Lele lugje da ve prasam -staviv sega vaginaleta Utrogestan i mnogu me cesa i vnatresno i nadvoresno.se izmiv sega so voda i pak me cesa...neznam sto da pravam ke poludam...
Nebi trebalo da te cesa od Utregestanot. Jas gi koristrev i nemav nisto takvo. Da ne imas kandida? Taa e so takvi simptomi.
Neznam,jas 6 nedela sum i deka me bolese stomak dr.mi rece da stavam utrogestan vag. i posle 15 minuti pocna da me cesa.3pati se tusirav i uste me cesa...
Се додека ги користев и мене дури крв од чешање ми се имаше случено да си пуштам , кажи му на гинекологот дека те чеша и замена на утрогестан ќе ти даде
Обавезно јави се од нив мислам сигорно дека е зашто никаква ни инфекција ни бактерија имав но се убивав чешајќи се од нив се надевам имаат замена па да ти олесни позз
И јас ги користам утрогестан па не ме чеша воопшто.Сигурно ги ставаш на правилниот начин? Треба да лежиш барем 40 тина мин откако ќе ја ставиш вагиналетата. Можеби ти се појавила некоја несакана алергиска реакција. Оди уште утре на доктор и консултирај се
Da da,pravilno ja staviv, imam stavano vaginaleti i porano...ama nemozam da izdrzam-cesa mnogu .a utre obavezno ke se slusnam so doktorkata,ama nokeska neznam sto da pravam...
Не се чешај за да не си направиш полошо,издржи ,ако имаш павловичева маст или било каква бебешка ама да е мрсна намачкај с е ама не скрос во вагината
алергиска реакција на утрегостанот земи измивај се со млака вода измочкај се и тоа е тоа нема друг начин додек ане се раствори и изтече вагиналетката @ilipili јави се бе женче
кога ке станиш утре звони кај матичниот веднаш нека ти смени со други ако ен бива преку унекција или апчиња ке си го примаш прогестеронот
Ај добар ден, за кого како, ние станавме стандард во 6и од 7и пол до чаршија на шетање и веќе сме домче Туку шо ќе се прави допрва по жештиниве!?!?! Ај чим убо ппчна денот ваљда ќе тера до крај како убав. од нас
Добро утро добар ден веќе вампир станав нечини ова мое неспиење пак цела ноќ неспиев и право дабајле во 8на вежбите бев и си дојдов јадев се истуширав и еве викам да легнам да дремнам 1-2саати барем ја укл климава белкиим ќе спијам па после во 15 на работа имајте убав ден
Idni majki ovde sigurno ima nekoja od vas sto e kaj Nadica Geroska, da ne znaete da ne e na odmor? Vrtam nikoj ne mi kreva :/
Добро утро и од мене мамички. Јас ја имам најдобрата шефица, ми се јави вика седи дома немој случајно да патуваш по жештиниве, зашто секој ден патувам Куманово - Скопје. И така сега се наспав и мноогу сум среќна, после толку време да се разбудам без аларм и без нервоза дека ме чека работа
Jas veke 5 meseci non stop gi koristam-utrogestanot e za podrska vo bremenosta,prvpat slusam nekoj od niv da ima cesanje ili slicno-da ne imas nekoja bakterija ti,pa da mislis deka ti e od utrogestanot
И јас ги имам примано утрогестан, повеќе пати. Последниот пат и мене ми се јави чешање и реков ајде од тоа е можеби отидов на контрола ми рече дека имам кандида. Е сега треба пак да појдам да ми дај нешто, немам чешање ама си седам на уши од немукает.