Ne,toj mi kaza maj mesec sum na tereta na gazdata,i toj mesec da odam vo firma i sa sedam ete kolku kafe da pijam muabetot bese.Jas im rekov jas pataloska moram i nemie do setanje ako bese kesi odev na rabota.I koga mu rekov ako e problem za parite kazete kevi gi vratam.I ne e rabota vo ovie momenti dame ucenuvas da doagas na rabota posto moram dati dadam plata ili muabetot ete od mene za povojnica poklon neka ti bide.A plus kako mozes i za pridonesi da bara pari,neli e sramota.Koga veke gi baras,pa gi ostavas poklon demek,kako tie pari da mene nemi sleduvaat a na kraj sto gi zimas?? I baras za pridonesi taka??
Ако не работите сабота, ќе си отвориш од 17ти. Јас исто сум на одмор до 14ти, пред да одам прашав во правна кај нас, ми рекоа од 17ти. До душа јас порано ќе се породам, па ќе ми го прекинат одморот.
Ако имаш отворено боледување која е логиката да се појавуваш макар и на кафе на работа? Ако си во ред за да идеш, нема да отвараш боледување. И сега тука кај нас многу игра улога дали си на определено или неопределено. На неопределено апсолутно не ти може ништо, бидејќи си заштитена со закон и има доста закони. Ако си на определено, нема да ти го продолжи и законски не можеш ти ништо повеќе. И не си требала да му кажуваш ако треба ќе вратам пари. Само официјален мејл, обавезно мејл , зошто е валиден доказ за ако треба да докажеш, кажуваш дека ти е отворено боледување и за се понатаму замолуваш да ти се обраќаат на мејл и толку.
Na neopredeleno sum,ona da mozese i te kako kemi dadese otkaz.I jas zgresiv sto go prativ maz mi dagi vrati,a iskreno potsvesno ocekuvav si vikam moze nema dagi zeme,ama sigi zema i si pobara za pridonesi.Veruvaj da nebev bremena i da nenosev sve dusi u stomak ic oko nemase dami trepne.Ama pa zosto nekoj dame kolne za 25 iljadi denari.A moi se zakonski.Uste koga otidov da odnesam boleduvanje zenamu se zalese ona koga bila trudna nejze nei dale pataloska ama ona bila vo drzavna firma vrabotena pa si pravela kalkulacii kako na nejze i odgovara.Uste mi vika aj ako neti dadat pataloska kete pisivame nie demek ides na rabota,i rekov mene nemi treba vie dame pisivate i dami pustate plata i jas sekoj mesec davi ja vrakam,mene pari mi trebaat jas imam troskovi golemi.Mozam samo daim kazam neka im sluzi na cest,a jas pak ke zarabotam za plata.
Ако си на неопределено не ти може ништо. Ама баш ништо. Не смее да те избрка, две години несмее да вработи некој на твое место ако те избркала. Додека си бремена несмее ништо да ти направи и затоа вака си игра со тебе, да враќаш пари.
Батали ги, глеј си здравје и бебиња,биднало......уживај колку можеш во бременоста и сама кажа ќе заработиш за плата. Не вреди ама за било кој да се оптеретуваш во оваа блажена состојба во која ќе донесеш на свет две прекрасни бебулиња. Нема ништо побитно. Ти посакувам лесна бременост
Taka e,toa mie najbitno vo momentov dami e sve vo red so moite bebinia i dasi gi rodam zivi i zdravi.A koj sto pravi za sebe si pravi.
Не требало да ги вратиш, требало да се побуниш дека се твои законски. А, ако почне да ти мрчи, ќе му го спуштеше со муабетот за повојница. Ма да со такви никако нема разбирачка, сега уживај, ама јас лично да сум не би се враќала таму после породилно. Јас сум таква, едноставно на такви не би била отпосле во состојба да им "слугувам", да работам за они да печалат, кога знам дека едвај чекале да ме заебат.
Дечки која е разликата помеѓу пренатален тест, амнио, нифти и панорама? Треба ли се да се испита? Може тропам глупости ама не сум упатена?
Po toa sto go napravija,neplaniram dase vratam.Jas sekogas sum bila rabotinik cesno i posteno,a oni si zarabotale grev jas ne.Mene dami bide sve kako sto treba do kraj i so Gospod napred dasi gi rodam moite bebinja zivi i zdravi,toa mie najbitno.
Нифти и панорама ти се пренатални тестови кои се испитуваат преку крв, а амнио е кога се зема примерок од плодовата вода. Сите се за испитување на аномалии на плодот. Пренаталните тестови се препорачуваат ако имаш над 35 години и се безбедни и точни околу 99 проценти. Секако е добро да ги направиш, но се прилично скапи сите, над 600 евра. Додека амниото е со 100 проценти точност но има одредени ризици при земањето на примерокот.
Поубаво е вагинално одма делува, иначе иста е употребата. Само може да ти се гади од пиење, јас вагинално ставам.
Нема разлика, иста е наменета само што вагинално е подобро да се става, директно делува и не оптоваруваш бубрези и желудник. Обично кога има крвавење тогаш се препорачува да ги пиеш.