Ги има во Зегин таблетите со брусница и пробиотикот? Сега проверив 250.000 е.. не знам ни кој друг доктор да консултирам
Не се секирај, пиј многу вода и чај од брусница, земи си од Алкалоид, една членка беше пишала дека ја вадела од кесичката само брусницата и дека ја варела. Земи си сушена брусница јади од неа. Најбитно е мнооогу вода и веднаш оди да мокриш не чувај во тебе. Не се плаши!
Упат за преглед кај трансфузиолог (не за хемостаза и димери) кој ви дава, матичен гинеколог или општ матичен?
Mene mi bese nakaj bubreg,i ne reagirase na nieden antibiotik,i zatoa bev 10 dena na urologija kaj Gurmesevski,i on mi kaza eden caj germanski kako cedevita se rastvora i celo vreme si imam zaliha doma od nego,koj kako ide i si poracuvam od germanija.Ama pa toj vo bremenost nesmee dase pie.Koga pijam voda dnevno dovolno nemam problem,i nozete sekogas dami se topli me fati li malce ladno na noze tolku e
Да ги има, се што ти пишав од таму ги имам земено. Ајде пробај на природна база ова се неколку дена без паника и пак направи уринокултура, да видиш дали е размножена.
Maticen opst doktor,jas vcera bev za kaj Jani nemozese nikako dami dade upat.Mnogu tesko so upative i terminive za na transfuziologija
Jas porano ovaa D-manoza ja piev ima vo nea 3gr.Neznam zosto maticnata sega mi dase Uriroyal da pijam a vo nego ima 2gr.Ke prasam vo apteka dali smeam od ovaa dasi pijam od vreme na vreme zosto veke kako i dae vo 13 nedela sum vlezena mislam deka nema nikakov problem
Offf da neti kazuvam bolje koi maki sum gi imala,zavrsuvav na urgeneten so saati na infuzii i lekovi,klitorisot misvev deka nekoj so vrela ljuta piperka migo ima nekoj namackano,nemozev po celi denovi od wc solja da stanam,na kraj i krv mocav.Nedaj boze na nikogo
Јас ја пиев оваа баш, 3 г има во секое кесиче. Уриројалот се послаби. Слободно можеш да пиеш, нема штета од д-маноза, природна е.
Mene pa koga pobarav upat,mi kazaa sestrata kaj ginekologot nie mozeme samo upat za hemostaza i ddimeri,a za transfuziolog nemozeme.
Izgleda maticnava so niv si sorabotuva pa tie migi dade,a znam deka ovie se dobri i imaat poveke d- manoza vo niv.Ovaa kesi ja zimam ponatamu
Со истото се соочувам и јас, а општиот матичен ми вука дека не може да ми даде да си барам од гинеколог... и заради ова јас сум без упат а веќе ми е време за контрола.
И од гинеколог и од општ матичен сум земала. Општ лекар ми давал со дијагноза проширени вени мислам дека беше не сум баш сигурна.
И мене гинекологот не можеше упат за на трансфузиологија, ми даде општ матичен. А дали можам ддимери и хемостаза ако не сум бремена, или само во бременост се препорачуваат да се испитаат?
I83 мислам дека беше. Ми пишуваше варикозни вени на долните екстремитети. Не ми е тука извештајот за да видам точно. Епа си ја префрлаат топката, и мене општиот матичен ми кажа гинекологот, па му кажав под која шифра од тука што прочитав и ми даде упат. Само види како се со термини, тогаш среќа се ослободи термин кај Јани и веднаш му се јавив на општиот матичен.
Pa iskreno mene pred da ostanam bremena nemi davale da ispitam ddimeri i hemostaza.Samo ednas imam ispitano sve komplet so mutaciii afa i ana.I sega otkako sum bremena ednas mesecno proveruvam.Ke treba daja prasas maticnata,za ova stvarno neznam.