Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Жени до сега два пати имам направено брисеви еднаш во Институтот за јавно здравје, другиот пат во Пролече. Имам некоја иритација доле па се мислам дали да повторам брисеви ама да ги однесам на приватно во Биотек или на други место. Какви ви се искуствата со брисевите на државно и приватно? И има ли логика пак да правам брисеви, правев пред три недели ок беа и пиев плус антибиотик за уринарна инфекција после тоа. И пишав на докторката не ми врати ништо да ме посоветува. Земав маст канестен за надворшно, но нешто ме ми помага.

Last edited: Jun 10, 2024
    nikja likes this.
  2. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Девојки само да ве известам кај и да е ќе родам денес имам јаки болки сега ми го пукнаа водењакот, вклучена ми е инфузија за да добивам болки сега сум 7цм. И држете ми среќа

sencuk, Sunrise!!!, Ive13 and 23 others like this.
  3. merriel0

merriel0 Истакнат член

Јас имав момент каде што одеднаш на неколку места однесов иста мокрача и сегде беше исти резултатот, на државна, синлаб и незнам уште кај за уринокултура . Сегде чисто све искочи. Секрет ми продолжи секој ден да е различен еднаш густ еднаш лигав.

Пробај можеби ти ќе имаш различен исход. Има и членки што знам пишуваа различни резултати на различни места им давало.

Пробај да се одвиваш со чај од камилица... Може ќе ти се среди иритацијата.

4. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Iskreno jas ne bi pravela, prvo zdosadeno mi e, vtoro mnogu burickaat tamu da ne ti pravat dopolnitelno iritacij.. pij jogurt, probiotik, vit od grupata B ne jadi mng blago zosto toa gi hrani bakteriite i gabite. I plaknj se so kamilica. Inaku fala za preorakata za kilotite kd sara fashion

5. nikja

nikja Истакнат член

Ajde majka so lesno,za kratko kego guskas bebus vo race:l:

Oxsana likes this.
  6. nikja

nikja Истакнат член

Mene mi imaat kazano za brisevi samo privatno da nosam.Na klinicki znaelo da dadat nekogas lazno pozitiven ili negativen rezultat

7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се мијам со тоа лактогин гел што е баш за трудници и за заштита на флората божем.

8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ајде мами, ептен за брзо ќе гушкаш бебе :inlove:

Oxsana likes this.
  9. Laura7

Laura7 Истакнат член

Не да ми е здосадено, само по лекари сум. Но пусти страв да не е бактерија. А може и од утрогестанот ми е, многу долго го ставам и може кандидава ми се разви после антибиотиков. Мислам може вагиналети Канестен ама се мислам. Си викам да го испијам вечер утрогестанот а да ставам пробиотик вагинално.

Last edited: Jun 10, 2024
    nikja likes this.
  10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Каде си носела приватно? Каде е најдобро?

nikja likes this.
  11. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Mene dve doktorki me ubeduvaa deka imam kandida da zemam terapija, ama brisevite cisti. Jas pak nezemav sto mi prepisaa. Za nedela dena mi se iscisti sekretot. Poveke faltori se vo igra. Hormoni, hormnska terapija, hrana. Evetualno da pies poveke voda, da ne mislis tolku da ne mu davas do znacenje, drugo neznam sto da te sovetuvam. Pij oralno probiotik.

12. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Mene celo vreme me češka i pecka, eve vekje 31 sum, na dva pati odneseni brisevi, čisto sterilno, urinokultura na sekoi tri nedeli sterilna, ispadna prošireni veni deka mi se pojavile tamu i mi smetaat, nemam ništo drugo

merriel0 likes this.
  13. Laura7

Laura7 Истакнат член

А на кој начин се исчисти? Јас немам нешто многу секрет, само како иритација и печење на влез од вагината.

14. Laura7

Laura7 Истакнат член

И така си тераше со печење не ти сметаше?

15. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Јас претходната недела имав јаки болки долу како да имам којзнае колку км велосипед возено и ме пецка ше на вагина ептен особено навечер мислев ќе. Умрам и од страв да не сум отворена па бев на приватно да ми мерат рекоа ок е дека бебето било свртено обратно затоа ме рита у бешика па ми се смири психа.

16. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Se ušte mi e taka, realno nema da pijam antibiotik ako e sterilno, nema vaginaleti i sl, izlišno e i nepotrebno, za venite nema pomoš, kje si trpam do porogjaj, posle se povlekuvaat. Toa ti e. Ušte dva meseci skoro...:wasntme:

nikja and Laura7 like this.
  17. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Pa toa ti vikam dan ti imaat grebnato nesto zemajki bris, zosto mene vo 12ta koga mi zemase poso i mrdav epten me grebese me bolese posle toa 5-6 dena morav da lezam i boleduvanje zedov. Toa si mislam da ne te ima grebnato.

nikja likes this.
  18. Laura7

Laura7 Истакнат член

Не од тоа, пред три недели ми земаа и тогаш не ми беше ништо, овие неколку дена ме пече

19. Misskirova

Misskirova Популарен член

Ако имаш индикации за царски е наједноставно. Одиш се договараш со кој доктор сакаш и толку.
    Ама да, ако по нив не се доволни индикации нема да сакаат царски.
    Сега веќе и со инвитро ( која беше најголема индикација ) ги пораѓаат природно.

20. merriel0

merriel0 Истакнат член

Батали тоа хемикалиите земи си камилица, со векови се користи тоа за смирување сврбеж и пецкање. И пиј повеќе течности, ферментирана храна е полна со пробиотици... Јогурт, кефир... Зеленчук ферментиран....

Laura7 likes this.