Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Inaku koga zaprajvme muabet za rabota Mora da gi pofalam kaj mene se raboti za ogromna firma privatna ama odma ne oslobodija od rabota za zeskoto a voobicaeno kaj nas bremenite odat na rabota do sedmi mesec potoa ti davaat da go koristis godisniot odmor pa potoa firmatao ti plaka do porodilno koga vleguvas vo 9 ti isto kako da odis na rabota samo da ne se pletkas tuka kako ne efikasni operator I da my ja kratat efikasnosta na ostanatite. A prethodni posle izvestuvanjeto na pretpostavenite deka si bremena vednas ti naogaat zamena za tvojata pozcija I posle obukata na noviot operator od 2 nedeli te prefrlaat na mesto kade sto rabotat bremenite do 7 mi mesec I lica so posebno potrebi hronicno bolni ili so medicinski izvestaj za privremena sprecenos za rabota ,a imase slucaj kade se nasobraa preku 50 bremenite pa nemase mesto za postojanite vraboteni tamu pa gi pustija site bremeni doma koja mesec I pol koja 2 koja3 koja kako se nasla zato bravos za kromberg & Shubert vo bt

На mdenkov, slobodka, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dobra nokj mamichkiii od mene, si legnav i jas mazheto vekje spie li spie a mene ne mi se spie ama shto da pravam dosadno e... Taka da sakala nejkela ke probam da nanaaam :* :hug:
    @monik55 ne mu ja misli tolku src, samo povekje ke se nervirash.. trudnichka si i ke sonuvash i ti i tvoite najbliski toa ne mora da znachi deka e neshto losho.. Najchesto loshite sonovi imaat pozitivno znachenje :* A plus utre ti e pregedot i kje ti potvrdat i tie deka se e vo red i deka super si napreduvash, sekjavam jas :P Spij sega odmori se so dobra misla :sun:

На mdenkov, flower30, <3 pleza4e <3 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Probaj da se izmies so soda mene samo toa mi bese spasot rastvori soda so voda odmise ne plakni ne koristi sapun itn I ako imas kantarionovo maslo stavi na vloska I ostavigo preku nojta da ti sedi srekno

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Лелее мони мании тие соништа ...а тоа што си родила значи некоја леснина ќе имаш да знаеш ...:*

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Се надевам дека е така ајде сега мама да спиеме:* :*

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    :* :*

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Pogodete koj dezhuraaaa pak :rofl: 8-|

На <3 pleza4e <3, mama89 и monik55 им се допаѓа ова.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    И јас ти правам друштво,таман заспав кучето ме разбуди да го носам надвор лудо куче:(

На Mariangel и mama89 им се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ако заспијам една вечер барем во 4-5 нека е частам :D

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    @joy1 Леле, мајка знам дека овдека веќе во оваа тема те нема ама морам да ти кажам дека си преубаваа.Пу пу, да не те урочам. (ако си ти таа на сликата :$ ) Премногу ми е мило што комуницирам со вакви прекрасни луѓе, макар и виртуелно.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.241
    Допаѓања:
    330.232
    Фала :wasntme:

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Се напив кафе, кока кола, малку промаја, ладен туш, тро одмор и помина без поголеми циркузи. Позната сируација ми е, и прошлата бременост исто ама тогаш мм дома беше јас се излежавав. Најмногу ме мачи што сум сама буквално од будење до заспивање, дечкиве се турбо нон стоп а сама не можам ни на плажа да ги однесам и навечер шетањето е мачно, синко скока од количка, гужви се мора двајцата за рака, а две раце... Плус си имам некои нервози за кои колку и да се трудам да ги игнорирам пак мипреобладуваат на моменти и многу ми е тешко, поплачи си ќе помине, ама не... Само се тешам што си имам здраци прави деца и сето внимание нив им го посветувам, знам дека брзо растат и ќе ги барам овие денови.
    А синоќа бев на роденден во игротека, со надеж дека ќе имаат клима но не. И имаше две девојќи кои наместија овали по маситеи цел роденден стоеја во делот кај играчките и превртуваа со очи буквално. А мајките си трчавме по своите деца, но има и такви кои викаат па ова е игротека за ние малку да одморимеж нека му се погрижат женскине, за шо се платени. И јас те мислев тебе, кога мене други мајки ме жалеа што со стомак трчам по своите деца, тогаш кско им е на гостите за тебе. Мада се видело денес дека ретко на некој да го заболи за други, па навистина не ја сфаќам целата идеја на роденден во игротека, има 20тина деца, малишани кои урлаат скокаат се пентерат и сега ние родителите сме дошле да седиме и кркаме а вработенава нека скрени со 20 непознати деца кои ретко кое и воопшто реагира на прекор на непознат, и шо , да ти се качат на глава. Не бре луѓе, секој по своето ќе си трча, така бар јас сметам и така си правам. Значи ако славам дома роденден и јас како домакинка треба ем да си послужам ем да им трчам по децата? И со игротеката е исто, само ти го изнајмуваат просторот кој е поприфатлив за децата да се занимаваат и домакините да не мијат после гостите и сл, а мајкитена нога и по децата. Така јас утрински со моите импресии, ајде и денес некако да преживееме, поздрав до сите мешковци, се читаме.

