Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.253
    Јас на 27 април поднесов, решение дома ми стигна, ама пари сеуште нема.

2. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    2.200
    Девојки едно прашање:) како ги перевте оградиците за креветче? (Обични стандардни оградици не како плетенка) За сушење планирам на обична сушара да ги сушам оти страв ми е во другата да не се соберат или уништат и така е топло времето ама за перење?

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.773
    Допаѓања:
    77.137
    Јас сум ги перела на кратка програма или програма за волна во машина. Не се уништувале...

На WhiteCat33 и merriel0 им се допаѓа ова.
  4. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Perenje Masina na 30 stepeni, susenje prirodno. Ne se unistivaat 100 pati mi se pereni.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Девојки, бев за брисеви и ми кажаа многу бело прање, дури ме исплаши демек може да ми го пукне водењакот. Ми препиша матичната полигинакс, ај едвај шо ги ставам, ама се изначитав на интернет а и самата апликација ми пишува зголемен исцедок и да не превземам нешто за чистење оти може инфекција да се направе. Исто у 16 недела брисеви ко праев имав бело брање а брисевите чисти беа. Да напоменам немам ни непријатен мирис ни чешање..

6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Девојчиња, за тие што се во Систина, кога почнуваат со цтг? Јас имам закажано преглед за неполни 2 недели и тогаш ќе бидам 35+ па чисто да знам што да очекувам и на колку дена ќе ме следат од тогаш па натаму.
    Многу некако ми се фати од претходниот преглед до следниот, цел еден месец, малце ме фаќа некоја паника, возбуда, не знам ни јас што :)

7. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Матичниве ми се најјаки со коментариве.
    Ако ти ги земала сите брисеви, секако ќе се види дали има нешто и ќе ти даде терапија. Не знам зошто би имало потреба од коментари од типот "може да ти го пукне водењакот". На крајот на денот и да дојде до тоа, веќе си на работ да влезеш во 9ти.
    Некогаш не размислуваат како се изразуваат.

На Flooora96, WhiteCat33 и Elliana им се допаѓа ова.
  8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.740
    Pisav i minatiot mesec,sega napraviv kontrolna krvna slika plus Crp i urinokultura.Samo gledam deka sega sedimentacija mie pokacena.CRP 3.7 do 5 e granica i Glikoza 4.90 mi e a so 5.1 e vo bremenost granica.Mislenje

Прикачени фајлови:

9. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    1.319
    Веќе многу пати овде пишуваме дека седиментација не се проверува во бременост, зошто е секако покачена. Другиве вредности ти се сосема нормални и во граница.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    1.319
    Не те сфатив со апликацијата муабетот. Како тоа апликацијата ти кажува и да не превземеш ништо?

11. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    2.755
    И мене ми се тие на ред, планирав на таа лабава програма што е ама се мислам... Дезинфекцијата како ја доловуваш ако се на на таа програма за волна? Да ги оставам на сонце после или на пареа јака на пегла?

12. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Screenshot_2024-06-06-13-50-17-750_com.mamma.prenatal.jpg
    Ги користи некој овие?

13. M.m.1

M.m.1 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    171
    Deneska bev na vtoro mislenje mi rekoa bebeto nema nisto nepca usni sve vo red i 3D go gledavme malce e bucko 730gr 23+6 i 32 cm

На Ive13, merriel0 и Elliana им се допаѓа ова.
  14. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.456
    Девојки да прашам од старт на бременоста на уринокултура ми појави ешерихија коли, од ноќеска имам болки доле кај мочниот канал после секое мокрење... Двајца доктори и од ГАК и од Ремедика ми викаат да пијам многу течности и чаеви и д мануро да земам само, антибиотик не препорачуваат зошто сум 9та недела. Јас стварно не сум паметна и не знам како да си помогнам се подув денес од течности.. Имате ли плус совет некој што може да земам или ваше искуство?

15. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.740
    Fala ti srcka,znam deka se pisuvase na forumov,ama maticnata cisto radi ast i alt da proverime dali se uste pokaceni,ama si stojat taka blago pokaceni ne e strasno.Lazarevski samo mi dodade CRP da proveram.Fala ti na odgovorot

16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.740
    Jas pijam po 2.5 do 3 litri voda dnevno,celo vreme mokram i celo vreme mie puna besikata.Urirojal piev 7 dena sekoja vecer na prazen zeludnik i besika toa tie D-manoza.A brusnica si zemav kesicki susena pa kesi svaram kako kompot i vo nutri bulet kesi izblendiram i kako sok.Jas na pocetok preventivno si piev caj brisnica po 3 solji dnevno,i koga bev kaj maticnata da prasam ona mi kaza brusnica nedavame zosto vo nea ima hibiskus i zaradi nego nesmee dase pie,a nikade nema cista brusnica caj.Moj sovet e samo voda kolku mozes poveke.I neznam dali ides na rabota,moj sovet e dasi zemes boleduvanje i dasi sedis doma.

17. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.456
    Од дома работам, ама еве денес ни од дома не можам. Се надевам барем болкава ќе ја снема па ако треба и вода ќе пијам по 3л., денес некако ми е најтешко а и искрено страв ме фати баш :worried:

18. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    1.319
    Земи плус таблети брусница од 500 мг и провен пробиотик со брусница. Д- маноза земи од поголема грамажа, од 3 гр дневно има кесички. Течности над 3 литри дневно и веднаш мокри не задржувај урина. Колку ти беше концентрација на ешерихијата? Ако е до 100.000 толерираат без антибиотици, но ако е повеќе консултација и со трет доктор за антибиотик, зошто може да се прошири инфекцијата. Има антибиотици кои ги даваат и во прво тромесечие.

19. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.740
    Esherihijata znae da bide mnogu dosadna.Jas ja imav predhodno pred bremenosta fateno i koga urologot mi kaza deka ona znae bubreg da osteti da da ostanes bez bubreg togas zaglaviv 10 dena vo bolnica.Zatoa jas i na ladno duvam od njeze.

20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    1.319
    Страшна е ако се прошири, јас на ургентен завршив на нефрологија од неа, мислам бубрегот со нож некој ко да ми го сечеше. Дај боже да сум ја исчистила, треба контрола да направам.