Женски, бебенцето ми е 2 недели сега. Имам млеко, се обидувам да го дојам но на града си стои околу 2 3 саати и пак ми е нервозно или гладно. Купив бејби лове 1 од Дм. Сабајле измолзав околу 40 50 мл од двете гради, му го дадов тоа но бараше уште и му направив и 90 мл вештачко. И двете пупки ме болат ненормално, неможам да издржам некогаш да го дојам и без успех. Дали немам јас доволно кажете совет. Денеска одам кај матичната за да види што како ама секое мислење е добредојдено. Зарем може да јаде толку? За 2 недели е 90 мл на јадење ама моево сака многу повеќе.
Jas mislam treba da go vidi pedijatar kako napreduva. Ako ti e prvo pa i da ne ti e se zaborava pobaraj nekoj poiskusen da ti pokaze kako pravilno da go drzis dodeka go does i vnimavaj cela pupka stavaj mu ja vo usta. Mozebi ne vlece dovolno koga cica pa zatoa e gladno i odma go ispilo vestackoto. Ti pij poveke tecnosti, voda najmnogu, caj za doilki i sok bistar od jabolka.
Ако не се лажам јас и ти сме една недела со термин разлика. Иста дилема и јас. Значи сакав фустанче со високи чорапчиња за од болница излегување сепак јули е ама ништо не најдов од 0 до 3 месеци или 56 број. Се што видов се целосни шпикозни по долги. Ми се скрши филмот а време си поминува кај и да е ќе мора да си одберам нешто па најверојатно по долги ќе биде зошто тоа е изборот
Можеш и по кратки и со тетра ќе покриеш. Крај на август ми е термин и веќе е купен фустанот за од болница. Се надевам ќе успее да стигне и нарачката од Шејн, за тракатанците за дотерување. И со тетра пелена ќе покријам. Во кола топло ќе биде сигурно. Дома исто. Посекако дома ќе ја пресоблечам во потенки шпилхозни, иако кај нас вчера беше 29 степени внатре, можеш да замислиш колку ќе биде тогаш.
Јас сигурно средина на јуни ќе биде или до крајов на неделава. Купив фустанче со кратки, со него си иде и боди на долги, оние високи чорапчиња, но земав и хулахопки па ќе видам времето како е.
@Tea SK Како си, ти закажаа ли царски? Сега се враќам од клиника, 38+1 недела сум ( никакви контракции нема , 1cm отворена а наместено е долу за пораѓај и долу е ептен ама ќе видиме... ) докторката ми заминува др вторник на одмор 5дена
Удри пешачење, чучњеви, качување по скали. На другарка и рекоа дека нема шанси да се породи во наредни две недели, а вечерта ја носевме да раѓа.
Да ти кажам цела бременост ја истерав со печашење, без одмор дека со малово сме цело време надвор и баш до 8ми месец имав реални болки лажни контракции а откако влегов во 9ти месец нема ништо хаха нит болки во кичма нит ништо ццц.. ќе гледам јас сега почесто да пробам ти добра си инаку?
Абе се наопаку е ххахах Другарка во 8 ми едвај со триста лекови спречија да се роди бебе, после едвај искочи Јас супер. Уште ми стои забрана за благо. Дозволено само по две овошки на ден и тоа од сабајле или преку ден да ги јадам. А како си лапкав благичко…
После две недели да идам со нови резултати. Да ги истерам овие 14 што ми ги дадоа, да проверам димери и да идам да види.
Резултатите од уринокултура чисти нема ништо, денеска бев на контрола кај матичен и исто оставив урина и ми зедоа крв по процедура. Испаѓа џабе го пијам антибиотикот, а печење имам. Докторката вели може од хормони, може габички некои и ми даде вагиналетки да ставам. Стварно не ми е јасно... Друго ми рекоа од болница да мерам притисок 2 пати на ден до наредната контрола. Дома си мерам и ми е нормален, преска кај матичен пак 137/94, кога дојдов дома мерам и 114/68. Зарем има шанси да не ми е добро апаратчето, а ми е ново. И трето што сакам да прашам вие што имате алергија на полен дали пиете нешто? Овие 3 дена сум многу лошо, нонстоп кивам, тече и чеша нос, очи, устата внатрешно неможам да функционирам. Надвор несмеем да излезам. Со првото кога бев трудна знам ништо несмеев да користам во Мк,тука ја прашав докторката вели може што сакаш спреј, капки или таблетки И ми препиша спреј и капки.
Јас во петок сум на ЦТГ и тогаш ќе закажеме. Мојава е од 17ти на одмор, така да ваљда почеток на следна недела ќе ме закаже. А тебе нема да те породи пред да оди на одмор ако не почне природно процесот? Па што не ти стави провокации?
Za pritisokot ne digaj panika mene mi bese taka dve nedeli posle Veligden posle toa mi se vrati na normala. Ama ne si stvaraj sama tenzija da moras da meris non stop i da pritiskas okolu toa. Pij b6. ( zboram ako si so normalna bremenost, bez istorija na hipertenzija i fam anamneza ). toa e vtoro. Za pecenje neznam mozda poveke jogurt da zemas probiotik da primis preku nego ako e urinokoltirata cista neznam ( iskreno neznam vo sto da veruvam) kak mene imase sekret brisevi i urinokultura cisti. Dvete doktorki me napnaa da zemam vaginaleti jas ne gi stavav. Sega e ok. Tretoto e deka ako vo stranstvo ti prepisale zemaj gi zosto da ne. I ne e loso da spodelis so nas sto ti prepisale da znaeme na mala koga sme. Jas licno na tri pati se zatnuvam skroz edvaj spolijam, hrcam, sve pravam, ama samo so sinomarin se cistam.