Lugje mene seriozno me boli deneska kako kaj prviot carski kako tamu da mi e bebeto. Kako da se dvizi neznam. Ne gi cuvatvuvam udarite gore pk papokot tuku kako grebenje vo linija na carskiot??? Na predhodnoot pregled glavata mu bese dole mozno li e da se ima izrotirano? Cudno mi e nekako…i stomakot poveke mi tezi
Исто и јас ја осеќам долу баш кај што е лузната од царскиот, ударчиња осеќам десно долу мислам во вагина ми пипа
И јас имам палпитации. Навикната сум на левата страна да спијам поради желудникот, ама ко ќе го осетам чукањето, се вртам на десна, па на грб...и така во круг Не се опасни палпитациите се додека притисокот и пулсот се ок. До душа јас ги имав и пред бременоста, па кога и кажав на докторката на нуклеарна медицина, ми рече дека се нормални поради зголемената циркулација во бременоста. Пробај повеќе на десната страна да спиеш. Пиј пред спиење Мг и Б6, помалку стрес, возбуда и то е то.
16+ имам како бодежи во вагината и кај анусот. Нормално ли е? Од време на време се, не се цело време, во понеделник сум тек на преглед. Малку се плашам. Вчера имав и како грчеви во стомак… ама ми поминаа брзо. Да одам ли на лекар?
Јас овој го купив од Веро 2 и мене ми беше вкусен. Сигурно е со засладувач, се изненадив пријатно, немав купено со години, доста е подобрен вкусот.
Се што не е интензивно и не трае, не треба да те плаши. Матката расте, се шири, до крај ќе осеќаш нелагодност, бодежи, боцкања ради промените кои ги трпи стомакот и сите црева, бешика, лигаменти, мускули, карлица итн. Доколку е нешто што не се трпи, трае долго.. треба да се реагира. @Tea SK Честитки! Живо, здраво и големо да расте бебче
Zdravo. Bev na kontrola i doktorkata mi kaza deka se e normalno i dolzina i merki na bebeto i si odgovara na nedeli, samo mi rece deka ponazad bilo vo stomaceto za edna nedela. Dali nekoja ima iskustvo so ova da mi kaze nesto podetalno sto i kako. Mi kaza deka ke sledime pocesto i deka ne e nisto strasno ama sepak misla mi e. Inace sum 30+3. Vi blagodaram za sekoe spodeleno iskustvo...
Која недела си? Исто и јас го осеќам како во вагината да ми лупа страв ме фаќа дури. Него некој да ми ги види резултативе Утре ќе правам уринокултура деновиве многу ме печи ме боли и само ми се мокри..
Приска 1 не ја правев,сега докторката ми рече да ја правам приска 2 во 17 недела До кога може да се прави и дали земаат и тогаш крв за приска 2 дека никаде не прочитав вакво мислење?
Ајде девојки поздрав сега од нас две Се породив вчера нешто пред дванаесет часот. Поминав средно, не беше многу лошо задоволна сум од целиот персонал, со оглед дека ги фаќав двете смени . Сега сум малку преморена без сила, без апетит, ама кога ќе го погледнам бебво на се заборавам. Ме пораѓаше Котева, но акушерката ја вршеше целата работа таа само стоеше до нејзе. Не го запомнив името на акушерката но многу сум и благодарна за советите и за храбтоста што ми ја даде пред да влезам на бокс. Сега сум многу изморена, одвај до тоалет отидам, губам свест, ама ќе помине не е страшно. Другиве до каде сте