Здраво девојки, денес бев на контролно цтг (уредно) и ехо преглед( исто така уреден). Во споредба со минатата среда, бебето има качено само 10гр. Рекоа дека нема простор за паника, но за 5 дена на контрола за евентуално индуцирано породување. Инаку 39+2 сум. Малку се загрижив.
Zosto? Pa mozebi ke te fatat bolki do togas i ke se porodis. 39+2+5=40 so ke ti e poveke od toa. Ili se sekiras deka samo 10g kacilo? Neznam kolku trebq da kacuva vo taa nedela. Sigurno e ok stom ti kazale taka.
Мене па ми е малку на мисла,вчера бев на преглед и папочната му била околу вратчето, док вели не е страшно не е стегната лабава е, провери протоци низ неа супер се, ама пак помислата дека му е околу врат малце ми е шубе Имате некоја искуство?
Koja nedela si? Mene i da mi vidat toa sigurno nema da mi kazat poso znaat ke mi bide na misla…ama kolku sto razbrav otposle taka mi bilo prvoto pred poragjaj na kraj na 38 pocetok na 39 i odma me porodija.
31 сум јас, матичниов не ме ни закажа за порано туку за брисеви директ во 34та и ддимери да проверам заради клексаните, а за ова од ко измери протоци рече не е страшно ич, се тешам дека ќе ми речеше да одам порано за да следиме, ама пак јас не сум раат..
Toa e taka mozebi postelkata prezreala taa koga e prezreana ne go hrani plodot i ne raste I toa e normalno na kraj sekako ke se poragjas moe mislenje
Па не качуваат последните недели многу постелката е зрела веќе е готово ќе си расте надвор. Со лесно на пораѓај
Јас сум уште во шок, малата ми е 2 години и не сум спремна ама ич. Ќе бидат разлика 2 год и 9 месеци, се препотувам на секоја помисла. Не ми се верува колку све ме боли, грб, колкови, по менструација 4г.н сум, се надевам срценце за две недели. Туку, проверив и ХЦГ, ден ипол после доцнење, и беше 1811, тоа е ваљда ок?
Нема врска тоа, не можат до грам да измерат. Моево за 1 неделеа по грам немаше качено , го мереа 3050, еве го се роди вчера скоро 3400. На крај не качуваат толку, зрела е постелката. Секако ќе се ппраѓаш кај и да е.
Преѓе те прочитав и од некаде се сетив дека имаше пишано во темава во исто време како и јас, ама ајде реков можи сум грешка нема врска. Ете не сум била Со лесно другарче, исто сме малата ми е 2 годинки јас сум 5+3. Скроз знам како ти е, амааааа ќе си пораснат тоа е што е. Ќе се дружиме пак
Мила, ние сме значи тука некаде, според менструација денеска сум 4+5. Ќе се дружиме мајка Мене на 2 дена доцнење бетата ми беше 656 , а кај тебе е мнооогу повеќе , и мене ми мириса на две бебулиња
Па така ми мириса, ама ајде здравје веќе следна недела ќе можеш да видиш нешто. Сега е рано сеуште за ехо.