Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LaBella

LaBella Популарен член

Од почеток до сега ми даваше општиот матичен (со друга шифра, не за бременост), ама сега веќе почна да ми пререкува дека е заради бременост вика не можам јас да ти давам цело време се гледа историја за што се работи и ќе ме казнат, па ме префрла на гинеколог.. и јас ќе си тупам глава, уште и како да ги молиш

Anyshka likes this.
  2. nikja

nikja Истакнат член

Sakas da kazes deka dosega odkako si bremena ti nema dadeno da proveris ddimeri

3. Elly989

Elly989 Истакнат член

Да...рано било...

nikja likes this.
  4. nikja

nikja Истакнат член

Stvarno nerazbiram.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Не даваат да се испита ако немаш индикација, на сите што немаат им даваат покасно таму 24та недела. Ако имаш индикација и мора да се следат секој месец се проверува. Така да не е страшно, ќе ти даде сега во 24та. Секогаш е така. Еве и мене ми нема дадено, рано е.

gothchick, Elly989 and Misskirova like this.
  6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Проверката на д димери и хемостаза нема потреба да се прави порано доколку протоците се во ред.
    Малце погрешно ги разбираме ние работите, зошто читаме се и свашта тука.
    Има жени што си истерале најнормална бременост без никогаш да проветат д димери.
    Едноставно треба да најдеме доктор на кој му веруваме и тоа е тоа.
    Еве јас лично, примам клексани уште од пред трансфер, имам и мутации. Димчев ме води и уште одамна ми рече да ги прекинам и се чудеше зошто воопшто и ги примам. Бев на трансфузиолог, она ми рече со овие зборови "Нема маж што сега во 31 недела ќе ти прекине клексани", за после 2 дена Димчев отсечно да ми рече прекини ги.
    И сега еве не знам што да правам, од страв уште ги боцкам, не го слушам докторот што ме води и што ќе ме пораѓа.
    Ама стравот е огромен, од многу читање, информирање за нешто што не е моја работа, сега не знам што да правам.
    Верувајте им малце на докторите што ве водат зошто некогаш слушањето повеќе мислења може да има контраефект ( со исклучок на некои посериозни работи).

Лалина, Elly989, Marsi* and 3 others like this.
  7. nikja

nikja Истакнат член

Epa mozno e i zaradi toa da i nema dadeno upat da proveri.Nie sto sme so indikacii i so terapija noe sekoj mesec treba proverka

Feniksgirl likes this.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Јас прв пат испитав 24+ :)

Elly989 likes this.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Да мене Димчев одма ми го намали утрогестанот на еднаш дневно од 200мг. Ми кажа дека нема потреба повеќе, дека ударната доза му е 200мг, да не си ја нарушувам вагиналната флора, премногу е 400. И намалив на 200.

10. nikja

nikja Истакнат член

I jas sum so kleksani uste pred embriotransfer i jas sum so mutacii.Posledno koga go prasav Lazarevski mi rece moze i da namalis na eden kleksan.Sega sum na kontrola kaj Jani i da proveram hemostaza i ddimeri i ako mi namali na eden iskreno i mene kemi bide strav,neznam sto da kazam.Mene Jani prvicno mi prepisa eden kleksani i sekoj 3 den aspirin.Aspirin nesmeam da pijam i plus Lazarevski kaza nikako ke napravi krvarenje i zatoa mi vmetnaa iste eden kleksan i se bockam dvapati dnevno i na skoe eho si napreduvaat super bebinjata dosega

11. HeLenna

HeLenna Популарен член

И утрогестанот ми ги прекина и тоа многу одамна.

Feniksgirl likes this.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Во перална на 30 степени .
    Така ги перев и деловите од количката и транспортерот

WhiteCat33 likes this.
  13. behappy111

behappy111 Истакнат член

Zdravo na site , sakam da prasam tie sto koristevte no spa i utrogestan vo tekot na bremenosta , koja nedela vi gi prekinaa ?

14. Elly989

Elly989 Истакнат член

Фала ти

Feniksgirl likes this.
  15. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Јас колку работи само имам научено на овој форум, благодарејќи тука на некои членки знаев што треба да проверам после 3 спонтан.
    Со првото кога останав бремена одев на контрола и секакви прашања поставував.
    Докторот се смееше ајде ти повеќе знаеш од мене, што друго треба да видам.:D
    А еве сега надвор од Мк, кога ни реков дека со првото проверивав Ддимери и Хемостаза секој месец и имав проблем со некое од времињата тие ладно ми одговараат дека тука не се проверуваат во бременост бидејќи вредностите секако ни се изместени.
    Еве и јас примам по 2 клексани од ппзитивен тест и знаеш колку ни е тешко и несватливо зошто јас ги примам, за недела време имам закажано со преведувач да видат точно кои гени ми се мутирани и зошто.
    Ме водат со специфична бременост и се чудам зарем тука немаат митации и чуда врагови.
    Еве да се преброиме моментално ние што сме бремени тука сите примаме инекции што се вели.
    И јас сметам дека поради нив ми беше успешна првата бременост и дај Боже и сега да си биде добро се до крај.

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

А како ти се димерите сега? Димчев ако те води и пораѓа , знае што ти кажува. И неприкинато клексани до пораѓај не иде. Во пракса пред пораѓај ги прекинуваат, зошто може да дојде до крварење. Димчев не е за потценување.

Abc baby and Feniksgirl like this.
  17. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Девојки вие повеќе се разбирате гледам.
    Денес ги видов резултатите од уринокултурата каде што нели велат немам Ешерихија коли, ама овие 70 леукоцити што ги пишува, означува дека имам нешто или?
    Стварно не се разбирам во овие работи. IMG_0030.jpeg Ако некоја знае нека ми пише.:)

18. nancyyy

nancyyy Истакнат член

@mariz ( извини секогаш те таг. дека веќе ме разбираш) и некоја што знае и е веќе на еутирокс за штитната,
    Има 3-4 дена како имам мн брз пулс и некогаш ќе ми дојде лошо како прескокнување, дали може од голема доза на лекот а незнам уште дека на 20 јуни ќе правам анализа, или нешто што има врска со д димери и хемостаза зошто веќе ми се лоши рез беа последно, и не примам клексани?

19. Laura7

Laura7 Истакнат член

По колку мг дневно пиете магнезиум? И спомнав на докторката дека дневно зимам по 800 мг ми рече ау многу ти е тоа, по 400 доволно. Некад инцидентно можеш но не секој ден. А јас секој ден го осеќам стомаков затегнат и кога се движам имам притисок едвај одам.

20. Malesia

Malesia Популарен член

По две по нејзина препорака. Едно е доволно.