Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    22.956
    Ќе спиеме нормално ? Или ова е една мала припрема за тоа што следува? Не е споредливо верувам, ама …..
    Ми се спие многу, а неможам да заспијам до 4 сабајле скоро.
    Дали нешто треба да променам во однос на некои работи кои ги правам навечер или е нешто друго незнам.
    Ќе пробам од вечер да променам.

Јас цел живот скакулец слаба и сега мешево машала, ми се спојува со градиве и ме боли дури на моменти. Неможам ич потсвиткана да седнам.
    Па и на страна што спијам , ме боли , верувам од тежината е…
    Аааа вчера комшиката ме ,,утеши”, вика знаеш кога ќе ти е најтешко? Крај на август , тогаш ќе збеснеш од се на куп и плус на крајот ќе си веќе.
    Викам баш убаво ме утеши комшикава.

На QweenSM и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.703
    И мене градиве ми се споени со стомаков.. наеднаш некако ми рипна. Ко млекара ми се. Ми помага што шетам навечер, се уморувам и заспивам. Ама па се будам 100 пати да мочам и се вртам 100 пати зашто ме болат колковиве а уште не сум ни голема. Ја не знам до крај како ќе спијам..

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  3. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Јас не слушам веќе муабети такви. Мене ми викаа во 5-6 месец уживај сега најубав период ти е, а мене ми се плачеше од болки и нелагодност. 7 и 8 ми е најубаво спиењето, баш она цврто си спијам. За 9 не знам, ќе видиме наскоро :)
    И за прво тромесечие ми викаа издржи до второ, магично ќе ти исчезнат мачнините, јас како влегов во второ тромесечие ми се интензивираа, почнав да повраќам по неколку пати во денот.
    Нема никакви правила според мое досегашно искуство. Слушај си го телото, прави си тебе како што ти е убаво.
    На моменти си викам да не претерувам што сум толку активна ама па така ми е најубаво...

На BellaBibi и blackdeath им се допаѓа ова.
  4. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    1.791
    Исто сум и јас ужасно е спиењето никад стомак не сум имала сега израсна ептен не се лежи неудобно во секоја позиција станувам убавезно 2 пати за вц. Се движам споро жешко ми е и склет ме фаќа апетитот ми е намален последниов месец дека нема простор и стомакот е стиснат. Дефинитивно се согласувам со комшикати јас сум 38ма едвај чекам да заврши ова.:sweat::sweat:

5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    1.462
    Има ли некоја искуство со д-р Динитар Калчовски? Каков е?

6. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    definitivno i mene mi e poubavo da sum poaktivna, vremeto pominuva, se e sraboteno. Vecerta malku bolki po koski i muskuli ama barem se spie..

7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    1.312
    Ќути, завчера буквално до 5 око не затворив. Ми се плачеше од умор. Вчера вечер решив да променам нешто, излегов покасно после 20 часот на шетање малку околу зграда и решив да ставам вагиналета и да не заспијам до после полноќ. Седев на нет, слушав музика за заспивање на телефон, излувтирав убаво во спална за повеќе кислород и некаде во 00.20 ставив тампони за уши и сум заспала. Станував до тоалет неколку пати, но барем по неколку саати имав сон. Е сега дали така се погоди или беше само вчера случајност ќе видиме вечер :D

На BellaBibi и Abc baby им се допаѓа ова.
  8. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Sakam da prasam za udobni trudnicki gakji kako da gi narecam? Da se visoki i da ne stegaat, pamicni i komotni da se visoki i do papok za da moze i posle carski da se nosat. Ste videle, kupile nekade??

9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Isto sakam da prasam koj magneziuk go piete i koj e toj lipozomalen vitamin C ili kako i da se vika, ako ne mi e tesko na nekoj da spodeli…

10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    1.312
    Јас го пијам на синерџи со б6 што е тој. За ваков вит ц прв пат слушам, нешто е подобар од класичниот или? Кој ти го препорача?

На WhiteCat33 и Abc baby им се допаѓа ова.
  11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    1.312
    Имаш во Сара фешн специјални труднички, бар ќе си пробаш на лице место дали ти одговораат. Јас само градник од таму земав, а за килоти решив да земам обични само ххl сега, бидејќи носев S број овие сега за сега ми се таман.

На Madmozel84 и Abc baby им се допаѓа ова.
  12. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Nikoj, ovde sto citam deka piele. Bas me interesirase i mene dali e pododbar

13. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    587
    Mene normalnite golemo mi se veke mali plus i na perenje mng se stega lastikot. Ke proveram vo sara fashion. Thanks

14. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Пијам и метил фолат и д витамин магнезиум и б6 а имав почнато со витамин ц ама матичниот ми рече да не примам хемија туку природно да внесувам

15. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Мене матичниот ми рече да ги ставам до крај а сега кога бев на приватно ми рекоа да ги прекинам Дек нема потреба као можело некоја инфекција да направи и јас незнаев што да правам па дека имав на залиха многу почнав само навечер да ставам е сега дали има функција што ставам само еднаш6кој знае и јас незнам што да правам

16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.703
    Мене Димчев ми рече дека може да ја наруши вагиналната флора, се што е претерано е штетно.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lanna89

Lanna89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    36
    Има во Стружанка

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    589
    Ако се протоците во ред, нема лакуни не проверуваат воопшто :) сестра ми ни еднаш во две бремености не ги провери. За разлика од неа јас тука 5 пати проверувам без индикација и месец и пол боцкам клексани заради ниски димери :)

19. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Не знам што да правам 18н
    Сега паднав не го удрив стомакот на раце паднав ама со ногата притиснав
    Совет ?

20. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    1.381
    Јас овој магнезиум го пијам од 375мг и еве кој липосумален витамин ц 1000мг. Иначе липосумалниот е подобар побрзо се апсорбира во организам од обичниот

Прикачени фајлови:

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.