Жени до сега два пати имам направено брисеви еднаш во Институтот за јавно здравје, другиот пат во Пролече. Имам некоја иритација доле па се мислам дали да повторам брисеви ама да ги однесам на приватно во Биотек или на други место. Какви ви се искуствата со брисевите на државно и приватно? И има ли логика пак да правам брисеви, правев пред три недели ок беа и пиев плус антибиотик за уринарна инфекција после тоа. И пишав на докторката не ми врати ништо да ме посоветува. Земав маст канестен за надворшно, но нешто ме ми помага.
Девојки само да ве известам кај и да е ќе родам денес имам јаки болки сега ми го пукнаа водењакот, вклучена ми е инфузија за да добивам болки сега сум 7цм. И држете ми среќа
Јас имав момент каде што одеднаш на неколку места однесов иста мокрача и сегде беше исти резултатот, на државна, синлаб и незнам уште кај за уринокултура . Сегде чисто све искочи. Секрет ми продолжи секој ден да е различен еднаш густ еднаш лигав. Пробај можеби ти ќе имаш различен исход. Има и членки што знам пишуваа различни резултати на различни места им давало. Пробај да се одвиваш со чај од камилица... Може ќе ти се среди иритацијата.
Iskreno jas ne bi pravela, prvo zdosadeno mi e, vtoro mnogu burickaat tamu da ne ti pravat dopolnitelno iritacij.. pij jogurt, probiotik, vit od grupata B ne jadi mng blago zosto toa gi hrani bakteriite i gabite. I plaknj se so kamilica. Inaku fala za preorakata za kilotite kd sara fashion
Mene mi imaat kazano za brisevi samo privatno da nosam.Na klinicki znaelo da dadat nekogas lazno pozitiven ili negativen rezultat
Не да ми е здосадено, само по лекари сум. Но пусти страв да не е бактерија. А може и од утрогестанот ми е, многу долго го ставам и може кандидава ми се разви после антибиотиков. Мислам може вагиналети Канестен ама се мислам. Си викам да го испијам вечер утрогестанот а да ставам пробиотик вагинално.
Mene dve doktorki me ubeduvaa deka imam kandida da zemam terapija, ama brisevite cisti. Jas pak nezemav sto mi prepisaa. Za nedela dena mi se iscisti sekretot. Poveke faltori se vo igra. Hormoni, hormnska terapija, hrana. Evetualno da pies poveke voda, da ne mislis tolku da ne mu davas do znacenje, drugo neznam sto da te sovetuvam. Pij oralno probiotik.
Mene celo vreme me češka i pecka, eve vekje 31 sum, na dva pati odneseni brisevi, čisto sterilno, urinokultura na sekoi tri nedeli sterilna, ispadna prošireni veni deka mi se pojavile tamu i mi smetaat, nemam ništo drugo
А на кој начин се исчисти? Јас немам нешто многу секрет, само како иритација и печење на влез од вагината.
Јас претходната недела имав јаки болки долу како да имам којзнае колку км велосипед возено и ме пецка ше на вагина ептен особено навечер мислев ќе. Умрам и од страв да не сум отворена па бев на приватно да ми мерат рекоа ок е дека бебето било свртено обратно затоа ме рита у бешика па ми се смири психа.
Se ušte mi e taka, realno nema da pijam antibiotik ako e sterilno, nema vaginaleti i sl, izlišno e i nepotrebno, za venite nema pomoš, kje si trpam do porogjaj, posle se povlekuvaat. Toa ti e. Ušte dva meseci skoro...
Pa toa ti vikam dan ti imaat grebnato nesto zemajki bris, zosto mene vo 12ta koga mi zemase poso i mrdav epten me grebese me bolese posle toa 5-6 dena morav da lezam i boleduvanje zedov. Toa si mislam da ne te ima grebnato.
Ако имаш индикации за царски е наједноставно. Одиш се договараш со кој доктор сакаш и толку. Ама да, ако по нив не се доволни индикации нема да сакаат царски. Сега веќе и со инвитро ( која беше најголема индикација ) ги пораѓаат природно.
Батали тоа хемикалиите земи си камилица, со векови се користи тоа за смирување сврбеж и пецкање. И пиј повеќе течности, ферментирана храна е полна со пробиотици... Јогурт, кефир... Зеленчук ферментиран....