@mariz што ти рекоа за лакуните? Јас 3 ги имав на последно ехо Денес сум 25+1 Провери д димери и хемостаза?
Да пак ги имав исто 2,3, не беа зголемени... Проверив минатава нед, во нормална граница ми се, 1340 (29+нед). И бебе на 29+2 беше 30+1. Скоро недела напред. Значи убаво си расте... Сега засега е се супер, ако вака тераме и природно може ќе можам. Постелката беше доста дигната, пола назад пола од страна десна ми е поставена. Осеќав мн штипења таму (на моменти да не можам да се исправам), а ете од неа било... најверојатно кога мигрирала ме заштипувало... мн чудно прв пат тоа осетив оваа бременост, баш ко да ме штипе некој од внатре.
Зошто да несмее клима да се пушти? Прееска ми излегоа на фб убави комплетчиња во Butik za deca Disney Bt го знајш сигурно во чаршија е, јас таму ке разгледам. Јас за во август планирам ромперче да му земам пекол ќе е, а и сега е доста жешко не ти треба по долги.
Ова не мрдаше, како да имаше напади некои и се трескаше. Бев сега на преглед, пред да отидам смени положба, се спушти ниско во препони и мирно е... Претпоставувам дека беше папочната па конечно успеа да се ослободи... Кој го знае... Паника го имаше фатено, ноџињата му се тресеа... Аман веќе
Папочната не им смета на бебињата внатре ако е замотана, скоро на сите е во одреден период од бременоста, единствен проблем е при пораѓај ако е чвор ама одма реагираат, прво тоа се гледа. На двете деца кај мене беа околу врат во бременоста и нема никаков проблем.
Ми треба итен одговор, породена со царски, откако ме пуштија дома ми рекоа 10 дена да примам фраксипарин па потоа на трансфузиологија да проверам хемостаза и д димери. Утре завршувам со инекциите, прашањето ми е дали треба да земам упат за на трансфузиологија од матична или од чаир, или па можам така да отидам само со отпусно писмо?
Мое мислење ти треба упат земи си од општ матичен упат приоритетен за хемостаза и ддимери со отпусно нема да ти завршат работа
@WhiteCat33 за бебе го нарачав ова за излегување од болница и ептен сум задоволна од квалитетот. Цената културна, посебно за нешто што најверојатно само еднаш ќе го облече. За доле му земавме сандалчиња. Разгледај ја странава, имам уште неколку ако сакаш ќе ти ги пратам.
Многу кашлање и секрет од нос зелен. Температура со денови немав, сега почнав да качувам исто полека како малата. Таа е друг проблем може не ни има бактерија како мене ама не е за оваа тема. 26+3 недела сум. Гинеколог ми рече нема гајле освен ако не се испапчи премногу или сум со јаки болки, тогаш на хирургија да одам. Така да утре ќе одам, не можам да дишам при секое мрдање ме боли, а плус кашлам и преголеми болки се тоа. Ми рекоа може нешто минимално да интервенираат, ама да се среди сега не може, па којзнае како ќе е тоа. Најдов жени си истерувале без проблем, после тоа сама се губи. Може треба да запре кашлицата па и тоа да се смири. А има искуства дека не се препорачува природно, ама златна Македонија скоро сите ги форсирале природно и со кила.. Во градинка се појавил и тој петта вирус, ми рекоа после трет месец не бил опасен, некој и со тоа искуство?
Jas pravev vo La Sensa, karsi univerzalna sala e salonot, odnosno nad kafe bar Che. Cist sreden mi se dopaga, tamu se depiliram i masiram za sega zadovolna.
Мислам дека не е страшна килата во бременост, не може да направи некој проблем на бременоста. А сигурно е тоа, ти потврдија? За вирусот баш вчера се пишуваше на темата. Изгледа е доста раширен по градинки и школи. Од кај испаѓаат само вирусиве, не знам...
Супер баш ми е мило што се добри резултати, баш се сетив кога ми рече за лакуни на тебе, јас сигурно ќе ми бидат лоши резултати и ќе мора клексани дека ми се лоши веќе јас идам на 2 недели еха правам Само на добро да е, и со лесно на сите
Majki sestra na mm e so sindrom koga me ispita krv mi izleze deka nema nekoj sindrom bebeto no na organ screening ima otvorena nepca mn sum vo panika celo vreme mi se vrti vo glava ima nekoja ista situacia so nepcata