Можеш и порано да го информираш гин. не е проблем за неколку дена унапред туку лошо е ако се чека ако има нешто затоа јави си се уште утре утре да идеш
Па мислам дека за тоа се брисевите, што друго би било. Некогаш самите си претеруваме и јас сум таква. Зашто има мирис, зашто има прање, зашто ме боли тука стомакот, па тврд бил, па не мрдало...Во се сме сомничави. Мене еднаш ми земаа брисеви и толку. А кој од мешињата има испитувано Димери, кога се правати што е тоа? Јас сум 28 и немам правено, а заборавив да ја прашам докторката.
Добаρ ден тρудничκи мили Κаκо се снаоѓате по топлово? Надвоρ е стρашно, во ρоκ од 1 саат утоп станав, све на мене моκρо до гаќи хахах Ги жалам тие што не ги ослободија од ρабота. Ама не ме чуди ништо, јас лани зимото исто бев тρудна κога пρогласија загаденост на воздухот и тρудници и стаρи лица да не излегуваат од дома ама паκ си одев на ρабота со масκа на уста Инаκу бев да го видам бебушκо, постелκа уρедна, бебушκо умен, ρасте малиот се е κаκо што тρеба новости нема сега за сега
@mariz срцки приватно си е,тоа е ...еве сега ми се јави да ме потсети дека сум на работа од 16 и дека имаме дваа гоолеми родендени ....ејј намерно на фб објавив дека трудниците нетреба да одат ама џабе...не ни се надевав...еј мажми работи во ресторан и требаше денес двократно да биде од 11 до 15 и вечер од 19 до 00. Но му се јави шефот му рече да не иде од 11 дека нема работа и нема потреба да иде на жешкото...еееее сепак има некој човечен ...фалати бубале што ме мислиш ми дава сила тоа ...ајде одам јас ве сакам мамички
Јас само туфкам денес. Ми зујат ушите цел ден, ми се мели умот, ми се темно пред очи звезди гледам, едвај дишам, а не можам да си приуштам ни да подлегнам ни да се истуширам ништо И згора на се мм со денови не сме го виделе кога излегува уште спиеме, кога си доаѓа веќе сме заспани. Ама стварно ми е лошо ми се мати се пред мене, си мислам брза помош да повикам најсериозно
По топлово се и дома и на шетање е пеколно еве сега спие малиот па вода и од него и од мене тече а по гаќи и бебидол сум само па чурам Едвај чекам мажето да ми дојде па да идеме накај Крива Паланка малку и онака зад куќа си имаме шума и крива река тече тамо па бар ќе идеме он и синко ќе се бањкаат јас ќе се шлапкам хихихи за среќа ептен е бистра водичката во тој дел па безбедна е бар за нозете иначе во Скопјево не се диши а тамо барем мм ќе ми биде од помош иако свеки ќе ме јаде но мужето ми е битно златенце на даденце хахаха
Земи побрзо нешто блачко сигорно од топлово те фатило топлотен удар или шеќерот и притисокот ти се паднати затоа земи блачко нешто касни или шеќер и вора земи за да ти се нормализира и разлади се со полу ладна вода
Се обидувам да лежам и замижам за крарко, напрајв промаја да можеме да дишиме се шлапнав со вода, малку лубеница и сега едно кафе ќе се напијам притисокот ми е паднат осеќам, ми зујат ушиве ко да не сум присутна сум..... фала шо ме мислите женски, не сакамда прам паникидишам длабоко и ќе појачам течности
Jas eve se javiv kaj doktorkata i vika i nea i e cudno zosto me cesa. mi rece posle 2dena da probam da stavam pak i ako pak e istoto cesanje da prestanam da gi stavam.a vo megjuvreme da odmaram,da ne krevam tesko, da ne odam po zesko...a stomakot pak me boli isto..Gospod neka ne cuva samo !! srekja na odmor sum ovie 2nedeli barem da ne izleguvam po ovoj pekol.
