Девојки знам дека е стара комуникацијава, но @monik55 дали би можела да ме контактираш во порака итно ми е потребна консултација за амнио?
Mojata beta na 14 den od transfer,so invitro sum ostanata bremena bese 1734 i sum bremena so bliznacinja.Zatoa dasi ocekuvas na volku visoka beta .Po moe mislam deka se dve
И мене ми е шубе, претходниот пат беше околу врат, вчера не ми спомнаа ништо ама јас како да видов нешто околу врат. Како и да е, го осеќам мрда, па ваљда сѐ е во ред. Исто и цтг беше добро, демек ако има проблем ќе покажело одма и на цтг на пулсот.
Женски, според апликација и последна менструација треба да сум 10+2, а според ехо денес бебче е поголемко и се водам 11+0 гн. Докторката вика дека бебето е супер, си мрдаше со рачиња, конечно заличило на мало човече Нема простор за грижа што е малку понапред, нели?
Нееее, и моето е една недела понапред. Тоа е зашто они неможат да погодат точно коа настанува овулација, најточно е според мерките. Затоа е стално плус минус кај сите. Ајде уште малку и скрининг па ќе знаеш и што е.
Мамички денес бев на втор скрининг кај матичната ... бебулка раздвижена до максимум... темпераментна женска ќе имаме ... 21+4 сум кај нејзе покажа 22+1 ми кажа дека не е страшно ... но од нигде никаде ми даде полигинакс вика за секој случај -превентивно да не фатиш инфекција ... друга во текот на бременоста дали ги ставала ... се мислам искрено или да почекам во понеделник сум на второ мислење во систина на скрининг па да го прашам Димчев ... иииииии дали некоја патувала од вас со авион во 26та недела значи до сега бременост како што секоја трудница би посакала да потенцирам имам ... и доколку патувала некоја дали носела некој документ дека смее да патува... пред две недели патував и ништо не ми побараа
Можеш да патуваш слободно, се избегнува после 35та мислам патувањето, иако и тоа може со дозвола од лекар. Околу полигинаксот, јас не би ставала ако немам потреба, ми нема некоја смисла… почекај и консултирај се.
Како полигинакс превентивно? Тоа исто како да земеш антибиотик сега чисто ради превенција. Докториве некои се значи немам зборови. Имаше некаква индикација? Секрет, чешање, миризба?
Значи немам ништо ништо ... искрено немаме ни секс од што ни е страв да не ми се деси нешто ... баш ја прашав и за тоа вика ај почекај уште некој месец не дека нешто ме фаќа стрв ама хормоните ми работат а и 9 месеци не се малце немам ни секрет, ни чешање , освен што ми е жешко доле ама на времево ај и да не ти биде жешко Како ми се изнаразвика ... што ќе сум барала да шетам ... сум можела и со дете да шетам ... она давала одобрение до 24та недела после тоа не како од трудници летно вееме не и се работи дека сме барале на одмор да идеме страшна работа
Јас не би ставала ти како сакаш. Прашај го и Димчев баш пиши што ќе ти каже, ако и он рече да си земеме сите по еден полигинакс А тие безбедни ли се во бременост? Прашај го дали се дозволени. Мене само тие ми ја решаваа кандидата порано, но сега изумив да ја прашам мојава докторка. Канестен ми дозволи но еве и нив не сум ги ставила.
И мене умот ми е таму ко да мерам движења по цел ден е тој и пулсот му го мереше сече супер е и протокот супер веројатно затоа не кажа дека е нешто сериозно, ама ние пусти мајки како да сме раат
Јас ставав полигинакс во 34-35 недела, 6 се ставаат само. Докторот ми ги даде па исто може да се каже како превенција зошто имав бело прање, иако уринокултура ми беше стерилна, а брисеви чисти.
Првото го родив така со папочната околу врат, точно на термин и се беше во ред, не мисли лошо. Не ни можат да измерат точно, нема шанси да знаат колку точно има качено. Моето го измерија 3500гр 12 саати пред пораѓај, а се роди 3900гр. Леле што прочитав, страв ми е да ти честитам Те ѕиркам низ темите повремено, ептен ми е мило. Со лесно до крај, лесна бременост да имаш @Калатеа Честитки и за тебе, со лесно и не се плаши, на едно ќе ги пораснеш
И кај мене според ултразвук е една недела понапред, што и ми се совпаѓа со тој однос кога сум забременила, си запишувам се во апликација. Вчера бев на скрининг, бебе според ултразвук 13+1, според тоа како ми рачуна матичната 12+1, бидејќи сум со нередовни циклуси.
Моето си беше точно до ден. Па напред, па пак до ден точно. Еве сега скоро цел последен месец е една недела понапред. Ич да не се секираш, нормално е.
Ама скоро секоја од над има некогаш ставано полигинакс... ама во текот на бременоста и тоа превентивно ... а се чисто ... обавезно ќе си го прашам прво него ... па уште ми кажува купи си ги сега и преку една вечер ставај си викам во паметот секако дека нема да те послушам