I sigurno bil nekoja golema firma tie se pi skrzavi ne sj trebale da ja vratis platata prvo rabotno iskustvo ti e
Ne,ne e golema firma ama firma koja solidno zarabotuva mesecno i ima rabota.Od 17 god rabotam cel zivot po privatni firmi.
Жено, зашто си ги вратила парите?? Тоа не е од него… од социјално се. Абе има да го пријавам. Каква плата враќање.. па ти си на боловање и ти следува тоа. Плус над 30 дена не е негов товар… безобразен леле. И како тоа он ти искача у пресрет за патолошка.. него ли ќе го прашаш дали на патолошка да идеш. Леле овие би ги затворила никад да не отворат ништо веќе.. безобразен да го пријавиш.
I ja bi go prijavila i toa odma zs tamu kaj nas nema da fatat pamet mene ne sakase k15 da mi dade a ja imav 7 meseci ne ti sleduva i ja pred nego se javiv na ispektorot i posle ne da dava no da se plasi za site sitnici
Кога веќе сме кај работите да прашам може некој ке ме подучи нешто, во образованието сум нема решение значи договорот ми завршува до крај на август. Е сега термин ми е средина на октомври што значи дека од септември можам да останам на породилно нели 30 45 дена пред термин а плус и патувам, матичниот ми велеше да останам уште порано на патолошка ама јас дека не ма решение реков ќе одам. Што можам да напраам во мојот случај?
Pa prviot mesec neli sme prvo 2 nedeli od maticen pa 2 nedeli od bukurest.Toj prv mesec sme na tovar na firmata i ti ispalaka 90% od plata.Zatoa damu ja vratam,ama i pridonesite damu gi platam.Sramota
Ма што си ги враќала, после тоа ја го пријавувам и веќе не стапнувам назад. Да те остава без леб зашто си остнала бремена и тоа со кои маки… абе некои луѓе лелее..
Neka mu sluzi na cest,ima gospod i gleda samo toa ke kazam.Najbitno mie da mene bremenosta sija isteram do kraj kako sto treba i dasi rodam zivi i zdravi deca.Sreka sto maz mi dobro zarabotuva inace ke nemav ni za kleksan samo
Ti sleduva porodilno i ako sto si bez resenie na drzavno si neli snaa mi bese vo dvete deca taka i sleduvase
Кај мене дека се неписмени, ми пуштија пола плата. Нивни проблем. Денар не им враќам. Они ѓубриња, јас поголемо ѓубре.
Trebase i jas izgleda da bidam gubre.Uste na intervju si kazav koga me prasaa za deca,i planovi za deca.A sto e naj vo ovaa situacija i oni imaat dobieno deca preku invitro.I sega on na nekoj sto se maci po pat na invitro i koi davacki ima mi bara plata nazad,ili toj mesrc sto treba da zemes plata a treba dasi na boleduvanje on ti bara da ides na rabota,ete na kafence dase vidime.Pa uste so toa ete negi vrakaj od nas za povojnica,kolku be lugevo zaboravaat koga imale maka.
Jas imav priblizno vakov slucaj. Treba da znaes koga gi prodolzuvaat dogovorite i togas da bides na rabota. Znaci ako e toa septemvri ako treba i patuvaj samo da si tamu. Jas da sum na tvoe mesto septemvri bi idela na rabota. Ama ti pak zbori so sekretarot da ti sledi sitvacija. Znaci togas koga treba da ti go prodolzat dogovorot bidi na rabota
Ако не ти продолжат договор, друга опција ти е да најдеш некој да те пријави одма по нивното одјавување (да немаш прекин). Бар уште тие 2м да истераш да си платиш придонеси, за да имаш породилно...
Ama 9 mesec ke. Sum neznam kakva mi.bi bila sosotojbata deka i sega treba da sum Na patoloska, dali bi. Mozelo eden den da se pojavam i da ostanam na bolovanje. Ili ako prethodno sum bolovanje i se vratam nekoj den dali ke. Ima vrska toa so prekinot??!
Ама ти ако си на определено до крај на август, они ако сакаат да не ти продилжат, нема да ти продолжат, без разлика дали си на болефување или не. Ако сакаат да ти продолжат, ќе ти продолжат, без разлика што си на боледување. Што ти е конкретното прашање?