Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.382
    Па јас обично идев сабајле ама мислам дека можеш докај 12-1 до крај на 1ва смена ..

На dead.flower23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Прашањево ми нема врска со ништо од комуницираното, ама гледам породена си во Ремедика, не знам кога ама дали си задоволна, кој доктор те породи и како, и, да разрешам спор со сестра ми, дали нешто доби од болницата ( торбица како во систина, некој бенефит за бебе за понатаму итн.) :?:

3. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    774
    Да не ве барам секоја посебно да тагнувам, фала ви на сите :l::hug: Сите да си имате лесна, убава бременост и уште полесен пород.

За бебите ќе чекаме со цимеркиве здравје инфо утре од визита, верувам дека е ради анестезијата но барем да зуцнеа нешто :?:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Cestitki i od mene zivo i zdravo neka e! Lele ama i toa stvarno da ne si go vidis bebeto. A so carski ste porodeni? Pa kako ke se stimulira laktacija? Neznam neka kazat nekoi sto imaat iskustvo. Pred kolku veeme se porodi?

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.769
    Допаѓања:
    77.128
    Пред 6г сум породена. А сега за 2м пак ќе се пораѓам таму :) Тогаш освен некој пакет за хигиена (течни детергенти, некои креми во несесер), друго не даваа. Торба не даваат, ама јас па не би ни сакала да се шетам со торба Ремедика :D Торба ќе си купиш каква ти душа сака :D Вака сум задоволна од негата и грижата. Битно ми е се да помине како што треба, а дали нешто ќе даваат не... Еве ќе прикачам што имаш во цената.

Прикачени фајлови:

• IMG_2622.png
      IMG_2622.png
      Големина на фајлот:
      569,7 KB
      Прегледи:
      54
    • IMG_2620.png
      IMG_2620.png
      Големина на фајлот:
      621,3 KB
      Прегледи:
      54
    На Mydla му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    10.610
    Лактација се стимулира со ставање бебе на града. Јас не смеев да ја ставам 2 дена, бидејќи бев на антибиотик некој, после тоа цело време ја ставав. Млеко ми надојде 5 6 дена после царскиот.
    Не може одма бебе да донесат дур си со катетар, може некоја инфекција да фати.

7. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Neznam jas mislam nema vrska kateterot. Ako ima infekcija ima majkata kako bi mu ja prenela na bebeto ako infekcijata e urinarna? Antibiotik site primaat posle carski taman rabota hirurski zafat bez antibiotik da ostane. Za zab vadenje davaat pa ne za carski.

8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    10.610
    Не може со секој антибиотик да се дои.
    За катетерот ти кажувам зашто се пораѓав пред неполни 3 години. Друга причина нема зошто не носат одма бебе. Сигурно нејќат они да му се замараат, ќе ти го тупосаат. Мене ми ја покажаа само и ја вратија назад кај бебињата. Кога извадија катетар, кога ме станаа, ми ја оставија.
    Секако дур не станеш,.што ќе му правиш? Пелена како ќе му смениш?

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Ne e za pelena taman rabota onaka da si go poguskas, mirisot da mu go osetis da ima kontakt so majkata, sekako deka prvite 24h neznaes kaj si posle carski

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  10. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Мене во Чаир пред 7 години ми ја донесоа после 8часа. На интензивна. На сите ни ги донесоа бебињата.
    Станавме сите до една, се измивме, и ни ги донесоа на кратко да ги гушкаме и видиме. Сите уште бевме со катетер.
    Исто, сите денови таму ниту еднаш не дозволија јас да ја пресоблечам. Тие пресоблакаа и кога имав и кога немав катетар.
    Во Систина ми го донесоа бебето после два часа. Седеше доста долго. И во раце и во креветче. Со катетар бев.

11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    10.610
    2 саати после царски, се грижеше за бебето? Браво
    На ГАК сам се грижиш за бебето кога ќе ти го донесат, за Чаир сум слушнала дека не даваат ти пелена да му мењаш, што искрено не ми е јасно зошто. Што ако се покака бебе, сигурно нема сестри да барам да му сменат пелена?!
    Инаку да ги носат да ги видиш, пишав дека ми ја донесоа ама дур не станав не ја оставија.

12. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Не знам искрено за каква грижа за бебе збориш, искрено, во Чаир, зборам пред 7 години, не ми ја носеа толку. Ни на мене ни на цимерката. И плус не дозволуваа да менувам пелена ништо од тоа. Пелените ние што ги носевме ни ги земаа. Така да немаше никаква можност да се смени.
    А за Систина, секако дека не се грижиш за бебе после 2 часа. Впрочем, пак ќе кажам, не знам за каква грижа збориш во болница. Бебето веднаш ми беше донесено, средено, да седи со мене. И веќе следните денови ми покажуваа бањање, пресоблакање, се што е потребно. Ама првите моменти, гушки, ми беа одма после 2 часа.

13. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.739
    Devojki,kaj dobivate info deka vise odobreni sredstva za kleksani dase javam da prasam.Edna clenka mi pisa brojce zvonam na toa brojce ama nikoj nemi kreva eve 3 dena zvonam.

14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Решение треба да ти стигне дома.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    10.610
    Мене пари прво ми стигаат, па решението после една недела доаѓа.
    Одамна имаш поднесено? Најубаво до ФЗОМ да одиш, одма ќе ти кажат.

На blackdeath и nikja им се допаѓа ова.
  16. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Јас 2 месеци чекам. 2 пати бев лично. Ми кажуваат сума колку треба да ми исплатат, ниту решение ми стигнало, ниту денар ми исплатиле. За на телефон џабе звониш, никогаш нема да ти кренат.
    Тоа е нашата мизерија од држава.
    Ама нема ова вака да го оставам сигурно.

На WhiteCat33 и nikja им се допаѓа ова.
  17. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.739
    Pa isto drugarka podnese nekolku dena pred mene,nejze i isplatija pari a nei stignalo resenie

18. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.739
    Na 14 maj imam podneseno.

19. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.739
    Mnogu vreme cekas,ajdee ovaa nasa drzava.Jas podnesov za 50,sega kaj i dae treba da podnesam za 100 kleksani nese malce pari

20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.490
    Допаѓања:
    183.869
    Каков е тој збор да ти го “тупосаат” сопственото бебе?!? Па што ќе му прават тие? На бебето местото е до мајката и никако друкшие. Од прва минута. После комплициран царски не станав цели два дена и пак бебе цело време беше со мене. Доаѓаа да му сменат пелена.

Сегде во нормален свет бебето е до мајката. Одма. Не смеат само да го земат ниту на преглед без присуство на еден од родителите. Ниту да го бањаат без дозвола од родителите (освен ако не постои медицински оправдана причина за тоа) сите препораки се прво бањање да е по недела до две од раѓање, поради здравствен бенефит на бебето и сите мајки треба да се борат за истото, на ниедна тоа не смее да и биде ускратено. А не па да им смета бебето што само што го родиле да е до нив.

А, да. Раѓав два пати во две различни европски земји и по царски двата пати продолжив да имам солидни оброци. Таман работа колку телото ти е исцрпено по царски да те заебаваат со супа.

На juice_ му/ѝ се допаѓа ова.