На Mariangel, Pcelka94 и monik55 им се допаѓа ова.
  13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Margaritce, jas ziveam nadvor od Mk i tuka e obavezna proverkata na skrien sekjer, site trudnici do 28 nedela gi prakaat da ispitat, kako rutinska proverka e bez razlika dali imas indikacii za seker ili ne ;)

14. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    147
    Како си денес,еве и на мене истото ми се случува,притисок ми паѓа и со њдно кафе и чаша кока кола и после тоа доста течност ми доаѓа се во нормала.

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Vo Mk izgleda ne ispituvaat na site skrien seker, pa i poarno, ako ne ispitas nema da znaes dali imas, ako imas ke se nerviras samo, ako ne ispitas kje si uzivas.....samo bezpotrebni nervozi ni stvaraat ovie doktori znaci ufff (facepalm)
    A sti se odnesuva za odmorot normalno deka kje dojdete na more, taman do narednoto leto kje prkne i super kje mu dojde i na nego i na tebe, moreto za malite deca e edno i najdobroto nesto ;) Jas kje te cekam da znaes :!:

16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357

Фала ти на грижата ЛенаНела, на сите кои ме мислевте воедно, знам дека на сите исто ни е жешкп,лошо, тешко, јас во основа сум научена да си трпам се и да си чутам, сма вчера беше страшно. Среќа сега сум ок, засега се дише, мада кун 15 14 кулминација има, вчера на отворено во охрид беше 40 и кусур степени а во кукќава дома воздухот кој го дишеме е буквално жежок. И децава беа папсани, само се руширавме и се ладевме со водени крпи и малку мраз, не фи тупав со јадење, ссмо течности и овошје. А прошлата бременост исто наеднаш ми паѓаше притисокот и се онесвестував, еднаш ми се слиучи на болница и ко ми измерија притисок се крстеа и одма мм го викнаа и не испишаа од болница ( на детско каде лежев со болно дете, сум пишала некаде) , зато ми е страв сама по дома со децата, плус се грижам за мм по цел ден е на работа на отворено.? Си се секирам и нервирам, си поплакувам... абе хормони и се на се тоа е;) ајде ќе помине, само да преживееме некако

На LenaNela му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Koleski, da ve prasam nesto, vcera preku den dolniot del sorcevite gi osekjav mokri, vikam tolku zesko e i sum se ispotila.. Sinokja vo spienje isto dolniot del pizami i gakite mi bea mokri i se isplasiv vikam da ne e ova plodovata voda da ne mi tece?? Ama ne osekjam nisto deka mi tece ili deka sum se pomocala:wasntme: Ili e mnogu zesko i se potam na dolniot ves ili da se sekiram da ne e plodovata voda??? :(

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Само храбро мила се ќе помине опуштисе денес,Јас се туфкам имам уште еден саат до контрола возбудена сум,исплашена незнам што мие овој пат може дека и ке дознаеме штое,мажево мое повозбудено од мене само си дрнка ако било машко спортист ке бил дрн дрн циркузи сме.Вие навивајте дае цурица на мама,нее битно само здраво право:* :*

На <3 pleza4e <3, m.i.g, mdenkov и 2 други им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Се потиш мила неможе да е плодова вода и јас се потам доле цело време како подмочана само мењам ѓакички

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Ке може ли некој да ми каже каде да закажам за тие часовите што се на гак за порагај и дишење? ми рекоа дека требало со закажано да се иде???