Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.362
    Допаѓања:
    22.941
    Супер искочи скриениот.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Ќе пишам баш кои се кога ќе ги донесе дома маж ми.
    Барем кога одам надвор да ги користам, не се истрпува буквално.

За притисокот инаку и со првата бременост го имав и пиев метилдопа, знаеше да ми се покачи уште пред бременоста.
    140/90, 150/100 кога имав главоболки.
    И сега од болницата Докторката ми рече да го следам и мерам 3 недели за да знаат како ми се движи и дали сум за терапија.
    Е, сега точно во болница од самата помисла да ми е покачен малку, ама некако ептен голема разлика ми е со тој дома.
    И некогаш ме нервира мерам првпат и ќе покаже пример 130/90, мерам втор пат и 120/80 многу разлика.
    Сега гледам и докторката од два пати ми го мереше и вториот го запиша, кој зна колку беше првиот пат.
    Имам онаков и со пумпица и слушалки ама незнам со тој да мерам, па навечер ќе кажам на маж ми да мери.

Мене дефинитивно и во Мк само во Ремедика ми покажува дека ја имам Ешерихија коли.
    Со првото исто се мачев ме печеше цело време и секаде чисто, само Ремедика со резултат позитивен.

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.088
    Јас бев кај специјалист уште јан февруари за алергија и рече Фликсоназе спреј смеам, а таблетите ептен во краен случај ако не можам да издржам. Баш со објаснување дека има трудници кои се со астма и користат нон-стоп такви лекови, а за антихистамините некако беше на два ума и повеќе и против (дури и во нив во упатства пишува во бременост да не се користат).

@BellaBibi кај мене сега е добра плодовата, а 24та имав вишак доста. Скриениот на граница беше, рекоа да пазам.. не сум строго без благо, си јадам. Еве минатата 29+2 плодовата скроз нормална количина. Дури и сама можев на тоа ехото да заклучам дека е добра :D За разлика од минатиот пат дури сега малку ми се гледаше :D
    Од денеска со 3ка напред :worried: 30 полни недели :sweat:

На merriel0, plava.90 и Marsi* им се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.362
    Допаѓања:
    22.941
    Не е многу кај мене, близу горна граница е. За некои две недели сум кај др на Гак и ќе видиме како ќе биде. Следна сум на конзилиарно, ќе им речам да видат и таму како е.
    Уште два месеци и ќе гушкаш бебе.
    Никад не сум сакала побрзо да пројдат месеци , како што сакам сега. Ама штом се раситни Јуни, добро е.

На mariz и Abc baby им се допаѓа ова.
  5. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Veruvam ima nesto mng e cudno so rezultative. Ako e pecenje pri mocanke togas echerichia. Pomalku blago, caj od brusnica i d-manoza @Laura7 pisuvase za ova mislam. Mi tekna za metildopa deka pravevme muabet… vidi poleka, ako si imala so prvoto neznaci deka ke imas i sega… sledi… fala ako ni gi ispratis sprejceto

6. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Женички да не сум негативна во постовиве ама кажете како да останам позитивна и да бидам стабилна?
    Бактерија во нос ми најдоа, за која само антибиотик Панцеф можам да пијам, малце е сето тоа нели ве прашував за последици од кашлање..еве си заработив папочна кила која премногу боли а не можам никако да интервенирам во бременост. Читам царски ќе морам и после ако не се повлече на интервенција. Има некоја искуство или да има инфо некое? Гинекологот ми рече на бременоста не влијаела, само тоа. Капак на се малата ми е со високо црп(од неа и префатив јас од таа градинка), ако ми кажат во болница да лежиме е тек тогаш кај ќе ми е крајот..

7. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Ne se sekiraj.. a sto problemi ti pravi bakterijata vo nos? Temp imas? Sega da se ispirame 50% od nas ke imame bakterija posebno nie so mali deca. Mozebi na carakiot ke mozat toa nekako da go sredat da viknat hirurg? Koja nedelq si?

8. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    774
    Денес бев на контрола на ГАК, ми закажаа термин, утре ме примат. До сега најопуштена бев, вчера се изначистив, никакви негативни мисли.. Е од кога ми закажаа ме удари на плачење само дури и воздух не можам да земам, се само ќерка ми ја мислам како ќе биде без мама неколку дена ;( како да се смирам, наеднаш страв ме фати...

