Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.253
    Да ја врати првата плата што е на товар на газдата? Таа ли? Абе има ли надлежни да реагираат, аман.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    533
    Tsh3 3,79 дали треба да земам терапија?
    Ќе посетам и доктор секако но да си прашам и тука

3. DANA.M

DANA.M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2022
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    444
    Здраво. Дали е дозволено пливање во море во рана бременост и колку температурата на водата може да влијае на фетусот?!
    Ќе патувам во Грција на преглед, правев таму ин витро, сега сум 10 недела +3 дена, па затоа што е топло сакам остатокот од времето да го искористам на плажа. Многу сакам да пливам, е сега водата е околу 23 степени не е топла како во Јули, Август. Колку оваа температура е безбедна и какви се Вашите искуства по едно вакво прашање?

4. babyyyygirl

babyyyygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    56
    Која недела си?

5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.854
    Допаѓања:
    2.736
    8 meseci sum

6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.854
    Допаѓања:
    2.736
    Da,za taa plata jas koga ostanav bremena bas togas imav polni 6 meseci.I mu kazav deka moram na pataloska da odam.Mi kaza ke prasam vo smetkovodstvo kako idat tie raboti.Posle toa mise javi dami kaze deka odma neme sleduva pataloska deka prviot mesec e teret na gazdata,pa kako u stil eve keti iskocime vo presret ke doagas toj mesec koga ke mozes vo firma dane vidisi na edno kafe.Jas im kazav deka jas moram strogo da miruvam,i deka nesmeam da setam ili odam na rabota.Im rekov ako tolku vie problem kazete kevi ja vratam platata,i togas mi rece ne ne nese sekiraj eve dpagaj na kafe toa taa plata neka ti bide odnas od firma za povojnica???I togas mu rekov nema potreba,zdravje boze jas da bide sve kako sto treba pa togas sega netreba.I denes maz mi otide daja vrati platata i vika edvaj cekase dagi zeme,i mu rekol uste 10.700 den za pridonesi.

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. babyyyygirl

babyyyygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    56
    Обично до 3.5 толерираат во трет триместар, но најдобро уште утре да се консултираш со ендокринолог
    Со лесно

8. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    533
    17

9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.854
    Допаѓања:
    2.736
    Mislam deka druga clenka ti pisa za tsh

На babyyyygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.253
    Штом ќе одиш таму на преглед, прашај.

11. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    107
    Јака ти душа со ваков работодавач, нечовечно пред се, кршат закон не знам како не се плашат да не ги пријавиш а плачат за пријава.

На WhiteCat33, nikja и Elliana им се допаѓа ова.
  12. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    173
    Здраво, како се справувате со отоци во нозете? Овие два дена дали од топлово или незнам од што цело стабало ми е огромно не се гледаат ковчињата :)

На A.V.S 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.854
    Допаѓања:
    2.736
    I jas se zaprepastiv,ama neka mu sluzi na cest koga na ovaa sostojba mozese toa dago napravi.

14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Јас да бев на твое место немаше да ги вратам парите, во каков пресрет ти излегол па тоа му е должност. Да не те следуваше законски немаше ништо да ти исплати нека не ти прај филмови.

На WhiteCat33 и nikja им се допаѓа ова.
  15. A.V.S 91

A.V.S 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    98
    И мене ми треба помош со ова. Освен кревање нозе и пиење многу течности до сега немам слушнато друго решение. А од друга страна во 39та недела треба да бидам поактивна и лежење на грб со кренати нозе ми е најнезгодна позицика :sweat:

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. M.m.1

M.m.1 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    171
    Ako si imal polni 6 meseci ti sleduva sekakov odmor i boleduvanie i toa sto si brmena ne moze da te izbrka od rabota i nema potrreba nisto da vratis jas sum rabotel smetkovodstvo

17. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.854
    Допаѓања:
    2.736
    I jas se zaprepastiv koga ja zema platata,a uste kapak na toa i pridonesite dasi gi bara.Dno dna

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.854
    Допаѓања:
    2.736
    Prvo mi kaza deka ako imam 6 meseci nemi sleduva odma pataloska,tuku mora uste eden mesec da odam na rabota i togas da imam pravo na pataloska.Posle toa valda muse prejavila smetkovoditelkata i mise javi deka toj eden mesec odnosno prviot mesec sum na negov teret i toj mesec da odam vo firma ete dagi vidam i da pijam edno kafe.A jas moram strogo da odmaram.I jas mu kazav da bese taka jas kesi odev na rabota ke nemase potreba da otvaram pataloska,ama moram da otvoram.I togas mi rece ede doagaj kolku dase pokrie plata deka sum bila nekolku pari sum se pojavila vo firma.I mu rekov ako e do tolku jas kevi ja vratam platata,demek ne netreba da vrakas ete neka ti bide toa poklon od nas za povojnica:puke: I kaj sto ja zema platata uste koga mi rece maz mi mi pobara 10.800 za pridonesi,se zaprepastiv kolku moze da ispadne necovecen

Последна измена: 4 јуни 2024
  19. M.m.1

M.m.1 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    171
    Ako na boleduvanie si povise od 30 dena ne si ma teret na firmata ispot ako si da ama i da si ti sleduva boleduvanie i ne postoj zakon sto moze da te izbrka od rabota dodeka si bremena

На Feniksgirl и nikja им се допаѓа ова.
  20. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.854
    Допаѓања:
    2.736
    Epa znae deka nesmee dame izbrka i zatoa taka napravi daja vratam platata pa i pridonesite za mene