Zdravo zenski. Denes poradi blagi krvarenja otidov na hitna. Me pregledaa i mi kazaa fala bogu so bebus e se vo red, no placentata lezela dlaboko vo cervix-ot, i poradi toa pocnale krvarenjata. Me fati panika neznam sto da mislam. Dali ova se slucilo kaj nekoja od vas? Dali e opasno? Od sto se slucuva vakvo nesto, dali ke bide taka do krajot na bremenosta? Denes malku poveke rabotev niz doma i na misla mi e od toa da ne e. Iskustva ve molam, pozdrav
Топлово ми е неподносливо денес и вчера, чекаме клима да ни се намести и ужасно ми е жешко, дури како и повеќе болки да имам овие два дена не знам дали е од нервозата од што ми е жешко или од од самово жешко или едноставно што се шири матката.. Не знам, јас сум прв триместар и едвај издржувам на времево којзнае вие што сте во подоцнежна бременост како ви е
Тешко веќе со договарањето, јас сум 31 недела, абер немам од тоа, никој не сака да се замара и нафаќа, сите ми викаат кој биде, биде. Со првото така безвезе поминав, сега и страв ми е да не биде исто, ама ете ни матичен не се замара.. Инаку спонтано да одма го даваат да го видиш, па го носат
Ако е спонтано породување кој се падне на смена тој, а ако е царски со индикации и имаш луѓе се договараш со доктор и тој ти кажува кога да дојдеш за прием и утре дента прави царски.
За спонтано збориме, ја иначе царски сакам, ама нема по желба, мада имам некои индикации, ама по нив не се доволни, ама и да се, пак никако немам врска да фатам, штом матичен си свирка..
Mnogu loso, macno I tesko pominuvam jas ne podnesuvam toplo ic a pogotovo sega ovoj bran od 36 stepeni edvaj cekam kraj na avgust hahahah jas sum vo vtor trimestar I uste imam macnini ne mi prestanaa voopsto nemam doma klima a nema ni da imam ova leto katastrofa...
Зависи која недела си. Ако си веќе во трето тромесечие најверојатно така доле и ќе остане и ќе мора мирување до крај. Ако си во порана бременост има шанси да се крене постелката како напредува бременоста. Но секако сега во оваа ситуација сигурно ти препорачале строго мирување додека не се среди крварењето. Опасно нормално може да биде, затоа периодов до наредна контрола ќе си се пазиш да не се оптоваруваш и да креваш тешко. Без секирации, одмарај и ќе се среди.
Denes vlegov vo 12 nedela, uste ovaa nedela rana bremenost prvo tromesecje, i prva bremenost pa panika i strav imam premnogu. Samo na toa mislam nitu mi se jade nitu mi se pie. I onaa anti D inekcija mi ja udrija sega, jas mislev taa doaga od 22 nedela pa natamu kako sto citav po internet, nekoj da ja primil isto vo 12 nedela? Ti blagodaram od srce se nadevam ke se sredi poskoro, ke me ubie psiha inace.
И кај мене беше одма до цервикс во 12та и имав кафен исцедок заради тоа. Ми кажаа нормално е и дека од 12та ќе почне да се крева нагоре. 16та сум се е оке. Не се секирај ќе се среди, само позитивно.
Ќе се среди, повеќето се со исцедок тој период, не се сеќирај. Не се нервирај, земи јади си, одмарај повеќе од денот, пиј дупла доза магнезиум и б6, вит ц од 1000 додека не се среди исцедокот. Издржи периодов додека се крене постелката, после ќе се вратиш пак во нормала. Со лесно
Ti blagodaram mnogu mi znaci komentarov <3 isti i mojov iscedok e kafeav no imam i kako bockanja vo stomakov, pa sum celata stresena i zbuneta. Ti blagodaram od srce, uteha golema mi e komentarov <3
Без грижи и мене ми се случи да се спушти долу(во 19 недела) и да ми се појави крварење но со терпија и мирување по две недели се среди. Еве ме сега терам 30+5 недела без проблеми. Ќе се крене постелката како ќе расте бебе, само ти биди смирена и позитивна.Се случува често и не е од тоа што си работела без грижа.Повеќе одмарај периодов и се ќе биде во ред.
@behappy111 Чаир ти предлагам Илиевски . Врвен доктор . Професионален во секоја смисла. Нема да погрешиш . Веднаш ти го даваат бебето и царски и природно . На Гак не ги познавам . Сум слушала за Ана Данева дека е добра.
Ti blagodaram mnogu <3 a imav kandida pred 1-2 nedeli, primav terapija no ne sum sigurna dali e izlecena skroz, Si vikam da ne napravi neso problemi na bebus. I toa sega go mislam dodeka da me proveri doktorkata