И црн газиран сок во комбинација со кафето да испиеш ако имаш при рака одма ќе рипте притисокот од искуство ти кажувам зашто јас не само со нискиот притисок што имам проблем туку и со такихардија која ми се активира постојано од горештинава и заморот , кога ми е скоро изедначен притисокот јас сум одлично ко ракета но кога ќе се одалечи малку одма 90 пулс ми е и немам сила да функционирам па одма кафе горко и кока кола па доаѓам при себе ќе ти биде подобро
Zdravo i od mene trudnicki, jas vcera pravev skrien seker i denes bev po rezultatite i sto da vidam, pokacen e, nad normala e i pravec kaj ginekolog i mi vika na dieta od denes strogo, bez blagi raboti, bez testenini, bez leb..... eee ama me zamisli sega, bas si bev opustena ne ocekuvav deka tolku kje e pokacen i ete ti sega....nisto, ima samo salati da jadam do kraj i zelencuk oti i ovosjeto ima skrieni sekeri A niti sum debela da reces do sega samo 6 kg imam staveno niti golemo vebe nosam se e vo normala ama ete, ahh toj skrien sekjer sto mi pravi
Не се паничи мила, сите сме бог да чува со времево Напиј се кафенце и кока кола за да ти се качи притисокот, олади ја просторијата и мирувај додека трае ова горештинава, исто така и многу течности пиј да не дехидрираш на времево јас вода пијам како луда Мора да издржиме, тоа е, сега секако не фаќа те топло - те ладно хормони лудница Јас веќе два дена по ред неможам да спијам, сите прозори ми се ширум отворени промаја да ме мава, клима дува, јас момент ми е топло се препотувам, момент ќебе зимам мм кога ме виде со ќебето почна да се крсти, немаше пола саат фрлив и ќебе и се од мене Ајде си се тешам готово поминува летото еве веќе крај на јули е @kallias Можеш и овошје да јадеш ама по две парчиња на ден, ќе ти дадат листа на дозволена храна не е ни убаво скроз да го исфрлиш шеќерот, тој во овошјето си е природен и една праска или две парчиња лубеница нема да ти наштетат
Abe i vo prvata bremenost mi bese malku pokacen gi gledav rezultatite i ic ne se zamarav togas, isto mi rece dieta ginekologot a jas si prodolziv so blago i sto mi se jadese toa si jadev znaci nikakva dieta ne drzev i posle 2 meseci znaci stom sum vlegla vo 9 mesec gledam pak mi dal da pravam i togas rezultatite bile ok, se namalil sekerot sam po sebe? Ne mi e jasno....e sega oti e malku povekje pokacen od prviot pat zatoa malku se iznasekirav ama kje izdrzam so isfrlanje na nekoi raboti nema strasno taman rabota, mene samo za bebceto mi e da nema nekoj problem od sekerot za mene ic ne se sekiram
I uste edno prasanje koga sme veke kaj sekerot, dali konzumirate stevia? Jas imam coka cola doma so stevia pusuva 0% seker so priroden kofein, daleku podobra od originalnata coca cola bas gi sporeduvam sto se sodri ednata sto drugata. Pa zatoa koga vekje e 100% prirodno da si kupam stevia da si pijam so kafe barem da ne stavam seker oti mi e zabranet neli
За бебчето се гледа по ехото докторот ќе ти каже ако има нешто, обично доста поголемо бебе или зголемена плодова вода се знаци на покачен шеќер. порано не се правеше толкава збрка со скриениот шеќер, сега секоја трудница милион испитувања прави Инаку за газираните сокови што пишува дека се без шеќер, т.е. диетални да знаеш дека се поштетни од обичните Стевиата е природен засладувач инаку...растение
Јас сум 31=4 и од кога дознав за бебушот секој месец матичниот ми прави гинеколошки преглед,не е некаков проблем ми го чисти белото прање и ме мачка со некаква виоелетова течност со цел да се спречат бактериите да се прошируваат
Ne sum znaela za vakvo nesto...Bas ke mu spomnam iako mozebi trebase i porano da reagiram zatoa sto maki macam so ova uste od pred nekolku meseci