Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    1.304
    Мене ми беше свртено надоле и допираше со глава у канал и на бешика 28 недели, за сега во 31ва да ми се сврти карлично и скроз горe да се качи..Не е ништо страшно, само што јас 28 недели цело време мочав на 5 минути, макар и по 2 капки, сега ми е раат глава:)
    И јас пишав за истово пред некое време :D Јас се закачив со врата на кола и жива ќе се изедев..Фала богу се презаштитени и ништо не е. Не дај боже да имаш хематом или нешто, тогаш би било добро на лекар да тркнеш, вака не е ништо страшно, и јас само се поткачувам со нешто ама нежно :D Не можам да се навикнам дека прв пат у живот имам стомак :rofl:

2. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    1.439
    Па немам валда хематом ништо такво...
    Абе не дека премногу се удрив ама тука ми остана паметот. Се сеќавам ти кога пиша. И јас еднаш се набив на долниот дел од стомакот додека облекував чорапи и тогаш отидов кај матичната и она ми рече, освен протекување на плодоватс вода, друго ништо не може да се случи, амс ете мисла ми остана цел ден.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Бевме на гости и седев на стол некаде 4 часа, станав 2 пати за до вц на кратко.
    Кога си појдовме имав големи болки во вагина на одење, дали дека седев на стол и ми беше неудобно веќе кога се размрдав беше подобро.
    Дојдовме дома еве се напив магнезиум и сум подобро ама исплашено.
    Некоја да има слично искуство, да ме утеши?

4. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    153
    i na mene mi se slucuva isto ako stojam po dolgo vreme na stol :| odmorise sega lezi na mene taka mi pominuva …

5. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Не ми кажува апликацијата, туку и на апликацијата а и по нетов сегде пишува дека у 3то тромесечие зголемен исцедок и дека не е страшно ко вааа шо ми рече.. Башка чисти брисеви до сега..

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.384
    Допаѓања:
    23.055
    Ама нетот не те гледа и не те знае како пациент. Брисеви си правела во 12 та недела, а сега си 30 и некоја.
    Исцедок е да нормален, ама има разлика од исцедок до исцедок.
    Слушај што ти кажале да правиш.

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    1.319
    Дали смее да се спие на грб во второ тромесечие? Некаде читав дека не се препорачува и да се спие на страна. Но на жешково само на грб ми е убаво и со раширени нозе, на страна ми се допираат нозете и сум жива вода измеѓу и гаќите. Како спиете вие?

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.384
    Допаѓања:
    23.055
    Пишувам легната на грб. Ако не легнаѓ на грб и така да поспијам, ќе пукнам од болка.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Девојки во поодмината или втора/трета бременост, првиот преглед со рака во која недела ви беше?

10. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Смее, ако осетиш нелагодност, тежина во дишење и сл тогаш е “лошо” ама верувам ќе се преместиш сама кога нема да ти е и така убаво.
    Јас спијам на страна, ако сум на грб може мрдањето на бебето да ме разбуди, нјамногу така го осеќам. Само лошо е што спијам на страна ама малце со смачкано стомаче. Знам марама пишуваше за ова, верувам дека си е безбедно и заштитено бебето, со тодлерче до мене спијам па за перници и сл немам можност.

На blackdeath, Laura7 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    35.104
    Мешковци вие што сте со мутации и пиете метилирана фолна, дали плус земате друга фолна како што се премама или фемибион?

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.714
    Мене исто ми се деси од неудобен стол… и магнезиум исто ми помогна. Некад и од многу стоење ми се дешава.

На Marsi* и plava.90 им се допаѓа ова.
  13. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.019
    Да метилирана плус премама.

14. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.739
    Jas sum so mutacii i isto pijam metil folat,metil b12,vitamin d,ester c,magnezium i pre mama duo.Predhodno piev impryl migi prekina i sega pre mama zosto vo niv ima jod a treba da vnesuvam i jod zaradi hipo hasimoto.Ako imas mutacii obavezno i metil b12 dasi zimas

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    35.104
    Да мила истите ги земав на NOW, и метилирана фолна и метилиран б12. Си купив и премама дека мислам ве имам читано дека плус и таква фолна пиете покрај метилираната, ама да се осигурам прашав. Си велам па да не е многу фолна дека метилирана е од 1000 ама еве штом сите пиете значи нема штета :inlove:

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.739
    Nemas nikakva steta mila,uzivaj si sega vo bremenosta.Ti posakuvam dasi imas najlesna bremenost:inlove:

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    35.104
    Амин мила, фала! Чул те Господ! :hug::l:
    Ќе пробам да се опуштам и да мислам само на позитивно и дека ќе биде сѐ во ред.
    Гушки и бакнежи до твоите 2 сонца. :inlove::l::hug:

На sani99 и nikja им се допаѓа ова.
  18. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.864
    Допаѓања:
    2.739
    Fala ti milicka:l:Samo opisteno i misli pozitivno i sve ke bide vo red.I jas bev na pocetok taka,i te razbiram.Kako sto e Gospod nikoj ne e,toj ne cuva SITE :l::l::l:

19. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    387
    Здраво, веќе една недела сум со настинка, болка во грло како некој да ме режи, особено навечер, затнат нос, омалаксаност, притискање во градите.. за носот ставав физиолошки раствор, не ми помага, пијам чаеви, ѓумбир и мед, витамини, парацетамол, пантенол и гаргара со сода за грло, меѓутоа досега никако да се смири, се двоумам дали да побарам совет за антибиотици од матичната, ама тоа ќе треба дури во понеделник.. а од вчера и многу кашлам.. ве молам за совет за трудници, што е безбедно и некој лек за кашлица ако имате? Инаку сум 17та недела. Ви благодарам

20. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.104
    Допаѓања:
    2.199
    Баш гледав едно видео за ова ама не можам да го најдам дека ако нешто не е во ред ќе осетиш ти дека неможеш да дишеш и ќе се подзавртиш со лежење на грб, инаку малку само да си подзавртена од на грб во странична позиција не ја притискаш таа вена кава што ја кажуваат, или пак да си во полуседечка состојба исто нема гајле, или пак на повисоки перници, јас сама осеќам кога ќе легнам на грб ако е неубава позицијата осеќам како да неможам здив да земам и тогаш знам дека треба да се преместам .. ако го најдам видеото ќе ти го испратам