Mamicki i jas samo da ve pozdravam i da vi posakam ubav den Denes konecno sum se naspala kako sto treba A sakam da ve prasam dali e normalno mnogu belo pranje i cudna mirizba...menuvam po 2/3 pati vo denot dolna obleka zatoa sto nemozam da se podnesam a cesanje nemam..poslednite brusevi pred 2nedeli bea ok.. Neznam dali e od toplovo ili da si se konsulturam so ginekologot i onaka vo petok sum na pregled i za posledniot bris
Neznam,nemav nikakvi simptomi prethodno i cesanjeto pocna otkako staviv utrogestan.doktorkata mi e 2smena pa ke se konsultiram so nea ,da vidam sto ke kaze...
Најверојатно ти е од вагиналетата.Најверојатно немаш кандида- таа постепено би почнала да те чеша, не наеднаш како што кажуваш. И мене почна да ме чеша, веќе втора вечер ставам од Утрогестанот, но бидејќи ептен малку ме чеша јас искрено не ни му обрнав внимание на тоа. Јави се на гинеколог, па кажувај што си направила. Позз
Covece radosna i se javuvam na drugarkava deka procitav deka bremenite oslobodeni od rabota i toj nejziniot nenormalen gazda ne ja pustil -.- Mnogu dobra drugarka mi e i mene mi e duri tesko sto vaka i pravi... A zamislete vo 2h odi na rabota so dva avtobusi vo najzeskoto i posle do 10h stoi na noze vo pekol kujna. Covek bez cuvstva i oset! A kako i se oteceni nozete toa e strasno... sto bi mozela da napravi? Jas i vikam da pripadne tamu, neka rece deka ic ne i dobro pa valjda kje ima oset da ja pusti :/ A 6ti mesec e bremena...
Ete za 1-2saati ke se javam na doktorkata da vidam sto ke kaze i sto da pravam... inaku od makata vcera zaboraviv da pisam deka vcera koga bev na eho go slusnavme srcencetopresrekna bev ,mnogu ubavo cuvstvo !!! Samo da e se dobro i kako treba
Знам како ти е, па сите ние си имаме по некој проблем, иако за луѓето однадвор видливи се само розите кои ни цветаат, за трњата кои не боцкаат си знаеме само ние. Плус и периодов ни е таков па сме и поосетливи, па кога е тешко и јас знам да се изнаплачам, но полошо е онаа грутката која останува и ми се чини ми се стега одма стомакот. Се трудсм да не се нервирам, се пренесува секој стрес на бебето, но некогаш не можеме ни сами да си помогнеме. Само да не е ништо нерешливо, па ќе се среди се, мпра да е така.
Во припел се измерени 50 степени. Боже шо е ова шо се дешава. Јас одвај издржувам, а вас трудничи ве жалам, со отоци со мешкоци големи..
Ич не знам зошто се чудиш! Тоа важи за државни фирми, и некои понормални газди со усул. Јас сум 33-та недела, и еве од работа ве следам. Не важат правилата за сите, на некого мајка а на некого маќеа! Било и ќе биде така. Иако не е фер, некој си оди дома затоа што го болело заб/глава/прсте, а јас со мевов што оди пет минути пред мене ќе чмаам. А пази молимте, јас сум инженер во фабрика!!! Може цел ден да сум надвор и на нозе, како што е случај денес. Сега се прибрав, душа да соберам по бирово. Вчера па скиснав надвор, ни саат не бев внатре! Арно ама, тоа ми е! Ако почнам да си ги кажувам маките, ќе треба 50 страни да напишам. Криво ми е затоа што премногу вложив во себе, еден и единствен профил сум во државава! Е баш за тоа, немам избор за работно место. Налет нека иде, прва шанса пакувам куферите и да ме нема од оваа забит, ова нема смисла. Се плашам веќе во какви личности ќе ми израснат децата во ова општество шугаво овде, во оваа малограѓанштина!
Majki, vo avgust planiravme da odime za lefkada, togas bi bila 8 nedela. Bi odele li da ste na moe mesti,prva bremenost mi e i stvarno ne znam dali bi bilo problem ili ne. Fala majki ubav den
Не беше во канцеларија тоа време, јас пред ординација ја чекав. Сега е на работа, ама незнам до колку саат. Од утре е веќе на одмор до 10-11 август.
Инаку јас денес рано по сабајле по лекари. ПРавев скрининг кај Др.Игор Самарџиски ( некој искуство дали е добар др) , ок поминав, ама чекав 2 саати за рез. Им паднал системот. Ах мојата чудесна Македонија Од една страна те ослободуваат од работа, а ти ваму чекаш по 2 саати за рез., а сите останати пред тебе ќе завршат работа. Незнам дали Марфи е во прашање или јас сум баксуз хаха Инаку да се пофалам немам скриен шеќер, крвна слика добро, мерки на бебето добро...Едино што сестрата беше многу писмена па ми даде резултати од др женичка, јас 28 недела она 33, нема везе шо, битно двете цури носиме Утре пак во поход на трансфузиологија во 11 напладне, дури не ме стемни сигурно.
Mene maticniot mi vika deka bilo normalno ama na sekoj pregled mi pravi ginekoloski pregled me cisti i red drugi raboti,ne deka sum osetila nesto podobro ama toj vika deka bilo dobro za zastita od bakterii
Ti pravi vaginalen pregled? Ama jas sum 36+4 ... kakovo e toa cistenje? Neznam dali poveketo go imaat ovoj problem, dali e normalno NEKOJA NEKA PISE ili najdobro e da si se konsulturam so ginekologot
Идна мамичка, и јас понекогаш имам мн бело прање, за мирисот незнам, и така ми е сега појачано сетилото и се осеќам појако. Јас многу не обрнувам внимание на тоа, претпоставувам е нормално.
fala za odgovorot za mirisi i jas mnogu osekam no ete si rekov dali kaj site e vaka zatoa sto mi smeta, a neznam dali brisevite koi mi gi pravea se za bakterii ili infekcii mi zemaa bris od vagina i bris od cerviks
И во прва бременост цели 9 месеци имав ненормален водест исцедок како беленикав но сите брисеви се беа чисти ,а еве и во вторава имам но ненводест туку како густо бело-жолтеникаво и нема некој мирис па брисевите беа чисти па затоа повеќе не му обрнувам внимание на тоа зашто по се ова сфатив дека е нормално не се плаши сигорно ништо страшно не е освен ако почне да менува боја или да мириса
Boja nema...no miris ima neprijaten A valjda nesto ako ima ke si pokazese na brisevi. Vo petok pak treba da odam za toj posledniot bris vo 9ti sto se zima pa ke vidime rez..do togas ke se strpam
@mama89 ,како си? После сите постови со кои ја опиша катастрофалната состојба на работа н2 верувам дека те ослободија по наредбата заради жештиниве твоите газди. Па затоа дај јави се во трудов инспекторат и прашај кои законски права ги имаш за да не одиш, нели за сите трудни важи, сеедно кој е газда. Ако па и од таму не ти помогнат и твојата газдарица не те ослободува јас на твое место баш на сред гужва кога има роденден би се онесвестила, би викале брза помош и би се изборила за лекарско увереие за отсуство, па продолжи комбинација боледување матичен, одмор, и некако бар месец дена закрпи си споено дома, а кога последните денови одиш на работа ако и ги браќаш парите на рака да и кажеш на ти ги да ти се најдат! Значи од петици ме вадат вакви неправди! Некои кои работа им е да лупаат канцеларии и по цел ден да си пијат кафе во државно( без навреда до некого , ама знаеме) со се се заштитени, а останатите!!!