И јас од 04 медец сум така па еве дега сум докрај 09ти. Ке ви биде полесно јас сум попрсвена 3.5 кг во цела бременост ама мака со стомак видов и со колкови ноќе само лево и десно се вртам на 30 минути. Не е страшно јас саглам цела бременост не се наспав...
Што ќе е полесно хахахха Јас 15 кила поправена. Не дека се познава , ама од рамен рамен стомак , сега сум топка.
Значи не сум единствената, до сега 5кг во 9ти ќе влезам за 4 дена.. единствено што ме плаши е мислам дека мало ќе ми остани бебето па се трудам колку можам да јадам
Искочена сум секоја вечер низ населба. Литро вода ја пијам, дома ќе дојдам , ќе јадам нешто пак вода и после секое идење во тоалет ми се пие вода пак. И рачунај 6-7 пати ти се зезнува сонот, таман убаво си заспал и ајде станувај. После пак додека заспијам и така во круг, додека не заѕвони аларм за боцкање и толку е.
Твојата килажа , нема врска со тоа колку е напреднато бебе. Снаа ми со 100 кила на пораѓај отиде, а не беше нешто големо бебе. 3 кила дали беше малиот.
Се надевам е така..последно беше 2200 а за неколку дена во 36 ќе сум..се надевам барем до 2800 ќе стигне
Se zdebeliv samo 7 kg a rodiv bebe od 3950. Niss ne znaci kilazata samo da se zdravi zivi. Jas rodena vo 7 mesec 1650 pa stanav vozrasna zena zdrava prava.
Јас еве крупна жена, висока и со вишок на кг па првото го родив 2900, еве и сега второто го водат помало. Нема правила само да ни се живи и здрави.
Ееее, 2200, а уште не си влегла во 9 ти. Сега последен месец највеќе накачуваат. Супер си женче, уживај си.
Еве јас сум поправена едвај 7 кила мислам дека ни 7 не се а бебето на последна контрола беше за неколку дена поголемко а и мешето ми е според мене како 7 месец на други трудници. Ама јас имам проблем и со апетитот, трудница до олку ништо да не и се присака да касне, не верував дека има. Пробај да не пиеш вода многу касно.
Вчера цел ден имав некои бодежи долу ниско стомак, денес само кај десен јајник абе цел ден ме боцка, штрекнува. Многу ме нервира! Има шасни стварно времето да влијае? Дека и претходниот царски. 3 дена ќе сум без никакви симптоми, после пак исто.
Јас после тебе за една недела влегувам во 9 ти здебелена сум само 5 кг а пред 4 дена на преглед бебе беше 2 и 400. Со првата бременост бев здебелена преку 23 кг бебе се роди 3 300 со втората бев здебелена 6 кг бебе се роди а 3 800 Мислам нема врска со нашите килограми колкави ќе се бебињата. Јас оваа бременост сум прегладна и прежедна значи јадам само одредени работи и вода пијам. Уште имам гадење затоа и ми е страв да јадам и пијам ама ќе издржам уште некоја недела