Девојчиња, малце се чукнав на стомакот, ги миев решетките од фрижидерот и додека ја вртев за да ја исплакнам со ќошот малце се удрив. Не знам дали направив беља некаква Бебево цел ден не беше активно, сеа па нешто се размрда, викам да не направив нешто...
Детето си е фино заштитено во матката, треба многу силен удар или пад директно на стомак за евентуално да го повредиш. Ако немаш болки мислам дека нема зошто да се секираш.
Ne, nemam bolki. Iskreno ne bese ni nekoj presilen udar. Cel den bese taka mrzlivo, sea se razmrda, vikam ete mu napraviv nesto.
Дали само со високо црп 48, а се друго мирно.. може да е вирус? Катастрофа сум. Ми препишаа и антибиотик... железото 5ка, хемоглобин па 10ка.. а пијам и железо некое време
Инфекција е, има некаков процес штом е качено црп. Со вирус е мирно црп. Но штом е паднато многу железото, може комбинација и вирус. Тој знае да го падне железото. Така да додека си болна, не е релевантно железото и не се мери. Испи антибиотик па пак провери го.
Мешковци, денеска само што дознав дека сум бремена, бета на ден пред добивање ми е 233.6 Имам минимални грчеви во матката и половината, претпоставувам нормално е?
Оно тргнато ми е надоле веќе од претходната крвна слика (тогаш 10 хемоглобинот и 11 железо), па почнав да пијам железо... ама сега најверојатно и ова што сум болна влече... Катастрофа сум. Трет ден температура, синуси воспаление, грло, кивам, од денес многу и кашлам, а ноќеска многу обилно и повраќав... Имам стегања во градите, ко спазма ме фаќа и пушта ама матичната вика тоа мускулно е од температурата.. Вака болна одамна не сум била Прееска и ми се стемни пред очи, среќа до кауч стигнав и легнав.. готова бев да се изгубам.
Даа нормално е, ќе си осеќаш и понатака. Се навикнува матката. Грчеви, гасови менструални тегоби. Од се по малку.
Оф леле кај се испоразболе? Со лесно да ти помине, аман веќе од вирусиве и бактерииве. Пиј многу течности, чаеви, супи, лимони цеди да те кренат малку.
Па киваше и подкашлуваше и ќеркичката.. дали од неа. Она 2 дена и се опраи. А јас дали паднат имунитет заглавив.. Бутам све и свашта, на толку пиење кетони во урина имам.. налет. Ама ноќеска повраќањето, цел ден се тресам.. а се потам утоп дека е пекол...
Она ти кажа рано е? Па уште има простор бебе и се врти на сите страни. Внук ми ден пред термин, се преврте, а не па ова во 22 ра недела.
Аиии бе мамица наша Нормално е мила. Консултирај доктор за магнезиум да ублажиш грчевите, ама ќе си ги имаш скоро цело време, како што ќе се шири матката.
Фала ви мешковци убави Јас знам дека ми е рано за во темава, многу сме малецки, ама морав да прашам дали е нормално, дека болките ми се исти како за добивање. Ќе се јавам утре кај докторот за да ми закажи преглед, ама тоа сигурно ќе биди за 2-3 недели.
Во права тема си, рано рано ама да си фатиш редот. Болките се исти да. Јас знаеш чекав да пробие, сега чекам да помине лето и да си ја гушнам госпоѓицава. Може ќе ти закаже и порано. Јас идев на секои 3-4 дена. Од точка една имам сликичка, па од сакусот или обратно да не беше. По ред наредени сликички.
На право место си јас имав преглед во 5та недела, видовме точка и yolk sac, во 6+1 се слушна срценцето. Можеш и порано да си закажеш да го видиш и да си раат. Инаку јас сум сега 9+4 гн и уште имам од време на време менструални грчеви. На почеток ме плашеа имав пишано и во групава за совет ама видов дека кај сите истото се случува заради ширење на матката, земи си магнезиум од 400.
Со лесно те памтам од темата дпо, нормални се болките јас дури и два вечери носев влошка да не ми пробие во спиење
Со помин, сега и со ниско железо опаѓа имунитетот. Ако пак не ти е арно појди си на дежурен нека ти дадат инфузија да те накрени да не дехидрираш.
Zdravo dali znae nekoj eho 3/4D kaj Pzu Korunoski Mvr na privatno kolku kosta? Dokolku bil nekoj na privatno kaj niv i dali e dobro kaj doktorot da se zakazi …