Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.053
    Допаѓања:
    1.102
    Од почеток до сега ми даваше општиот матичен (со друга шифра, не за бременост), ама сега веќе почна да ми пререкува дека е заради бременост вика не можам јас да ти давам цело време се гледа историја за што се работи и ќе ме казнат, па ме префрла на гинеколог.. и јас ќе си тупам глава, уште и како да ги молиш

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.865
    Допаѓања:
    2.740
    Sakas da kazes deka dosega odkako si bremena ti nema dadeno da proveris ddimeri

3. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    332
    Да...рано било...

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.865
    Допаѓања:
    2.740
    Stvarno nerazbiram.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.715
    Не даваат да се испита ако немаш индикација, на сите што немаат им даваат покасно таму 24та недела. Ако имаш индикација и мора да се следат секој месец се проверува. Така да не е страшно, ќе ти даде сега во 24та. Секогаш е така. Еве и мене ми нема дадено, рано е.

На gothchick, Elly989 и Misskirova им се допаѓа ова.
  6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    1.439
    Проверката на д димери и хемостаза нема потреба да се прави порано доколку протоците се во ред.
    Малце погрешно ги разбираме ние работите, зошто читаме се и свашта тука.
    Има жени што си истерале најнормална бременост без никогаш да проветат д димери.
    Едноставно треба да најдеме доктор на кој му веруваме и тоа е тоа.
    Еве јас лично, примам клексани уште од пред трансфер, имам и мутации. Димчев ме води и уште одамна ми рече да ги прекинам и се чудеше зошто воопшто и ги примам. Бев на трансфузиолог, она ми рече со овие зборови "Нема маж што сега во 31 недела ќе ти прекине клексани", за после 2 дена Димчев отсечно да ми рече прекини ги.
    И сега еве не знам што да правам, од страв уште ги боцкам, не го слушам докторот што ме води и што ќе ме пораѓа.
    Ама стравот е огромен, од многу читање, информирање за нешто што не е моја работа, сега не знам што да правам.
    Верувајте им малце на докторите што ве водат зошто некогаш слушањето повеќе мислења може да има контраефект ( со исклучок на некои посериозни работи).

На Лалина, Elly989, Marsi* и 3 други им се допаѓа ова.
  7. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.865
    Допаѓања:
    2.740
    Epa mozno e i zaradi toa da i nema dadeno upat da proveri.Nie sto sme so indikacii i so terapija noe sekoj mesec treba proverka

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.775
    Допаѓања:
    77.139
    Јас прв пат испитав 24+ :)

На Elly989 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.715
    Да мене Димчев одма ми го намали утрогестанот на еднаш дневно од 200мг. Ми кажа дека нема потреба повеќе, дека ударната доза му е 200мг, да не си ја нарушувам вагиналната флора, премногу е 400. И намалив на 200.

10. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.865
    Допаѓања:
    2.740
    I jas sum so kleksani uste pred embriotransfer i jas sum so mutacii.Posledno koga go prasav Lazarevski mi rece moze i da namalis na eden kleksan.Sega sum na kontrola kaj Jani i da proveram hemostaza i ddimeri i ako mi namali na eden iskreno i mene kemi bide strav,neznam sto da kazam.Mene Jani prvicno mi prepisa eden kleksani i sekoj 3 den aspirin.Aspirin nesmeam da pijam i plus Lazarevski kaza nikako ke napravi krvarenje i zatoa mi vmetnaa iste eden kleksan i se bockam dvapati dnevno i na skoe eho si napreduvaat super bebinjata dosega

11. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    1.439
    И утрогестанот ми ги прекина и тоа многу одамна.

12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.811
    Допаѓања:
    9.250
    Во перална на 30 степени .
    Така ги перев и деловите од количката и транспортерот

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    153
    Zdravo na site , sakam da prasam tie sto koristevte no spa i utrogestan vo tekot na bremenosta , koja nedela vi gi prekinaa ?

14. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    332
    Фала ти

15. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Јас колку работи само имам научено на овој форум, благодарејќи тука на некои членки знаев што треба да проверам после 3 спонтан.
    Со првото кога останав бремена одев на контрола и секакви прашања поставував.
    Докторот се смееше ајде ти повеќе знаеш од мене, што друго треба да видам.:D
    А еве сега надвор од Мк, кога ни реков дека со првото проверивав Ддимери и Хемостаза секој месец и имав проблем со некое од времињата тие ладно ми одговараат дека тука не се проверуваат во бременост бидејќи вредностите секако ни се изместени.
    Еве и јас примам по 2 клексани од ппзитивен тест и знаеш колку ни е тешко и несватливо зошто јас ги примам, за недела време имам закажано со преведувач да видат точно кои гени ми се мутирани и зошто.
    Ме водат со специфична бременост и се чудам зарем тука немаат митации и чуда врагови.
    Еве да се преброиме моментално ние што сме бремени тука сите примаме инекции што се вели.
    И јас сметам дека поради нив ми беше успешна првата бременост и дај Боже и сега да си биде добро се до крај.

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    23.073
    А како ти се димерите сега? Димчев ако те води и пораѓа , знае што ти кажува. И неприкинато клексани до пораѓај не иде. Во пракса пред пораѓај ги прекинуваат, зошто може да дојде до крварење. Димчев не е за потценување.

На Abc baby и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  17. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Девојки вие повеќе се разбирате гледам.
    Денес ги видов резултатите од уринокултурата каде што нели велат немам Ешерихија коли, ама овие 70 леукоцити што ги пишува, означува дека имам нешто или?
    Стварно не се разбирам во овие работи. IMG_0030.jpeg Ако некоја знае нека ми пише.:)

18. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    @mariz ( извини секогаш те таг. дека веќе ме разбираш) и некоја што знае и е веќе на еутирокс за штитната,
    Има 3-4 дена како имам мн брз пулс и некогаш ќе ми дојде лошо како прескокнување, дали може од голема доза на лекот а незнам уште дека на 20 јуни ќе правам анализа, или нешто што има врска со д димери и хемостаза зошто веќе ми се лоши рез беа последно, и не примам клексани?

19. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    1.319
    По колку мг дневно пиете магнезиум? И спомнав на докторката дека дневно зимам по 800 мг ми рече ау многу ти е тоа, по 400 доволно. Некад инцидентно можеш но не секој ден. А јас секој ден го осеќам стомаков затегнат и кога се движам имам притисок едвај одам.

20. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    По две по нејзина препорака. Едно е доволно.