Pa jas utre prv pat ke odam za brisevi 12+5nedela sum.Kegi nosam sinlab,dosega sve sum nosela tamu i od kaj maticnata isto tamu prakaat.Dosega dobro mise pokazale za sve sto sum ispituvala
Ako stavas sekojdnevni moze i od niv dase spurivas i dati pravi cesanje i iritacija od utrogestanot.Jas mene nekad ako me zaceska so ladna voda si se odmivam,i nekogas znam da stavam malce soda bikarbona najdobro znaela dami smiri iritacija.Jas koga stavav dvapati vaginaleti i sve so sekojdnevna,sega mi namalija samo ednas navecer i sega nestavam sekojdnevna,eventualno ako pocne poise da tece dodeka istece ke stavam i posle ja trgam.
Ako nema bakterija moze da imas vaginoza ili nekoja infekcija.Oni znaat da pravat takvi simptomi so crvenilo,cesanje i pecenje.
Toa sakam da prasam,posto utre prvpat kemi zimaat brisevi vo bremenost.Ve otvoraat standard so speklum ili samo brcka so brisot.
Spandard so spekulum. Ama ne se plasi opusti se. Togas bes uste ladno rabo sabajle zima stegnata cela bev plus se plasev… ama vtor pat si bev skroz opustena i se bese vo red… ne go misli toa navistina ne e strasno jas taka da recam sama si napraviv belja
Не ставам дневни одамна, баш од тие причини ме иритираа. Али затоа доле сум утоп цело време, што од секретот што од жешково што се потам. Треба гаќи 10 пати да менувам дневно. А не треба влажна да се седи, а што да правам, сушам со фен гаќи ко забегана
Да не ти е од ешерихијата? Проверуваше ли пак уринокултура? Јас имам печење на влезот од вагината цело време и од неа ми е знам. Кога пијам повеќе чај од брусница со секое мокрење ми е подобро.
И јас тоа се исплашив да не се отварам Бог да чува, а тука немам ниту еднаш проверено цервикс. Чудна работа е искрено, еве денес едвај седнувам на шоља исто како воспалени мускули.
Имавме незаштитени односи со маж ми но не ми сврши внатре. Менстурацијата ми касни 6 дена и веќе два дена имам болки низ цел стомак тапи болки и на гадење ми доаѓа. Дали е можно да сум трудна?
Не ја покажа сега на уринокултурата, фала богу. Но со неа не се знае, досадна е. Да се надевам не е од неа. Ќе пробам неколку дена да ги пијам утрогестанот и ќе ставам доле пробиотици и ќе се измивам со камилица па ќе видам дали ќе се повлече печењето. Ако не па на брисеви.
Да се беше во ред вика малце и плодот напредува т.е е поголем и притиска ама и карлицата се ширела така да немај паника