Jas prvite meseci so pavloderm i AD kapki pa pred 2meseci go zemav masloto od eucerin i nemam mnogu strii samo na stomakot nekolku i toa tie gi dobiv denovive koga vlegov vo 9ti pred toa nemav zadovolna sum od eucerin no ne zavisi mnogu mnogu od mackanjeto mislam deka do elasticnosta na kozata si e
Jas koristev 3 vo 1 maslo od kantarion, neven i ajducka treva. Domasno podgotveni t.e maslinovo maslo plus bilkite 40 dena na sonceva svetlina izlozeni. Edna edinstvena crtka nemav, kozata si ostana ista. Nieden beleg nemam.
Како си срцка ти како притисокот,подобро либти е те мислев да знаеш,јас само што завршив со работа...главата ми пука ...отечени нозе и раце..ај утре имам слободен ден еден ама барем утре ќе одмарам цееел ден до вечерта има да лежам и да се дружам со вас...денес сите мајки што беа ме гледат жално и ми викаат ајде бе до кога...викам до септември крајот...и така сега не си одам дома ќе прошетам да си ја излувтирам главата....ве сакам мешиња се читамее
Oh zlatna duso te citam non stop i kamo srekja da mozev da ti pomognam trpenie samo i ne se sekiraj, nas trudnicite ne cuva Gospod, se ke si dojde na svoe, pokasno ili porano nema ni gazdite tvoi taka da gi ostavi, da znaes I jas deneska cel den sum na misla, ispituvav skrien sekjer i mi se zgolemeni vrednostite pa ginekologot mi rece strogo na dieta samo mislam da ne mu bide nisto na bebenceto inaku odma pocnav da isfrluvam se sto treba od ishranata
Zosto ispituvase skrien seker ? Jas sum utre za ispituvanje. kako go proveruvaat ? Jas imam otpoke plodova voda? Si velam kamo da e toa samo da e se vo red so bebenceto.
Ќе ти дојдам на море наредното лето на гости со бебушот инаку јас уште не сум испитувала скриен шеќер,а онака ми е 4,7 што е супер нормално е од 4,4-6,6 ...ќе видам ма 4-5август сум на редовна контрола и обавезно испитување крв,мокрача,ехо ,мерење притисок и килажа за килажа ми е ... знаеш да не се нервираш многу за тоа и не се стегај ако ти сака блачко душата апни си малку...не чини да не каснеш па ич...и знај Како Господ никој не е се најдобро
Добра ви ноќ мешенца Мене денес горештинава посебно ме утепа едно три ноќи воопшто скоро не можам да заспијам до 3-4 едно од горештини ,друго од одвратни филмови во глава и трето на крај кошмари капак на све па таман ќе заспијам и ете оп дошло 9:30 синко се буди и ни почнува жешкиот напорен ден до душа он е премногу мирен срцка е све ми помага се метнал на татко му
Onaka od cisto ljubopitstvo prege I taka bev najadena so ljubejnca slivi praskikrusi ama se so I made od ovosje po doma pa I Edna banana so eurokrem po 2 sati piev kafe I pola casa pivce me fati fores imam aparatce za seker I rekov vaka natreskana so blago ke meram sama kolku mi e izmeriv I bese 7 bez dieti bez preporakite za 8 casa nisto da ne jadis posleden obrok da ne e blago itn mi kaza 7 so znaci po moe ne e toa Ana aj utre ke vidime mama 89 koga te citam tebe mi idi pato pod noze da go fatam I ta gazdaricata na luster vo igrotekata da ja obesam pa na decata da I'm dam stapoj I da mavaat po nea ko na spanskite filmoj onie so bomboni so gi polnat vesterka
Lele jas pak so cesanjeto..denes ne staviv utrogestan a eve sea pred 10 min.pocna da me cesa pak...ova verojatno e kandida,i sega neznam so da pravam...kako vaka se pogoduva noke da se sluci.
Јас и откако престанав да ги користам една недела ме чешаше , па кога прашам матичниот ми кажа дека ми се појавила алергиска реакција на утрогестанот и дека се додека се очисти каналот од утрогестанот ќе сум се подзачешувала па ми даде друга крема некоја да ставам за да не се чешам и не ја купив оти некако многу многу не сум за користење се и сешто редовно се мијам со скоро ладна вода да ми го лади местото или камилица чај без шеќер исто ми завршува работа да се замивам зашто многу смирува изиритирано место .
Хахаха на сета мака ме насмеа тоа се вика Пињата и имаме и ние таков стап и пињати со разни ликови...но со вештерка сме немале таман ќе биде она дебела една ...
Мила јас работам во бутик, и јас како тебе по цел ден на нога, трчај ваму таму, угодувај на муштерии, клекни извади нешто, поткачи се на столче дофати нешто и така по цел ден.
Не ја спомнуј кандидата едвај се откачив од неа...ставав една недела гинодактарин вагиналети и пиев многу јогурт и без гаќи одев озбилно треба да е слободно да дише сега немам но само за излегување носам гаќи дома фустан без гаќи нон стоп особено пред спиење пробај
Пробај со ладничка вода да се измиеш само без никакви шампончиња или слично само со водичка и советот од @mama89 без гаќички и спавачка или долго маиче и право в кревет ќе ти олесни да заспиеш и одмориш малку
Мешиња и мене сон неме фаќа,сабајле сум на контрола и триста филмови ми се вртат а и мајками ме сонувала како сум родила близначиња а јас едно носам и едното било инвалид другото право здраво и сега јас сеси мислам во главчето.