И јас како тебе 2х400 примав ради мн грчеви... до пред 2,3 недели. Сега шо 1 си пијам само и океј сум..
Devojki,ako otidam sega na transfuziologija kemi zemat li krv za ddimeri i hemostaza,neznam do kolku saat bockaat.Ako moze info dali znae nekoj
Трансфузиологот ми рече, се пробува да се прекинат околу 21-22 недела, меѓутоа во 32 недела јас не би ги прекинала.
Super fala ti,jas sum na 10 miniti pes.Taman sega im faka pauza za edno 15 min kesi trgnam poleka poleka po tolovo
здраво девојки , јас веке сум 7нд трудна до сега не сум повракала ама имав ко мачнини ама веке од вчера ете и денес го немам тој симптом дали е нормално или не ? 2 дена пијам б6 дали е можно и од тоа да е ?
Не се секирај, варираат симптомите и мене ми беше така и после црева истурав уживај хахах ќе се појават пак.
Супер ти пред мене си со лесно нека ти е само , конечно ќе се олесниш а кај мене ништо ново, едвај чекам да ти кажам неможам веќе со жештинава викендов ќе и пишам на докторката да ме види во понеделник здравје
Жени како ги комбинирате утрогестанот кога треба канестен вагиналети да ставате? И кои вагиналети за кандида ги ставате канестен или микорил? Гинекологот што ме води ми вика Канестен слободно, а матичната вика микорил се посоодветни за трудници.
Јас ставав Канестен уште прв триместар. Матичната не би ја слушала, на процент е секако, гинекокогот кој ме води би го слушала. Да ги пиеш утрогестанот дур си на Канестен?
Па тоа е една од опциите и спомнав на матичната ми вика утрогестанот е приоритетен ставај го, а маст стави канестен тогаш.
А кажи ми имаше наод кандида на брисеви или? Зошто јас правев брисеви пред две недели, беа негативни, но пиев антибиотик и сега осеќам како пецкање на влез од вагината. Само претпоставувам дека може нешто од антибиотикот, но дали без наод од брисеви дека е присутна кандида, да ставам вагиналети Канестен? Ако може совет и од други жени, дали така сте правеле
Природно чекаш или за царски ќе закажуваш од понеделник? @Tea SK ти си царски така? Со лесно нека ти е вторник ❤️ Мене на цтг ништо не ми кажаа, одев еднаш неделно сега ми рече дојди за 4 5 дена. Немам ни болки ни симптоми, можеби само кога се движам повеќе благи менструални болки ама незначителни се за спомнување
Jas 12 nedela teram pa niednas sum nemala nagon za povrakanje.Nese kaj site isti simptomi i nemora da znaci ako si bremena deka treba da povrakas.Jas najnormalno mi e nikakov simptom nemam
да да тоа знам , не мора да значи дека е кај сите исто. туку се загрижив пошто еве втори ден веке немам мачнини а многу е рано за да поминат. на интернет прочитав не било добар знак затоа малку ме фати ко паника. во среда имсм контрола па ке видиме дај боѓе да е се во ред
Не правев брисеви. Имав печење и ме виде вагинално дека има секрет како за кандида. До душа вака сега кога ми спомна за маст, јас не бев со вагиналетите Канестен него со маста ама онаа внатре што се става со апликатор 3 дена. И знам ми даде да пијам вагинални пробиотици 10 дена. Царски ќе сум. Фала ти и со лесно на сите да ни е
Природно чекам јас затоа неможам ништо да тврдам, со првото заради дијабет морав до 39 недела со провокаци и така испадна а сега немам ништо а веќе мн ми е спуштен стомакот и чекам .... со лесно да ни е на сите и да си пишеме тука убави вести Него како ги осеќате бебињата, вчера и денес ептен мрзливо може и еднаш до четири пати да мрдне и толку Многу ми е чудно, да не е до времето или не знам... @Tea SK