi и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.088
    Па мислам нема врска... Кај мене и со првото беше така, а тогаш уште не пиев еутирокс. Цервикс јак, долго грло многу, споро одеше отварањето... и него го надносив ама па не се покака он и ме дотераа за природно да излезе. И со второто ќе бев природно да не се случеше тоа со мекониумот.. и тоа мислам и подобро ќе поминев при раѓањето. Не требаше толку да ме остават со напукнат водењак.. со малку вода бев мислам останато и стрес имаше доживеано бебе, па се искака. Зошто кога пукна скроз водењакот тоа што истече од мене не беше многу вода (претходните 36ч ми протекуваше на секое, ама чиста... па затоа се има искакано во последните 3ч). Со првото памтам кога пукна оддеднаш скроз, тоа водопад беше :D Се разлеа од кревет и доле по земја... скроз чистичка топла вода :)

Станав со грчеви во матка и не можам да презаспијам :sweat:

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.803
    Допаѓања:
    9.201
    Па можеш на долги ама еден слој и нешто ептен тенко . Пример само шпикозни потенки.