На plava.90 и sani99 им се допаѓа ова.
  9. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.191
    Да јас и ти бевме тука со неделите..ама се нервирам за машко ништо нема плус ми се чини многу топло ќе биде да го облечам со долги:| и во кола сигурно ќе биде многу топло а сигурно несмее клима да се пушти иако немаме многу од болница до кај нас сепак греота е па да го сварам незнам стварно што да земам :|

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    405
    malata zadutre pravi 11 meseci,a jas sum veke 12 nedela...zivi i zdravi site :inlove:

На _budaletinka* и Indi96 им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.088
    Мислам да му земеш одделно маичка и кратки пантолончиња + едни долги пантолончиња за секој случај и некое дуксерче, џемперче тенко. Такви работи од Окаиди сум начекувала за синко кога беше мал. Ако е мн топло ќе го облечеш само во кратките (доле боди на прерамки), ако е средно доле долги, горе кратки. Ако е свежо, плус џемперче или дуксерче. Мада секаде испуштаат после 12 на пладне, а овој период секогаш е топло после 12... тек тогаш ќе е уште потопло. Поубаво во потенко, а секако можеш да го покриеш...

На Sunrise!!!, Ive13 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  12. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Nemoj da se zamaras ic, najmalku vazna rabota. Ti obleci go vo toa sto mislis deka tebe ke ti bide najubav. Nemoj mng gol po kratko po bodo po ova po toa. Dole bodi mozes bez rakavi odozgora spilozni pamucmo po dolgi. Odbero nesto sto ti se dopagja na tebe. Staj mi kapce da bide fraer i nekoe epten tekno kjebence t.e nekoja pelena za pokrivanje. Na transporterot sekako imas stotnok za soncr i sekako za kolki max pola saat si doma. Nema dq mu e toplo toa e bebe ne e adaptirano na nadvoresni uslovi ne smees i mng golo da go transportiras. Mozebi ti e prvo ama veruvaj deka toa e najmalku bitna rabota. Kupi toa sto na tebe ke ti bide ubavo i ne gubi zivci za mali stvari. Iza brojce 50ka. Vo 56 propagjase moeto. Tolku od mene.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Eve ubavo kompletce

Прикачени фајлови:

14. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    1.354
    Луѓе ви се има случено да ви скока стомакот како центрифуга? Цела вечер скока и се бутка со нозете како да сака да се одбие и пробува бутка со главата во сите правци. Не е икање дефинитивно. Се плашам да не е замотано со папочна и пробува да се ослободи :(

15. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.191
    lele od kade e ova :inlove::inlove::inlove:

16. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.100
    Допаѓања:
    2.191
    Фала ви девојчиња на советите :hug::l:

17. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    H&M vidi i zara, okaidi

18. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    1.310
    Баш чудно што те пече, а стерилна е уринокултура. Пиеш ли многу течности? Дали имаш направено ехо на бубрези да водиш да не имаш песок па тоа да ти прави проблем? Или е ешерихија или песок, нема што друго.

19. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Do kaj matičen pojdi si za mirna glava..
    Inače ova ne e sigurno, kakvi filmovi si pravime znači. Mojava so denovi beše aktivna i duri jezivo mi beše haha, sega pa ednaš ako ja osetam, i odma panika

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.747
    Допаѓања:
    77.088
    Ако не мрда, зошто не... ако многу мрда зошто многу мрда и не се наоѓа крај. Јас до ноќеска слабо ја осеќав, нели ви пишав и денови кога плачев дека ич не ја осетив. Арно ама ноќеска грчеви, најверојатно пак се заврти некако на др страна.. и од тогаш ме разнесе! Цел ден екстремно ми мрда цел стомак, поминуваат рачиња, ноџиња насекаде или цел се клати :rofl: Едно време пулсирање брзо се гледаше на едно место (а најверојатно грбчето и беше таму), ама изгледаше ко срцебиење... мојот пулс не беше, а не верувам и на бебево да се познава срцебиењето. Брзо ептен на едно исто место си чукаше.. не беше и икање, зошто беше сиг како 120 откуцаи во мин брзо :D И во седење ми се движи стомаков... а до вчера морав да легнам, па да видам некое движење. Сепак зависи како се наместени... Јас ако не ја осеќам или ако незгодно многу ја осеќам легнувам на лева страна. Пробај..

На Bella Nella, intj_girl, nancyyy и 1 друга личност им се допаѓа ова.