Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mia0812

Mia0812 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2024
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    43
    Девојки знам дека е стара комуникацијава, но @monik55 дали би можела да ме контактираш во порака итно ми е потребна консултација за амнио?

2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    2.803
    Mojata beta na 14 den od transfer,so invitro sum ostanata bremena bese 1734 i sum bremena so bliznacinja.Zatoa dasi ocekuvas na volku visoka beta .Po moe mislam deka se dve:l::l:

На QweenSM, Калатеа и Meddy им се допаѓа ова.
  3. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    544
    Да ви се придружам
    Синко 21 месец,јас 18 недела^_^

На Ive13, Madmozel84, emche05 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    1.376
    И мене ми е шубе, претходниот пат беше околу врат, вчера не ми спомнаа ништо ама јас како да видов нешто околу врат. Како и да е, го осеќам мрда, па ваљда сѐ е во ред. Исто и цтг беше добро, демек ако има проблем ќе покажело одма и на цтг на пулсот.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.671
    Допаѓања:
    11.449
    Женски, според апликација и последна менструација треба да сум 10+2, а според ехо денес бебче е поголемко и се водам 11+0 гн. Докторката вика дека бебето е супер, си мрдаше со рачиња, конечно заличило на мало човече:inlove:
    Нема простор за грижа што е малку понапред, нели?

На Калатеа, Feniksgirl и Elliana им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.611
    Допаѓања:
    14.362
    Нееее, и моето е една недела понапред. Тоа е зашто они неможат да погодат точно коа настанува овулација, најточно е според мерките. Затоа е стално плус минус кај сите. Ајде уште малку и скрининг па ќе знаеш и што е.:inlove:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DANA.M

DANA.M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2022
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    456
    Здраво! Во која недела од прво тромесечие правевте брисеви?

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.611
    Допаѓања:
    14.362
    Во 12та.

На DANA.M му/ѝ се допаѓа ова.
  9. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    213
    Мамички денес бев на втор скрининг кај матичната ... бебулка раздвижена до максимум... темпераментна женска ќе имаме ... 21+4 сум кај нејзе покажа 22+1 ми кажа дека не е страшно ... но од нигде никаде ми даде полигинакс вика за секој случај -превентивно да не фатиш инфекција ... друга во текот на бременоста дали ги ставала ... се мислам искрено :?: или да почекам во понеделник сум на второ мислење во систина на скрининг па да го прашам Димчев ... иииииии дали некоја патувала од вас со авион во 26та недела :^) значи до сега бременост како што секоја трудница би посакала да потенцирам имам ... и доколку патувала некоја дали носела некој документ дека смее да патува... пред две недели патував и ништо не ми побараа

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.823
    Допаѓања:
    9.672
    Можеш да патуваш слободно, се избегнува после 35та мислам патувањето, иако и тоа може со дозвола од лекар.

Околу полигинаксот, јас не би ставала ако немам потреба, ми нема некоја смисла… почекај и консултирај се.

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    1.371
    Како полигинакс превентивно? Тоа исто како да земеш антибиотик сега чисто ради превенција. Докториве некои се значи немам зборови. Имаше некаква индикација? Секрет, чешање, миризба?

12. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    213
    Значи немам ништо ништо ... искрено немаме ни секс од што ни е страв да не ми се деси нешто ... баш ја прашав и за тоа вика ај почекај уште некој месец (facepalm) не дека нешто ме фаќа стрв ама хормоните ми работат а и 9 месеци не се малце :D немам ни секрет, ни чешање , освен што ми е жешко доле ама на времево ај и да не ти биде жешко
    Како ми се изнаразвика ... што ќе сум барала да шетам ... сум можела и со дете да шетам ... она давала одобрение до 24та недела после тоа не :?: како од трудници летно вееме не и се работи дека сме барале на одмор да идеме :rofl: страшна работа

13. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.911
    Допаѓања:
    1.371
    Јас не би ставала ти како сакаш. Прашај го и Димчев баш пиши што ќе ти каже, ако и он рече да си земеме сите по еден полигинакс :D А тие безбедни ли се во бременост? Прашај го дали се дозволени. Мене само тие ми ја решаваа кандидата порано, но сега изумив да ја прашам мојава докторка. Канестен ми дозволи но еве и нив не сум ги ставила.

14. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    5.109
    И мене умот ми е таму ко да мерам движења по цел ден (facepalm) е тој и пулсот му го мереше сече супер е и протокот супер веројатно затоа не кажа дека е нешто сериозно, ама ние пусти мајки како да сме раат :(

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    562
    Јас ставав полигинакс во 34-35 недела, 6 се ставаат само. Докторот ми ги даде па исто може да се каже како превенција зошто имав бело прање, иако уринокултура ми беше стерилна, а брисеви чисти.

16. Skyler

Skyler Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    13.503
    Првото го родив така со папочната околу врат, точно на термин и се беше во ред, не мисли лошо.

Не ни можат да измерат точно, нема шанси да знаат колку точно има качено. Моето го измерија 3500гр 12 саати пред пораѓај, а се роди 3900гр.

Леле што прочитав, страв ми е да ти честитам :inlove: Те ѕиркам низ темите повремено, ептен ми е мило. Со лесно до крај, лесна бременост да имаш :l:
    @Калатеа Честитки и за тебе, со лесно и не се плаши, на едно ќе ги пораснеш :inlove:

На QweenSM, Калатеа и flower55555 им се допаѓа ова.
  17. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    2.894
    И кај мене според ултразвук е една недела понапред, што и ми се совпаѓа со тој однос кога сум забременила, си запишувам се во апликација. Вчера бев на скрининг, бебе според ултразвук 13+1, според тоа како ми рачуна матичната 12+1, бидејќи сум со нередовни циклуси.

18. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    243
    Од. Кога почнавте да ја користите која недела?

19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.317
    Допаѓања:
    25.733
    Моето си беше точно до ден. Па напред, па пак до ден точно. Еве сега скоро цел последен месец е една недела понапред.
    Ич да не се секираш, нормално е.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    213
    Ама скоро секоја од над има некогаш ставано полигинакс... ама во текот на бременоста и тоа превентивно ... а се чисто ... обавезно ќе си го прашам прво него ... па уште ми кажува купи си ги сега и преку една вечер ставај:^) си викам во паметот секако дека нема да те послушам