Da na toa mislam ama doktrokata ke proverime pak nisto strazno ne ke vidime naredna kontrolla pocna da me nervira i vika na angliski ne znam kako da ti objasnam posle go viknav maz mi da zboruva zs ja germanski ne znam
Имало некоја позиција фатено и нормално е да мрдало. Незнам како заклучи дека папочна врвца му била замотана и дека го фатило паника, ама смири се , бебиња со папочна врвца околу врат се раѓаат. На мојава очигледно и е многу интересна, на секој преглед и е пред лице и ја тегне горе доле.
Јас првото со врвка околу врат природно го родив. Излезе главче, па правевме пауза ја одмотуваа преку лице.. па после буткав и за телцето да доизлезе
Еее секое второ бебе излага така скоро. Мојава неможе др да извади слика асална, зошто толку е интересна изгледа папочната врвца, што моево бебе не ја пушта од рака на секој преглед. И она на 4Д баш де гледа како си ја влече, тегне…
А баш прееска ми излага видео едно, бебе се раѓа и така силно ја држи папочната, неможат да му ја извадат. Ем плаче, ем не ја пушта од раче. Преслатко ми беше ххах
Минатиот пат на преглед беше замотано, а сега така скокаше како да пробуваше да се ослободи некако и успеа.
Женички здраво,ве молам за мислење за бактерија кламидија присутна веќе 2 месеци испиена цела доза панцеф правени брисеви повторно но кламидијата е сеуште присутна и плус уреаплазма? Да напоменам бремена сум 23 недела.
Во Ремедика... Ама и јас бев запната и упорна за природно и плус се зезнав што не јавив на мојот доктор што ме следеше туку отидов на дежурен со напукнат водењак и тој ме врати дома (дека му реков дека Јане ќе ме пораѓа). Ваљда сакаше да му кажам дека он ќе ме пораѓа и да ме прими. Јас шашава си отидов дома со напукнат и др ден отидов На Јане коса му се крена кога му кажав дека претходниот ден ми напукнал водењак...Ама од кај да знам. Ај си реков доктор ме враќа дома, тече по малку водата и ваљда може да чекам така...
Низ многу голем ризик си поминала.. :/ Сепса си можела да закачиш.. Ама добро било,прошло. Совет за мајките да не запнуваат ко тебе до крај природно
Епа прво природно родено исто надносено, на крај памет дека може тоа да се случи со мекониумот со второто. Не јас само.. и бебе уште полошо може да завршеше. Многу голем ризик е тоа мекониумот, како отров е. Тоа цела кака што се собира 9м, а треба да ја искака кога ќе се роди... Трето чекам сега, до 40та ако не излезе и ако не тргне природно процесот, царски барам
Не знам кај да го поставам прашањево..Да не знае некој да ме посоветува. Термин ми е 9 Август. Колективен одмор имам 20 јули - 20 Август. Дај боже ако е се ко до сега, планирам до крај да одам на работа и породилно да отворам на ден на пораѓај. Е сега, имам опција и порано да го земам одморот ( ваљда ). Дали бил некој во слична ситуација, не знам дали ми игра улога да го зимам нешто порано одморот, или баш ми е на време се, да не се замарам
Pa toa tie super na tebe! Koga ke se porodis toj den otvori porodilno, a ostatokot od odmorot ke go iskoristis slednata godina so bebeto do kraj na juni 2025. Presuper ti se pogodilo nemaj gajle.
Rascepot na usta ne znaci deka e povrzan so nekoj sindrom, i se sreduva hirurski. No sepak napravi si pregled i kaj drug doktor, ne se potpiraj na edno mislenje, na moja poznanicka i bese kazano isto, pa drug doktor vide deka nema nisto od toa i deteto vistina se rodi bez nikakov problem. Taka da vtoro mislenje najprvo. Se nadevam se ke bide ok