Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.740
    Sega samo sto mi stigna izvestuvanje,mi legnaa parite ama sekogas gledaat da skratat na isplata.mi pustile za 50 kleksani 7.936 a trebase 8.715 den mi skratile 780 den.Aj podobro nesto otkolku nisto,kako idat pari kako alva

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    9.244
    Јас доев веднаш. Ми дојде млеко 24 часа после царски .

На mariz и Tea SK им се допаѓа ова.
  3. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Sto znaci solidni obroci?? Posle operacija se jade minimalno i tecnost supa za da se vospostavi crevnata peristaltika. Taman rabota posle otvorenq operacija da se najades grav, meso, salata, leb i sl… za da se vrati teloto vo normala se davaat lekovi, tecnosti i elektroliti preku infuzija. I sekako odmor i lezenje.

4. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Се согласувам дека бебето треба да е до мајката. Да се галкаат.
    Него, муабетот ми беше, леле јас колку бев гладна после царски. Дека пазев на храна ради други раб цела бременост, значи после пораѓај ко ненаситна бев хахахаха. Мртва гладна. Со душа чекав јадење на донесат :lol:
    Во Чаир знам не даваа, освен супа, ама во Систина од нареден ден носеа.

5. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Не знам што е проблемот кај мене а очигледно никој не ми посочува проблем. Последно бев кај финансовиот дирекот и она ми кажа дека е се во ред и да чекам исплата ама еве уште си чекам. Не знам следно кое е повисоко ниво да се обратам. Веќе ни парите не ми значат, колку што ме има фатено инает.

6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Јас имам поднесено за 30 на 12 април.
    Мизерија, немам коментар.

7. Mydla

Mydla Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    88
    Фала на исцрпниот одговор. Која докторка/доктор ги препорачуваш за таму? И ми остана нејасно, ако решам да се породам таму, кога одам и како наплаќаат ЦТГ секоја недела со пораѓај или што преглед и да следи до тогаш? Или се тоа е во пакетот( не прочитав во фајловите што ги имаш атачирано за ова). :!:

8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.178
    Допаѓања:
    10.611
    Провери да не има проблем од некој претходен предмет кај тебе, па затоа да не ти ја пуштаат исплатата.
    Маж ми така чекаше за исплата за боледување за малата 2 меееци, па кога отиде излезе дека имало нерешен предмет од пред 1 година. ФЗОМ пуштале известување до фирмата ама на стара адреса и затоа не се решило.
    Види такво нешто да не е. Не може 2 месеци да не ти пуштаат ако нема проблем.
    @nikja треба изгледа да ги оговараме на форум за да пуштат

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.740
    :D:D:D:DKoja koincidencija ama ete taka se pogodi muabetot.

10. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Во кој смисол проблем? За патолошка ме исплатија, само за клексани не.
    Од фонд до сега сум немала никаква исплата. Сега прв пат патолошка и клексани што си чекам.

11. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Мене еве 7 месеци ми стига решение прво па после една недела парите. До душа тие си пуштаат решение е сега до поштата е кога ќе стигни.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.178
    Допаѓања:
    10.611
    Кај него конкретно проблемот беше, што фирмата му исплатила дневници за денови кои требало да му ги скрати, а да му ги исплати ФЗОМ, по основ боледување за дете до 3 години. Тогаш ни он, ни фирмата не го приметила проблемот и кога дојде момент повторно да чека исплата од ФЗОМ, они ги блокирале сите исплати кон него додека не се појави овластено лице од фирмата за да се реши, нерешениот предмет.
    Ова се влечело 1 година ама откако се појави он таму и се реши предметот, во рок од една недела му исплатија се.
    Е сега ти ако викаш дека никогаш не си имала исплати од ФЗОМ, не знам што би можело да е проблем. Евентуално нешто да имало да не ти текнува, боледувања за тебе, во ковидот кога беше нешто, тоа ми паѓа на памет.

13. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Првично бев на шалтер и таа ми кажа износ колку треба и ми рече ќе си чекаш на сметка. И мислев во ред е се. После ми каснеа исто со патолошката, имаше некоја грешка од сметководство, па корегираа и уште чекав, пари нигде. Отидов пак во фонд директно кај финансовата, ме поврза пријател и таа ми рече за боледувањето е во ред, корекцијата е направена чекај исплата и ме исплатија за брзо, а за клексаните ми рече стои предметот е во обработка. Ја бараше колешката каде што беше распределен преднетот, она и врати порака дека е на одмор. После 3 недели отидов пак и тогаш ми рече сега е се во ред, се врати колешката од одмор, го обработи предметот, чекај исплата ама еве уште чекам...
    И викам што беше проблемот и пази одговоров... "колешката беше на одмор, девојчето беше матурантка"
    На одмор од 12 април предмет. Ова е луда држава, друг коментар немам.

14. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.740
    Sve zavisi u koja posta si.Jas po l.k se vodam dracevo i na soprugot zetot raboti i nikogas nisto nemi kasni od posta.A ima luge ni smetki nedobivaat i maki si macat

15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.178
    Допаѓања:
    10.611
    Епа сега што да ти правиме, си требала на честито да одиш за матура :drunk::drunk::drunk: Све шлакнато у пм.
    Инаку по оваа логика ако бил стопиран предметот за клексаните, не рачунај 2 меееци дека се пројдени, рачунај од кога завршила матурата и ти го фатила предметот.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.137
    Мене Јане со второто ме породи, а сега ќе сум и со трето кај него. Првото ми е Чаир. Јане ми е супер, фин, достапен, што е битно не е и груб некако како други што ме гледале. Вагиналните прегледи што ги прават на крај за проверка на грло и цервикс и за подпомагање за да се отвориш, само од него не ме болеле така страшно како кај други. Не зборува многу, ама мене ми е супер. По пораѓај нон-стоп доаѓаше и да ме види, кога еднаш се пожалив дека имам грчеви не можам да испуштам гасови по пораѓај... додека не п*днав, чоекот не си отиде :rofl: Сестрите баш се шалеа, е таков си е Јане. Мене сега дека и трета бременост, ми рече од 34та почнуваме со цтг. А инаку од 36та си ги плаќаш тие 7900ден и до крај цтг не плаќаш, а во таа цена е и тест за хепатитис и хив. А најдобро јави се прашај, зошто се нешто менуваат често сите од приватниве. Други доктори од кои вака сум слушнала задоволни, Котларова, Ефремовски. Афродита незнам како е за пораѓај, но јас на скрининг одев кај неа 2 пати и она вака изгледа доста стручна, посветена, фина е.

На Mydla и Tea SK им се допаѓа ова.
  17. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Моја грешка што не честитав. (facepalm)
    Срам ми беше кога ми кажуваше што е причината што предметот не е обработен.
    :D

На mariz и Tea SK им се допаѓа ова.
  18. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Ќе умрам од смеење со тебе :lol::lol::lol:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.137
    Искрено зборувам :rofl: Друг доктор од Ремедика раната ми ја пукна од првиот пораѓај при вагинален преглед и сум рипала и урлала на тоа столот :rofl: А и во Чаир со првото, душа ми вадеа со тоа вагиналните. Имам долго грло и тоа е маката:worried: Или и за гасовите се смееш :rofl:

Јас болна, настината или што и да е од вчера. Ко воз да ме згазил. Се надевам дека брзо ќе ми помине што да е. Нос, синуси, грло, очи, омалаксаност, температура шашава 37.3. Од кивање стомакот ме боли и килата на папоков бетер ми се испапчува (facepalm)

20. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Јас вчера пукнав дома од жешко и не давав клима да се пушти да не настинам. Излеговме со мм да прошетаме, кога ме удри тоа ветрот што дуваше, кога почнав да се препотувам, сум заспала како заклана, дури и да мочам не станав ноќеска. Еве сеа чекам да ме фати и мене настинка, така тешко ми е се...

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.